Jako reżyser jest przeciętny i powiela schematy kolegów z branży, to samo robi w warstwie fabularnej. Dlatego Avengers 2 powinni mieć świeżego reżysera i scenarzystę, który tchnie nieco życia w plastikowych bohaterów
Singer ok może być ale jaką masz pewność że pokaże avengers w inny sposób trudno pokazać tylu bohaterów w jednym filmie
Whedon to bardzo ceniony scenarzysta komiksów, który dodatkowo ma już na koncie kilka sporych sukcesów (głównie w sferze serialowej) w trakcie jego reżyserskich przygód, więc bardzo wątpię by ktokolwiek chciał go zmieniać.
Whedon zapewnia, ze druga czesc ma sie roznic od pierwszej. Jeszcze cos ze ma byc powazniej, i takich scen jak "punny got" nie ujrzymy. A dalej to nie wiem..
Chyba nie oglądałeś serialu "Buffy". Tam Whedon był prekursorem którego i za wiele lat nikt nie pobije. Inne seriale o wampirach tylko zapożyczają z jego produkcji ile wlezie, przeważnie ze słabszym skutkiem. On umie pisać świetne scenariusze, szkoda że tu nie wyszło.
Napisał kilka z czego połowa, w tym Obcy są perfidne, a ich najsłabszą stroną są oczywiście dialogi
Wiesz co, ja Cię nie rozumiem. Oceniasz ten film 9/10, a ciągle do czegoś przyczepiasz.
a Peter Jackson to nie typowy reżyser hamerykanski ?
tylko mi nie pisz że Nowozelandczyk bo wiem o tym ale jego ostatnie twory to typowe hamerykanskie badziewia w hamerykanskim stylu zwłaszcza ten cały hobbit