Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347956
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

Jako reżyser jest przeciętny i powiela schematy kolegów z branży, to samo robi w warstwie fabularnej. Dlatego Avengers 2 powinni mieć świeżego reżysera i scenarzystę, który tchnie nieco życia w plastikowych bohaterów

katedra

na reżysera i scenarzystę masz pomysł kto mógłby być bo jestem ciekaw

ocenił(a) film na 8
wort801

Vaughn, Singer

katedra

Singer ok może być ale jaką masz pewność że pokaże avengers w inny sposób trudno pokazać tylu bohaterów w jednym filmie

ocenił(a) film na 8
katedra

Singer? Jakoś po Man of Steel, nie widzę go do Avengers.

ocenił(a) film na 8
Demolishor2

MoS jest od Snydera

ocenił(a) film na 8
katedra

Sorry, mój błąd.

ocenił(a) film na 7
katedra

Whedon to bardzo ceniony scenarzysta komiksów, który dodatkowo ma już na koncie kilka sporych sukcesów (głównie w sferze serialowej) w trakcie jego reżyserskich przygód, więc bardzo wątpię by ktokolwiek chciał go zmieniać.

ocenił(a) film na 7
katedra

Whedon zapewnia, ze druga czesc ma sie roznic od pierwszej. Jeszcze cos ze ma byc powazniej, i takich scen jak "punny got" nie ujrzymy. A dalej to nie wiem..

ocenił(a) film na 4
katedra

Chyba nie oglądałeś serialu "Buffy". Tam Whedon był prekursorem którego i za wiele lat nikt nie pobije. Inne seriale o wampirach tylko zapożyczają z jego produkcji ile wlezie, przeważnie ze słabszym skutkiem. On umie pisać świetne scenariusze, szkoda że tu nie wyszło.

ocenił(a) film na 8
WhiteDemon

Napisał kilka z czego połowa, w tym Obcy są perfidne, a ich najsłabszą stroną są oczywiście dialogi

ocenił(a) film na 4
katedra

A, dobra, nie spojrzałam na twoją ocenę, już łapię ironię.

ocenił(a) film na 8
katedra

Wiesz co, ja Cię nie rozumiem. Oceniasz ten film 9/10, a ciągle do czegoś przyczepiasz.

ocenił(a) film na 8
Demolishor2

A gdzie masz cokolwiek o Avengersach? piszę o Whedonie

katedra

a Peter Jackson to nie typowy reżyser hamerykanski ?
tylko mi nie pisz że Nowozelandczyk bo wiem o tym ale jego ostatnie twory to typowe hamerykanskie badziewia w hamerykanskim stylu zwłaszcza ten cały hobbit

ocenił(a) film na 8
OjciecPijo

Ale co ma PJ do rozmowy o Whedonie?