PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=210898}

Babel

2006
7,4 174 tys. ocen
7,4 10 1 173598
7,0 46 krytyków
Babel
powrót do forum filmu Babel

Hehe

ocenił(a) film na 8

Nie wiem czym w tym filmie się podniecać. Trzy wątki? Choć z drugiej strony film trzymający w napięciu a to połowa sukcesu. Oceńcie sami???

dunlop17

dokładniej 4 wątki;p mnie też jakoś nie zachwycił, moze pomysł byl i dobry ale samo przedstawienie dla mnie poniżej oczekiwań. Historia dziewczyny, która jest głuchoniema po prostu beznadziejna. Nie chwyciła mnie za serce, jak to większość ludzi mówi... w tym filmie czegoś brakuje, czegoś co spajałoby wszystko w całość. Jeżeli miałabym ocenić coś na plus to jedynie wątek postrzelonej kobiety..pokazanie tej bezradności, cierpienia..

ocenił(a) film na 8
philadelfia93

ależ jest tutaj spoiwo - losy wszystkich tych ludzi są połączone: pomimo odległości, różnic kulturowych, mamy jak w wieży babel jedną wspólną cechę - wszyscy jesteśmy ludźmi i coś nas łączy. ktoś tu chyba nie oglądał uwaznie?
8/10

maurycy_miron

zdaję sobie sprawę z tego że miało tu istnieć spoiwo, oglądałam uważnie, a mimo wszystko ten film nie zrobił na mnie takiego wrażenia jakiego oczekiwałam, nie twierdzę że losy ludzi nie są powiązane(może wcześniej źle się wyraziłam..), ale że brakuje mi czegoś, co łączyłoby ten film w jedno, nie chodzi mi tu bynajmniej o losy ludzi, po prostu dla mnie czegoś tu brak..

dunlop17

Sam pomysł złożenia fabuły z 3 wątków dziejących się w różnych miejscach
jest ciekawy. Każda historia z osobna równiez może zaciekawić, jednak
"trochę" to nawina sutacja w której w tym samym czasie wydarzą się
równolegle historia strzału i dzieci ... Z jednej strony można mieć aż
tak dużo pecha z drugiej obydwie historie kończą się szczęśliwie.