PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=693944}

Batman: Atak na Arkham

Batman: Assault on Arkham
2014
7,2 9,7 tys. ocen
7,2 10 1 9715
6,5 12 krytyków
Batman: Atak na Arkham
powrót do forum filmu Batman: Atak na Arkham

W pewnym momencie zostaje puszczone oczko do trylogii Nolana, ciekawi mnie czy tylko ja to wyłapałem.

Kolbe

Też to zauważyłem :)

ocenił(a) film na 8
Kulerr

W takim razie czekamy na więcej :)

ocenił(a) film na 7
Kolbe

Obejrzałem wczoraj i nie zauważyłem żadnego oczka do trylogii Nolana. Możecie powiedzieć o co chodzi?

ocenił(a) film na 8
TurusAmaw

Kiedy Harley przebiera rzeczy Jokera wyrzuca ze skrzyni maskę z napadu z The Dark Knight.

ocenił(a) film na 7
Kolbe

A rzeczywiście, przez chwilę pomyślałem, ze to może być to, ale potem stwierdziłem, że pewnie mi się przewidziało.

Kolbe

Co za bzdura. Gang jokera mial właśnie takie maski. To Nolan wykorzystał ten motyw, tak jak zrobił to autor Ataku na Arkham. To odniesienie do klasyki, a nie do filmów Nolana o Batmanie. Zawsze ludzie Jokera mieli dokładnie takie maski. Wiec to co piszesz jest idiotyzmem. Nawiązaniem prędzej już moze być upadek z wysokości na samochód, gdy ss dociera do gotham, albo helikotpter wbijający się tylnym śmigłem w wieżowiec, ale na pewno nie maska gangu Jokera, bo to nie Nolan ja wymyślił.

ocenił(a) film na 8
logarine

Chodzi mi o to, że jest to dokładnie taki sam wzór maski jaką nosił Joker podczas napadu. Komiksowy odpowiednik nie nosił maski, przynajmniej nigdy się z tym nie spotkałem, a już na pewno nie widziałem tego samego wzoru.

Kolbe

Potwierdzam, maska za bardzo odnosiła sie do filmów Nolana, momentami też odnosiłem wrażenie, że styl walki Batmana- zwłaszcza na początku, przypominał ten co Bayle prezentował w filmie, ale mogę sie mylić :)

ocenił(a) film na 9
Kulerr

No mylisz sie styl walki batmana jest żywcem wyjęty z serii gier Arkham a nie z trylogii Nolana używa grappling hook'a do przyciagania przeciwników itd z resztą logo filmu mówi samo za siebie w nolanowym batmanie jego styl walki to KFM

ocenił(a) film na 8
Kolbe

Wiedziałem że z skądś ją kojarzę ale w pierwszej chwili nie złapałem :)