4,4 118 tys. ocen
4,4 10 1 117652
1,8 44 krytyków
Botoks
powrót do forum filmu Botoks

Jedynym wytłumaczeniem na to dlaczego ten film ma aż 4,5 gwiazdki jest poziom intelektualny naszego społeczeństwa. Skoro film dostał taką ocenę to musi się to niestety pokrywać z poziomem humoru i mentalnością ludzi, którzy mnie otaczają co mnie szczerze smuci. Jest mi przykro, że obraz służby zdrowia jest przedstawiony w tak fatalnym świetle co wraz z propagandą rządową nakręca jedynie durne myślenie naszego bezkrytycznego społeczeństwa. Dlaczego lekarz musi mieć sylwetkę bezdusznego bogacza, który kantuje i zabija ludzi? Jestem studentem medycyny, znam osobiście lekarzy i zapewniam, że tak nie jest. By zostać lekarzem specjalistą trzeba poświęcić około 12 lat nauki (6 lat studiów, rok stażu, około 5 lat specjalizacji). Jest to kupa pracy, 24-godzinne dyżury, duża odpowiedzialność, dużo papierkowej roboty, dołączmy do tego roszczeniowość pacjentów, którzy uważają, że lekarz musi wszystko wiedzieć i jest kimś w rodzaju Boga, ponieważ nie ma prawa się pomylić i musi postawić diagnozę od razu. Jest to mój apel do ludzi, którzy czytają moje wypociny,
nie wierzcie w brednie, które są przedstawione w tym filmie i pamiętajcie, że lekarz jest tylko człowiekiem.