PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=795456}

Clara

2018
6,6 3,0 tys. ocen
6,6 10 1 2980
Clara
powrót do forum filmu Clara

Emo

ocenił(a) film na 6

Niuejdżowski film na miarę epoki "Nowego Romantyzmu". Sceptyczny racjonalista i kosmiczna hipstera znikąd? Kosmiczny romans wszechczasów. Raczej niezdrowy w epoce emościemy. 6/10 w porywach.

ocenił(a) film na 3
adam_zielinski_7121

Większą bekę niż z tego filmu miałem, czytając wypowiedzi na jego temat.

ocenił(a) film na 5
Krzypur

dowalil z ta kosmiczna hipsterka znikad co nie?

ocenił(a) film na 3
gnat8010

Czasami zastanawiam się nad różnicami między ludźmi, wszelkimi zresztą, i wydaje mi się, że tak zwana równość najlepiej ma się na papierze.

ocenił(a) film na 5
Krzypur

chyba zalezy od tego jakie przyjmiesz zmienne bo calkowita ronosc nie istnieje

ocenił(a) film na 3
gnat8010

Jakie by nie przyjąć zmienne, równości nie ma. Są kobiety i mężczyźni, ładni i brzydcy, blondyni i bruneci, mądrzy i głupi, ciekawi i beznadziejni, dobrzy i źli, bogaci i biedni itd. Wiem, że zdecydowana większość ludzi żyje gdzieś w okolicy średniej tych biegunów, ale i oni także różnią się między sobą. No i prawo, równość wobec to dopiero manipulacja, odkąd wypisano na sztandarach "wolność, równość i braterstwo", a potem uruchomiono gilotyny. Żeby przekonać się o tzw. równości wobec prawa, wystarczy przyjrzeć się, jak wymiar tzw. sprawiedliwości ocenia i wyrokuje w sprawach wszelkich "gwiazd" i ustosunkowanych (od polityka po burmistrza itd.), a jak w przypadku zwykłych obywateli. Jedyną równość zapewnia śmierć, ale to jest równość ostateczna.

ocenił(a) film na 5
Krzypur

postawmy znak rownosci pomiedzy gruszka a jablkiem to bedzie taki sam sens :D