PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=174569}
7,1 36 tys. ocen
7,1 10 1 35949
6,7 21 krytyków
Clerks: Sprzedawcy 2
powrót do forum filmu Clerks: Sprzedawcy 2

Wspaniały!!

ocenił(a) film na 8

Wszystko co najlepsze u Smitha + more, teraz tylko czekam na mallrats 2 i chasing amy 2 :D

ocenił(a) film na 8
GxZas

och i jeszcze jedno, jeżeli ktoś się wacha to niech zajrzy do działu ciekawostki, gdzie przeczyta "Film został wyświetlony poza konkursem na festiwalu w Cannes w 2006 roku. Otrzymał od widowni ośmiominutowe owacje na stojąco." to chyba mówi samo za siebie :)

GxZas

hmmm...nie pomyslalem o tym wczesniej ale to faktycznie moglaby byc interesujaca opcja:)w kazdym razie wszystkim ktorzy jeszcze nie widzieli polecam obejrzenie sprzedawcow dwojki - juz od jutra w kinach...

ocenił(a) film na 8
bodek24

spokojnie, żartowałem :D nie wiem jak wyglądałaby kontynuacja chasing amy :D

GxZas

powiem tylko tyle wiekszego dna nie oglądałem dawno nie postawił bym mu nawet minus 10 bo to jakaś ocena a ten film nie zasługuje na żadną ocenę przestrzegam przed tym arcydziełem

ocenił(a) film na 8
alosza_kowaljew

a ja przestrzegam przed recenzjami człowieka który filmowi "Karol - papież, który pozostał człowiekiem " postawił 10 na 10, joł joł

ocenił(a) film na 10
GxZas

Taaak są ludzie, któym nie należy ufać.
Cały film jest prześmiewczy i ironiczny i za to go kochammm.
Jak któs nie potrafi się śmiać sam z siebie, to ja przepraszam, ale Monty Pythonów trzeba by spalić na stosie już wieki temu.

ocenił(a) film na 8
GxZas

Co za wątek!!! Kevin Smith i "Karol , człowiek który został człowiekiem", toż to się nadaje na Clerks3 HEHEHE

"Transformersy są boskie bo stworzył je człowiek a człowiek BÓG"

ocenił(a) film na 10
tow_bierut

Fakt, że komuś podobał się Karol, nie wyklucza jescze możliwości, że ma niezły gust. Nie uwarzam tego filmu za zły, jestem otwarty na różne gatunki filmowe, generalnie jestem otwarty. No a Sprzedawcy dwa to dla mnie film po prostu genialny!

ocenił(a) film na 10
GxZas

Ja też uwielbiam wszystko co wytworzył Smith. Nie dziwie się takim tekstom ze film to dno. Do tego filmu trzeba odpowiednio podejsc. Wyluzowac i popłynąć... Wiec ci co daja takie negatywne oceny to po prostu cholerne sztywniaki i tyle.

ocenił(a) film na 10
GxZas

Bardzo mi miło dołączyć do ciekawego wątku. Dołączam też do ruchu obrony Smitha i jego dzieł. Chciałabym żeby wszyscy w podobnym tonie odbierali Clerksów 2 ale wiadomo, nie da sie. Dlatego może byśmy założyli ruch clerksozakręconych. Żeby wspierać niepopularne w świecie Holywoody produkcje naszego cudnego Kevina i jego wyluzowanej paczki.

ocenił(a) film na 8
Lazzy

Co Ty gadasz? :D Niepopularne w hollywood? może jeżeli chodzi kreskówkę Clerks, reszta z jego produkcji pełna jest gwiazd kina typu ben affleck, więc nie sądzę, żeby to kino było niepopularne :)

ocenił(a) film na 10
GxZas

hmmm z mega gwiazd to jest niestety tylko Affleck. Mówiącnie popularny -miałam raczej na myśli niedoceniany, bo czy Smith dostał kiedykolwiek jakąs liczącą się w hollywood nagrodę? Nadal jest outsiderem, niepokornym wariatem, Cichym Bobem.

ocenił(a) film na 8
Lazzy

racja, i bardzo dobrze :D

ps. w sumie w jego filmach występowało więcej gwiazd hollywood, Matt Damon, Joey Lauryn Adams, Liv Tyler, Jennifer Lopez, Alanis Morisette (bardziej gwiazda mtv niż hollywood ale też się liczy) i wiele innych :D

ocenił(a) film na 10
GxZas

alosza-kowaljew
powiem tylko tyle wiekszego dna nie oglądałem dawno nie postawił bym mu nawet minus 10 bo to jakaś ocena a ten film nie zasługuje na żadną ocenę przestrzegam przed tym arcydziełem

Idz postaw +10 taki filma jak Saw III wielka inteligencjo ;x
zastanawia mnie skad sie biora tacy ludzie jak ty(bo zapewne miescisz sie w tej czolowce ludzi ktorzy stawiaja +10 filma ktorych jeszcze niewidzieli tylko dlatego ze spuscili sie ogladajac 1 czesc ;o )
Jesli masz tylko tyle do powiedzenia to sie nawet niewypowiadaj bo zakladam na 100% ze niewidziales w zyciu sequelu sprzedawcow a pierwsza czesc obejrzales i nic totalnie niezrozumiales o co w niej chodzilo.

Co do nieznanych aktorow to w "Clerks 2" grala jeszcze Rosario Dawson ciemna aktorka grajaca Becky ktora grala znaczaca role w "Sin City" Roberta Rodrigueza na podstawie komiksu Franka Millera grala tam mianowicie, ze tak powiem Burdel Mame. Polecam takze ten film a tym co niewidzieli to obejrzyjcie kazdy film Kevina Smitha bo jest warty przemyslenia i daje wiele do myslenia. Pozdro