Temat o zakończeniu już był założony, ale jest ich tak dużo...
Nienawidzę kin! Nienawidzę ludzi, wyświetlających filmy! Zawsze ścinają napisy końcowe, za co pałam do nich szczerą nienawiścią. Piszę oczywiście o tym, co dzieje się w Siedlcach, gdzie mieszkam, ale dzieje się tak, nie tylko w moim mieście, ale i w innych. Tragedia! Gdybym wcześniej nie usłyszał o tym, że w The Matrix Reloaded jest po napisach trailer, też nie zobaczyłbym go, nie mówiąc o innych filmach. Poza tym nie widziałem zakończeń , na przykład w: Kill Bill vol.1, vol.2 czy chociażby w Blade Trinity - film słabiutki, ale to nie ma znaczenia.
Napisy w "Constantinie" zaczynają się, a ja widzę... nic nie widzę, bo ekran zostaje zasłonięty! Nie widzę zakończenia, które jest po napisach! Płacę za bilet do kina, a oni nie pokazują mi filmu do końca! Gdybym w końcu nie zdobył tego filmu, do dzisiaj nie wiedziałbym, że Chas został Aniołem! Ostateczne zakończenie jest genialne!
Teraz czekam, kiedy wersja na DVD, stanie na mojej półce, aby zobaczyć usunięte sceny z nieumarłymi w roli głównej...
A w jakich filmach jest jeszcze coś po napisach? Prawdę mówiąc nigdy nie sprawdzałem, czy coś jest na końcu. Niezłe (właśnie sprawdziłem Constantine !!!)
Co? To ja się też muszę zaopatrzyć w film i obejrzeć do końca. Jedyny film kiedy w moim kinie nie zebrali manatków po napisach (właściwie to nie były jeszcze napisy właściwie), był Shrek 2, ale na początku było ostrzeżenie ;)
W wielu filmach są zakończenia po napisach. Nawet w "Strasznym Filmie"! :P Nastepnym razem zobaczcie sami! :D
No wnerwiłem się, że ścinają napisy, ale zarazem jestem zadowolony bo u mnie w kinie zawsze do końca cisną napisy. Chodzę w ostatni dzień seansu i w nielicznym towarzystwie mogę sobie siedziec i patrzec na napisy.
W ostatniej scenie po napisach, John stoi na grobem Chassa i mówi "Dobrze się spisałeś dzieciaku" i zostawia na jego nagrobku swoją złotą zapalniczkę. Następnie odchodzi kilka metrów i "z grobu wylatuje" Chass jako chyba półanioł ( tak myślę, ponieważ był ubrany jak Gabriel, gdy chciał sprowadzić Mammona na ziemię, tak na biało, miał skrzydła co chyba oczywiste i takie ... oczy z tym charakterystycznym błyskiem) John odwraca się widzi Chassa a Chass jego i Pan Chass pół anioł leci w górę. John znowu odwraca się i idzie dalej. No cała akcja dzieje się w nocy :)