PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613364}

Cudowne tu i teraz

The Spectacular Now
2013
6,4 54 tys. ocen
6,4 10 1 53795
6,8 31 krytyków
Cudowne tu i teraz
powrót do forum filmu Cudowne tu i teraz

Obejrzałem kilka minut i jakoś mi się odechciało oglądać ten film. Nie wiem jednak czy może nie warto jednak obejrzeć
dalej.
1. Czy główny bohater cały czas zachowuje się tak jak początku filmu? Bo jest trochę irytujący
2. Czy główny motyw miłosny jest romantyczny, czy sprowadza się tylko do seksu?

MistrzSeller

3. Czy cały film ma romantyczny klimat, czy cały klimat jest taki jak na początku (imprezy i seks)

MistrzSeller

Więc :
1.Nie, w kolejnych scenach obserwujemy jak chłopak zakochuje się w dziewczynie która miała być krótką przygodą.
2.Nie, cały film nie sprowadza się jedynie do seksu
3. Jak już mówiłam, bohater się zmienia, jak i również jego spojrzenie na świat.
Uważam że warto obejrzeć go do końca, myślę że się nie rozczarujesz :)

ocenił(a) film na 7
MistrzSeller

Z początku obserwujemy sytuację typową dla amerykańskich filmów: popularny chłopak zabawia się szarą myszą, seks, whiskey i imprezy. Bardzo szybko jednak okazuje się, że Sutter zakochuje się w Aimee, chociaż nie chce się do tego przyznać. Razem tworzą szczęśliwą parę. Sytuacja się rozwija, ale reżyser nie serwuje nam dużo "słodkich" chwil. Zamiast romantyzmu, skupił się na ewolucji głównego bohatera, bo o tym właśnie jest film. To bardziej dramat niż komedia romantyczna, ponieważ Suttera dręczą osobiste demony, które nie pozwalają ruszyć dalej ze swoim życiem. W związku z tym wszystkich odtrąca, popełnia błędy i zachowuje się nierozważnie. W końcu jednak Sutter dojrzewa i wreszcie ma odwagę otworzyć się na przyszłość (słowo, które dotychczas najbardziej go przerażało). Myślę, że warto obejrzeć.