PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4779}
6,5 3,8 tys. ocen
6,5 10 1 3771
6,0 7 krytyków
Czarnoksiężnik
powrót do forum filmu Czarnoksiężnik

cuuudo!

ocenił(a) film na 10

Film jest kiczowaty, oklepany i stary. Uwielbiam takie. Dziś nie robi się tak przyjemnych filmów. Efekty specjalne, może i słabe, ale za nie właśnie lubie ten film.
Jeśli ktoś postanowi zrobić remake tego filmu, urwe mu jaja!

mim1312

Też lubię takie. Dlatego wystawiam im dość wysokie oceny. Ósemki Warlocka czy Hellraisera wyglądają dziwnie w porównaniu z niższymi ocenami

czerstwy

w porównaniu z niższymi ocenami Pulp Fiction albo Dangerous Minds. Ale wolę TEN klimat :-)

ocenił(a) film na 7
mim1312

ten film to klasyka, a przy dzisiejszych "nie-kiczowatych" filmach grozy z reguły zasypiam

ocenił(a) film na 10
Ketrid2_

fakt, ja też. Czekałem z niecierpliwością na "Księdza" i załamałem sie, mętny był.

mim1312

Halloween, wiadomo tradycyjne polskie święto, myślę sobie trza by jakiegoś horrora obejrzeć. Wybór pada na "Czarnoksiężnika", patrzę a tu Legolas. Coś jest nie tak, ale po chwili okazuje się że to wkurzony Legolas, żeby zostać władcą pierścienia odcina kolesiowi palec, a to dopiero początek, a miejsce końcowej rozgrywki wymarzone na ten dzień, to nie mógł być przypadek. Tylko jutro będę się co chwila oglądał za siebie, o ile w ogóle odwarze sie iść na cmentarz.

ocenił(a) film na 10
gunnar_3

obejżyj jeszcze dwójke, to jest dopiero masakra. Może nie tak dobry jak jedynka, ale sieczka niezła

ocenił(a) film na 8
mim1312

A mnie dwójka niezabardzo się podobała .
Natomiast jedynka bardzodobra .

ocenił(a) film na 9
mim1312

film jest ŚWIETNY! jak na produkcję z 1989 roku to wymiata! obejrzałem jednym tchem