PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622009}

Demony

The Devil Inside
2012
5,5 23 tys. ocen
5,5 10 1 23098
4,0 7 krytyków
Demony
powrót do forum filmu Demony

Przez opinie na FilmWebie chciałam zrezygnować z pójścia do kina. Całe szczęście,że
jednak postanowiłam przekonać się osobiście, bo straciłabym bardzo dobry, w swoim
gatunku, film. Mam nadzieję, że w niedługim czasie powstaną "Demony 2'.

Całe szczęście, że nikt z obecnych na sali kinowej nie uraczył mnie swoim śmiechem
(mającym udowodnić jak bardzo jest 'zajebisty' śmiejąc się na "strasznych momentach"), bo
to potrafi zepsuć nastrój każdego(!) horroru. Czasem zastanawiam się, czy w ramach
"performance'u" nie zacząć chodzić na komedie i krzyczeć lub płakać wtedy, kiedy wszyscy
się śmieją...

femme_fatale7

Zgadzam się z Tobą :) też nie wiedziałam przez te wszystkie opinie czy w ogóle iść, ale film naprawdę jest godny uwagi.. Polecam :)

ocenił(a) film na 7
femme_fatale7

Jak ja nienawidzę polaczków, którzy rechoczą właśnie w tych "momentach". Czemu to ma w ogóle służyć? Coraz częściej mam wrażenie, że mieszkamy w kraju podludzi. Film niezły. Nie jestem jakimś wybitnym wyjadaczem horrorów, ale ta pozycja trzymała mnie długo w napięciu. Dziewczyna (specjalistka od horrorów) za to przewidziała wszystkie momenty "zaskoczenia". :) Dla mnie był ciekawy, choć nie miałem praktycznie ochoty na niego iść. Zakończenie to zdecydowanie pójście na łatwiznę, ale trzeba również docenić brak sztampy i przewidywalności. 7/10

anspogo

Moim zdaniem po obejrzeniu zapowiedzi wszystko można było przewidzieć. Napięcie porównywalne do występującego w komediach ale to tylko moja opinia. Szczerze powiedziawszy od połowy filmu czekałem z utęsknieniem na jego koniec ciągle mając cichą nadzieję, że jednak coś ruszy. Przykre gdy na tak rozreklamowanym horrorze jedynym momentem w którym parę osób podskakuje jest scena z psem. A przecież egzorcyzmy to dość obszerny temat do tego aby stworzyć dobry dreszczowiec. Aha gratuluję dziewczyny ;)

anspogo

Podludziem to z pewnością jesteś ty, jak ci sie nie podoba w Polsce to wracaj tam skąd pochodzisz, z pewnością do Izraela, bo w większości tam są takie gnidy.

femme_fatale7

Nigdy nie sugeruję się opiniami innych a zwłaszcza komentarzami na FW jednak tym razem zgadzam się z tym iż film okazał się napompowany przez zwiastun. Cały obraz w nim się zawiera. Jak dla mnie klapa. Porównałbym bym go do "Last Exorcism". Co do śmiechu to fakt jest to irytujące sam tego nie robię ale w tym przypadku po ostatniej scenie nie mogłem się powstrzymać i obdarzyłem tą mało ambitną produkcję parsknięciem.
Jeszcze tylko pytanie. O czym miałby niby być sequel ?? Bo wystarczy, że z tej części powstał gniot ale czy można to jeszcze bardziej zepsuć ?

ocenił(a) film na 7
achmed7712

Nie nazwałabym filmu gniotem. Do horrorów należy mieć odpowiednie podejście i pewien dystans. Ciężko wymagać od tego gatunku arcydzieł, choćby ze względu na płytkość tematu (przynajmniej dla mnie, gdyż absolutnie nie wierzę w żadne zjawiska paranormalne; ale mimo to horrory niezwykle lubię, bo są chyba jedną z prostszych form rozrywki)
Jeśli chodzi o kontynuację, wydaję mi się, że nie byłaby złym pomysłem, gdyż nie wszystko zostało wyjaśnione :)

ocenił(a) film na 6
femme_fatale7

Ja byłam wczoraj na tym w kinie. Sądzę, że to śmianie się na strasznych momentach nie jest aż takie złe ale ja siedziałam rząd dalej od takiego gostka, który wszystko głośno komentował i nie mogłam się skupić. Myślałam, że go zaraz trzepnę. Wracając do filmu oceniłam go 6/10. Według mnie nie jest to zła ocena, bo film naprawdę mi się podobał ale najwidoczniej MI coś tam brakowało... ale naprawdę nie zrażać się do oglądania tego filmu :)

ocenił(a) film na 7
femme_fatale7

ja ogladałam ten film w zeszłą sobotę... seans był dosc późno,a na dodatek na sali było ok 10 osób... film oglądało się super,bo fajny klimat był... dałam7/10 bo film skłania do przemyśleń... będę wdzięczna jeśli podeslecie jakieś fajne tytuły horrorów,które Was zachwyciły:) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
femme_fatale7

Ja także nie żałuje pójścia do kina. Film był co prawda przewidywalny, ale ciekawie nakręcony. To z resztą rzadko spotykany sposób prezentowania egzorcyzmów - wybijanie wtawów jest fenomenalne.