Według mnie film byl BARDZO kiepski i posiadal duzo gagow:
- Rodzina mieszka na odludziu, wiec z kad wziela sie tam pila mechaniczna? Moze ukradli dobra ale z kad brali by paliwo do niej ?
- Pierwsza ucieczka wiezniow. Jeden z nich zaczol walic policjanta kamieniem w glowe. W nastepnych scenach widac jak to juz nie jest glowa a gumowa glowa...
- Akcja wciaz sie powtarza z ucieczka wiezni. Czemu akorat oni, a nie np
autokar z pasazerami? Pasazerow bylo by wiecej
- 2 ucieczka wiezniow z kad jeden z nich wiedzial jak bedzie wygladac kobieta z tej rodziny, ktora widac bylo w jego myslach?
- "Zombie" czy podobnie mozna nazwac ludzi, ktorzy po przemianie w krwiozercze postaci robia salta, skacza przez okna jak kaskaderzy?
- Okładka filmu (okladka DVD z Kino Grozy) pokazuje nam mezczyzne ktory w ustach trzyma drut kolczasty i ma obwiazana nim szyje. Nie wiem co otym myslec gdyz kazdy film na okladce ma jakas scene z filmu a takiej sceny jak na okladce to niema.
Film oceniam na nieporozumienie - 1 (dobrze ze wogule oceniam). Film byl tandetny i kosztowal 12zł (w KinoGrozy) co wedlug mnie jest zaduzo jak za takie cos.
no, te akcje z saltami zombiaków były tak denne, że już miałem wyłączyć film i rozpieprzyć płytę.
okładka nie zawsze musi nawiązywac do treści filmu. znaczy - nawiązywać w jakiś sposób powinna, ale niekoniecznie poprzez zaprezentowanie którejś ze scen. może być np. symboliczna. okładka "Domu strachu" na taką wygląda. mało tego - artystycznie jest sprawnie wykonana. szkoda, że jedyną jej powinnością było ściągnięcie naiwnych klientów. za samą okładkę nie płacę przecież 12 zł!
co do głowy: akurat sceny gore były świetnie wykonane.
zgadzam się jednak, że wartość komentowanego tu filmu jest bliska wartości rozdeptanego gówna. nieporozumieniem jest nie to, że trzeba bylo płacić za niego 12 zł, ale że w ogóle wydają i kręcą ludzie coś TAK durnego.
"sceny gore świetnie wykonane" ??
no co ty?to chyba jakas prowokacja
tak debilnych i nierealnych scen nie widzialem w zadnym innym filmie
no, widzisz - to tu się różnimy.
obejrzyj kilka filmów z nurtu powszechnie uznanych. choćby nawet klasykę jaką jest twórczość Romero. choć skądinąd filmy te są świetne jakościowo, to jednak omawiany wyżej film bije je pod względem efektów gore. debilnie wyglądała jedynie akcja z wyrywanym sercem. no, ale nie oczekujmy wiele po niemal amatorsko wykonanej produkcji.