PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483446}
6,5 81 tys. ocen
6,5 10 1 81060
5,8 12 krytyków
Dorian Gray
powrót do forum filmu Dorian Gray

Dorian Gray

ocenił(a) film na 9

A mi film się bardzo podobał. Było w nim pokazane jak ktoś może 'zepsuć' człowieka
manipulując nim. Dorian na początku był zupełnie inną osobą, pod koniec zabija go własny
przyjaciel.. ten przyjaciel, który go 'stworzył'. Jednak Dorian odrobinę za późno chce to
wszystko odwrócić.. Nawet ksiądz nie chciał mu pomóc. Motyw z obrazem bardzo mi się
podobał. To że można swoją dusze uwięzić i pokazywać 'fałszywe' ciało.
Nie rozumiem waszych ocen. To nie jest film dla nastolatek moi drodzy ;P. Same motywy
filmu o tym zaprzeczają, przemyślcie ocenę.

ocenił(a) film na 8
apis1

agreeee!!!!

apis1

Zgadzam się. Mi też się film podobał.

apis1

Mnie sie bardzo podobał.

ocenił(a) film na 3
apis1

Mnie si e film bardzo nie podobał, ale wcześniej miałam okazję przeczytać książkę. Polecam ja gorąco gdyż pewnie po jej przeczytaniu trochę zmienicie spojrzenie na film, ale szanuję waszą opinię. Myślę, że jedynym aktorem, który dał rade w tym filmie był Colin Firth :)

ocenił(a) film na 10
apis1

Zgadzam się z Twoim komentarzem. Mnie również film się podobał, mimo iż przedstawione w sposób oczywisty, to wartościowe wnioski, dobra gra głównego bohatera, wątek miłosny, etc., etc.
Żałuję, że w pierwszej kolejności nie przeczytałam książki, ale przed seansem nie zdawałam sobie sprawy, że takowa istnieje. W każdym razie zaopatrzyłam się już w nią i jeśli ma zachwycić bardziej niż film, to tym bardziej mnie to cieszy.

ocenił(a) film na 2
apis1

Wszystko pięknie, tylko ta manipulacja była pokazana nader nieudolnie. Ot, przybywa młody i świeży Dorian do miasta, spotyka Colina O Demonicznej Brodzie i w jednej chwili postanawia, że będzie robił to co Colin mówi. Tak znienacka, na poczeaniu, pstryk i już. Co mnie ma zatem przekonać, że:

a) młodzian ów był na początku istotnie niewinny i czystym umysłem obdarzony? Istota niewinna wszakże nie rzuca się ochoczo i bez namysłu w wir rozpusty, jak też nie przyjmuje bez mrugnięcia okiem hedonistycznych poglądów Demonicznej Brody za swoje.

b) Dorian przeszedł w związku z tym jakąkolwiek przemianę?