PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483446}
6,5 81 tys. ocen
6,5 10 1 81060
5,8 12 krytyków
Dorian Gray
powrót do forum filmu Dorian Gray

Gniot

ocenił(a) film na 2

Gniot Jakich Mało... dam 2, bo moze jeszcze ktos nakreci cos gorszego:)

ocenił(a) film na 1
szoperx

Daję 1 - dla mnie gorzej już być nie może....

ocenił(a) film na 8
szoperx

Oglądnij sobie Dracula 3000 :)

ocenił(a) film na 9
TsTr

aha, ale powiedzcie mi najpierw czego spodziewaliscie sie po tym filmie i co wam sie nie podobalo? Bo uwazam ten film za swietny film psychologiczny ,o tym jak nisko potrafi upasc czlowiek...o pokusach i o moralnej pustce...piekne kreacje aktorskie...nie wiem, jak mozna sie przyeczepic do tego filmu!!!

ocenił(a) film na 7
Gatiniusha

Jak dla mnie to oceny na filmweb są zaniżane przez ludzi (patrz 3 pierwsze komentarze), którzy nie rozumieją znaczenia gatunku tj.: dramat, thriller, fantasy. Ja nie wiem spodziewaliście się strzelaniny w stylu The Matrix, pościgów i wybuchów? -_-

ocenił(a) film na 3
teegermaster

Spodziewaliśmy się lepiej zrobionej ekranizacji. Sama musisz przyznać, że książka jest magiczna a film tylko ładny...

ocenił(a) film na 4
teegermaster

Nie, nie spodziewałam się kolejnej części Matrixa, tylko film moim zdaniem jest nudny i tyle. A tak poza tematem, film wcale nie musi mieć wartkiej akcji, by był dobrym i ciekawym.

ocenił(a) film na 8
Gatiniusha

Gatiniusha- też uważam, że to dobre kino. Ale trzeba umieć dostrzec pewne aspekty, poprzez które można je tak ocenić.

ocenił(a) film na 8
Gatiniusha

Mówisz o Dracula 3000 czy Dorian Gray ?

ocenił(a) film na 4
Gatiniusha

Szczerze? Spodziewałem sie dobrej ekranizacji Wilde'a. A ten film jest skrajnie spłycony i w dodatku zatracił przekaz książki. Wystarczy?

Dealric

a jaki to przekaz wg ciebie ?

ocenił(a) film na 2
TsTr

Film bagno ale... O.S.T. jest calkiem oki...

ocenił(a) film na 2
szoperx

Lubie to!

Camel Blue

Jak dla mnie film jest świetny. Panuje w nim swoisty mrok. Portrety psychologiczne bohaterów są mega. No i całkiem całkiem gra aktorska. Poważnie nie ma się do czego przyczepić. Polecam.

bourgeoise

zgadzam się z teegermaster . ! a co do filmu to mi się podobał . ^^ i to bardzo . film ma fajny klimat i może czegoś nauczyć . a poza tym jestem totalnie oczarowanaa rolą Bena Barnesa x DD

katarzynka_5

Ja również jestem fanką Bena Barnesa. Zagrał super. Film bardzo mi się podobał. Daje do myślenia...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
przynadziei

Jak to czytam to mam wrażenie, że znowu ocene zawyżają fanki urody aktora...

Dealric

Nie. Film nie podobał mi się tylko ze względu na aktora- fakt, że mi się podoba nie oznacza,że wszystko w czym gra było super. Chodź by Lubię Pattinsona, a twilight 2 nie był za dobry.
Jedno nie musi mieć wspólnego z 2.

ocenił(a) film na 3
szoperx

słaby film, masa nieścisłości i fatalna gra. jedynie Ben Chaplin oddał emocje, jakie towarzyszyły książkowemu Basilowi. poza tym typowe przekombinowane angielskie kino z Firthem na czele. dam 3 - punkt za scenografie, punkt za wyżej wymienionego Chaplina i punkt za stroje. reszta mocno przeciętna. dobrze, że Wilde nie dożył tak fatalnej ekranizacji swojego największego dzieła.

Caravan_Girl

Tutaj jak mi się wydaje OCENIAMY FILM! NIE KSIĄŻKĘ! jeśli macie oceniać film po przeczytaniu książki to sobie zwyczajnie DARUJCIE ludzie! bo żałość mnie ogania jak czytam te posty..... - film jest świetny! bardzo klimatyczny i na poziomie, sądziłem po okładce że to coś w stylu zwieśniaczonego "Zmroku" i się grubo myliłem, a pozytywnie zaskoczyłem : ) w 100% polecam każdemu kto lubi takie klimaty!

ocenił(a) film na 6
MagicusCaligula

Porównywanie książek z filmem na portalu filmowym to już jakaś constans (też dla mnie niezrozumiała).

ocenił(a) film na 10
MagicusCaligula

no dokładnie... uważam że jak na UK to film świetny i mnie się bardzo podobał

ocenił(a) film na 3
jensen_girl09

haha, śmieszne to jest to, co tutaj czytam. macie film na podstawie książki i się dziwicie, że krytykuje nieścisłość jednego z drugim - to jest komiczne. wyobraźcie sobie 'pana tadeusza' o chłopach z Texasu, którzy chcą otworzyć bar country. no przecież nie ośmieszajcie się, skoro film jest tworzony na podstawie książki, to nie ma prawa wprowadzać odbiorcy w błąd. owszem, nie musi być identyczny, nie tego się czepiam, wkurza mnie jedynie to, że główne wątki nie mają odzwierciedlenia. plus bohaterzy nie oddają książkowych emocji, które były niesamowite. poza tym peace&love

Caravan_Girl

sama napisałaś"na podstawie książki", to nie adaptacja. tak samo Harry Potter-też to jest"na podstawie książki: a nie "adaptacja", więc nie oceniajmy może tego w ten sposób-jedno nie wyklucza drugiego- to, że film ma nieścisłości z książką nie oznacza od razu, że jest zly

ocenił(a) film na 5
Caravan_Girl

@Caravan_Girl, podpisuję się pod każdym słowem. Dla każdego kto czytał książkę, film jest po prostu męczący i irytujący, no i zgadzam się, że jedynie kreacja Bazylego może się podobać.

ocenił(a) film na 7
szoperx

szoperx - pisze że gniot i dał 2 a Transformers ocenił na 10 spoko