PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483446}
6,5 81 tys. ocen
6,5 10 1 81060
5,8 12 krytyków
Dorian Gray
powrót do forum filmu Dorian Gray

Ktora wedlug Was wersja Doriana Graya jest najlepsza?

użytkownik usunięty
LeNa__

Książkowa! :)

ocenił(a) film na 7

Coz ksiazke czytalam, wiec raczej zalezy mi na ogladnieciu dobrej wersji filmowej.

użytkownik usunięty
LeNa__

Ja oglądałam jedynie tą wersję i mi się podobała (choć bez szału w sumie), ale nie mogę stwierdzić, która najlepsza. W każdym razie myślę, że jeżeli nie widziałaś parkerowskiego Doriana, to mogę Ci go z czystym sumieniem polecić. :)
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7

Dziekuje Ci bardzo, postaram sie ogladnac polecona przez Ciebie wersje :)

ocenił(a) film na 7
LeNa__

Myslalam, ze o inna wersje Ci chodzi :) Patrze na rezyserow, a ta wersja jest Parkera ;)
Coz widzialam ja ;) Malo ma jednak wspolnego z ksiazka, a jednak pomimo tego mial ten film wedlug mnie w sobie cos "dorianowskiego" :) Jednak jestem osoba, ktora raczej denerwuje zmienanie fabuly, dlatego szukam ekranizacji bliskiej ksiazce :) Duzo osob, krytykuje ten film wlasnie za zmiany, dlatego mialam nadzieje, ze ktos poleci mi dobra i zgodna z fabula ksiazki ekranizacje. W kazdym razie dziekuje za odpowiedz :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
OtoPsycho

OtoPsycho gratuluje inteligencji. W XXI wieku wciaz mozna spotkac, osoby ktore uwielbiaja czytac, wiec radze sie rozejrzec, a na pewno twoja uwage zwroca nie tylko japonskie nastolatki ;) Wciaz poszukuje dobrej ekranizacji "Doriana Graya", wiec prosze o podpowiedzi.

LeNa__

nawet nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi...gdybyś naprawdę czytał/ła to byś może zrozumiała/ł ;] a jak nie umiesz korzystać z przeglądarek internetowych (ekranizacje powieści) to już twój kolejny problem... bicz

ocenił(a) film na 7
OtoPsycho

Jestes przykladem wulgarnosci i prymitywizmu :) Naucz sie czytac, nie prosilam o podanie filmow zrobionych na podstawie tej ksiazki, bo to sama sobie znalezc potrafie, prosilam o to aby podac mi opinie ktory z nich jest godny uwagi. A jezeli ty jestes taki niepomocny i tylko chcesz obrazac, to po co sie odzywasz?

ocenił(a) film na 7
OtoPsycho

Odpowiem jak do osoby z Pacanowa - To strasznie fajnie.
I tak lubie znac opinie innych ludzi (nie obrazajac ich przy tym), poniewaz lubie madra konwersacje i przekazywanie pogladow.
A ja juz koncze sie odzywac na twoje malo intelektualne odzywki, bo po prostu szkoda mi slow, wole je zachowac na kogos z kim mozne podyskutowac na poziomie.

użytkownik usunięty
OtoPsycho

O tak, właśnie tak. Dzięki temu mogę przeczytać Twojego posta.
O wooow, Ty chyba też umiesz czytać, bo skoro skomentowałeś w tym temacie, znaczy, że co nieco tu przeczytałeś ;D

użytkownik usunięty
OtoPsycho

Nie wiem co ma wspólnego pisanie z tym, że przeczytałam "Portret Doriana Graya". Wytłumacz, bo nie sądzę, aby komentarz był utworem literackim (a grafoman to osoba, która pisze utwory literackie pomimo braku talentu. Jak po kilku słowach poznałeś czy umiem pisać? :P ).
Pozdrawiam serdecznie! :)

pomijając fakt że mogłem czytać inne twoje....komentarze? to grafomanię, AnaLfabetyzm, schizofrenię i nerwicę natręctw można rozpoznać nawet po Równoważniku Zdania w obrębie danego systemu językowego jakim się próbujesz posługiwać ( i innych współzależnych o których dla dobra eksperymentu nie mogę pisać). W różnym kontekście, różnie można interpretować każdy tekst pisany!!....po co właściwie piszesz że najlepsza jest książka - naprawdę taka jest, może po prostu chcesz pokazać światu że czytałaś i jesteś hmmm " nietuzinkowa"?! Moim zdaniem każda tego typu wypowiedź jest manifestem waszej niespełnionej TFUrczości, zatem uznaję je za "dzieła literackie"...rękami grafomanów pisanymi / btw, gratuluję - ty akurat umiesz obsługiwać przeglądarkę (wiesz o czym piszę;) )

użytkownik usunięty
OtoPsycho

Moje wypowiedzi były ironiczne. Szkoda, że tego nie zauważyłeś. W każdym razie Twoje zbulwersowanie dostarczyło mi więcej zabawy niż moje komentarze Tobie. Sądzę tak, bo nie przejęłam się Twoimi, aż tak bardzo jak ty moimi.

Napisałam o książce, bo chciałam podzielić się z kimś moją fascynacją światem Wilde'a, zachęcić kogoś do przeczytania ciekawej książki. Ale może w jednym masz rację - biorąc pod uwagę statystyki, czytanie książek to rzecz, którą można się chwalić. Czy jestem nietuzinkowa? Nie sądzę. Znam niewiele osób, które nie czytają książek. W moim otoczeniu jestem więc zupełnie zwyczajna.
Pozdrawiam!