PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483446}
6,5 81 tys. ocen
6,5 10 1 81060
5,8 12 krytyków
Dorian Gray
powrót do forum filmu Dorian Gray

jestem sceptycznie nastawiona do adaptacji , jednak ciągle coś mnie korci by obejrzeć ten film. Chyba ciekawość. Warto go zobaczyć czy to tylko strata czasu? Będę wdzięczna za wskazówki

ocenił(a) film na 9
pkaczmarek533

Jak dla mnie warto obejrze film ; D

pkaczmarek533

Historia jest bardzo ciekawie przedstawiona, efekty specjalne (zwłaszcza na obrazie, który mnie po prostu przeraża...) zachwycające. Gra aktora również jest na wysokim poziomie. Moim zdaniem warto zobaczyć ten film, choć myślę, że to wszystko zależy od gustu. Ale jeśli lubisz tajemnicze i mroczne filmy z nutką grozy, to myślę, że film ci się spodoba.

pkaczmarek533

W sumie nie czytałam (JESZCZE!) książki, ale już widzę że film jest po skracany do granic możliwości. Pomimo tego naprawdę warto obejrzeć choćby tylko po to by popatrzeć :)

ocenił(a) film na 4
comitam

Gdybym nie czytał "Portretu Doriana Greya", film wydałby się słaby, a tak żałuję że go obejrzałem. Spłaszczenie fabuły, usunięto pare wątków (niby trzeba było okroić, ale nie kosztem innych debilnych trików, które miały zadowolic masowego odbiorcę), Firth to plus, charakteryzacja również, kostiumofilia jak w każdym prawie filmie z W.B. W każdym razie polecam książkę.

ocenił(a) film na 3
pkaczmarek533

Książka znakomita i jeśli Tobie też się podobała nie rób sobie tego, nie oglądaj tego koszmaru!

ocenił(a) film na 3
anna_o2

Stanowczo odradzam chyba że nie czytałaś książki.Chociaż wątpie czy nieznajomośc lektury pomoże ci przez to przebrnąć;)

ocenił(a) film na 10
pkaczmarek533

Obejrzyj koniecznie! Książka ujdzie w tłumie. Naprawdę nie widziałam w niej nic "och i ach", za to w filmie jak najbardziej. Najlepszy jaki widziałam. Dlatego nie rozumiem tych niepochlebnych opini.