7,5 153 tys. ocen
7,5 10 1 153405
7,5 61   krytyków
Dracula
powrót do forum filmu Dracula

ocenił(a) film na 5

Widziałem wiele lepszych filmów, mnie nie przypadł do gustu, może i ciekawy ze względu na aktorską grę ale nic poza tym, no ewentualnie kostiumy, bo muszę przyznać że były bardzo dobre. Sam film raczej nudny, i przewidywalny, a ze efektów specjalnych to się śmiałem !! niebieskie ognie wyglądały jak z palnika z kuchenki gazowej :D . do reszty nie mam zastrzeżeń bo i Drakula jako nietoperz i ten "misiek" to wyglądali przyzwoicie. I od samego początku miałem skojarzenia z filmem parodiowym : "Drakula , Wampiry bez zębów"

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
Grzesiubb

Nikt jeszcze nie odpowiedział? Nie wierzę.

Skoro "ciekawy" i "aktorska gra" i "kostiumy" się podobały, to jakim cudem tylko 5/10? Tego nie rozumiem.
Efekty specjalne są świetne jak na 1992 rok, ale dla efektów tego filmu się przecież nie ogląda. Film na podstawie powieści Brama Stokera, bardzo dobra adaptacja.

Co do "Dracula - wampiry bez zębów", to nic dziwnego, że się kojarzy z "Draculą", ponieważ parodia ta była tworzona na podstawie filmu "Dracula"... więc to żaden argument.

ocenił(a) film na 9
Grzesiubb

żal.

Grzesiubb

Człowieku "Drakula , Wampiry bez zębów" jest parodią tego filmu. Nie przyszło Ci to do głowy?

ocenił(a) film na 6
Grzesiubb

Efekty specjalne są na średnim poziomie uwzględniając tamte czasy. Gra aktorska Keanu poniżej oczekiwań, Hopkins tylko poprawnie. Kreacja Drakuli zbyt przerysowana, film momentami nuży i rozbraja swoją naiwnością i niekonsekwencją.

6/10
Osobiście nie polecam.

ocenił(a) film na 9
Szopen_91

"Efekty specjalne są na średnim poziomie uwzględniając tamte czasy. "

pomysl kołku, że caly ten film specjalnie jest tak zrobiony - zeby efekty przypominaly te stare, bardzo stare

ocenił(a) film na 9
Grzesiubb

takich jak Little Man czy Ekstrakt ?

o Allah

"I od samego początku miałem skojarzenia z filmem parodiowym : "Drakula , Wampiry bez zębów""

nie doczytalem. jakbym wczesniej to pzreczytal to nawet bym takiego wyzrygu nie komentowal...

ocenił(a) film na 6
shamar

Gratuluję tym którzy Cię wychowali. Byliby dumni że ich pociecha nazywa nieznaną sobie osobę "kołkiem", bo nie zgadza się z jej stanowiskiem.

Nawet jeśli taki był zamiar twórców, to i tak mi się to w żaden sposób nie podoba.