PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631979}
7,1 208 tys. ocen
7,1 10 1 208184
6,7 78 krytyków
Drogówka
powrót do forum filmu Drogówka

Zobaczcie na kogo płacicie podatki.Gorąco polecam ten film.Jak widac po ostatnich aferach film absolutnie oddaje obraz naszej policji.

ocenił(a) film na 4
hubertzn

to żart czy Ty tak na serio? Prawdziwy obraz? Nie rozśmieszaj mnie. Po pierwsze, nigdy w przypadku zatrzymania za wykroczenie drogowe, policjant nie legitymuje siedzącego w samochodzie za kierownicą, zawsze zaprasza do radiowozu, gdzie kamery i mikrofony wykluczają jakąkolwiek możliwość przekupstwa. Z reguły także, drugi z funkcjonariuszy siedzi w tym samym momencie w samochodzie, prawie nigdy zaś nie ,,zajmuje się" tym samym przypadkiem z kolegą/koleżanką. Film przerysowany i traktuję go raczej jako fikcję literacką.

ocenił(a) film na 7
Daniel8919

Przestań ostanie afery z prostytutkami. Gdzie te kamery skoro prostytutka pozowała po numerku w radiowozie I wybuch skandal .Nie przez obraz z kamery tylko zdjęcie z kom.Cytat
Dotarliśmy do prostytutki pozującej w radiowozie. Początkowo nie chciała rozmawiać, ale w końcu dziewczyna się otwiera i przyznaje, że ma problem z policjantami. – Trzeba robić co każą i tyle. Miałam kilka stosunków w radiowozie i kilka „orali” obrobiłam. Jedni płacą za seks, a inni chcą za darmo. To taki haracz. Miałam tego dość i zdjęcie poszło gdzie trzeba. Proszę już jedźcie stąd, bo nie chcę żeby mnie widzieli z wami – kończy tirówka.

ocenił(a) film na 4
hubertzn

nie wiem czy zauważyłeś, ale ja odniosłem się jedynie do kwestii brania łapówek. Co do prostytutek, mam świadomość, że takie ,,akcje" mają miejsce, ale nie należy tego absolutnie traktować jako normę. Nie generalizuj. Takie sprawy poza tym, dzieją się wszędzie, nie tylko w policji.

ocenił(a) film na 9
Daniel8919

Świeży cytat:
Funkcjonariusze łódzkiego wydziału Biura Spraw Wewnętrznych KGP zatrzymali 10 policjantów drogówki z Łowicza. Są podejrzani o przyjmowanie łapówek - mieli przyjmować pieniądze w kwotach od 20 do 500 zł lub do 100 euro bądź prezenty rzeczowe - i przekraczanie uprawnień. Policjantom grożą kary nawet do 10 lat więzienia.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,14254937,Policjanci_z_lowickiej_ drogowki_podejrzani_o_korupcje_.html

ocenił(a) film na 5
trane

Z policją jak z dyskusja na filmwebie - trochę tego, trochę tamtego. Ogólnie film przygnębiający, pokazujący rzeczywistość (znajomy po obejrzeniu zwiastuna powiedział, ze filmu nie obejrzy, bo już się w pracy na to wszystko napatrzył). Tylko po co pokazywać coś co jest wiadome? Na szczęście samotny sprawiedliwy wprowadza trochę światła na końcu tego ciemnego tunelu. I wychodzi sztampa, tylko trochę odświeżona czymś, co ma szokować. Tylko, że zaszokować to może chyba tylko moją babcię.

ocenił(a) film na 1
hubertzn

Bardzo mi przykro że macie aż tak wysokie mniemanie o naszej policji. Jeżeli myślicie że raz na jakiś czas ujawniana afera powie wam jak wygląda życie policjanta to gratuluję...

hubertzn

Ciekaw jestem czy rzeczywiście tak właśnie wygląda codzienność życia Policji. Wydaje mi się jednak, że w filmie jest to wszystko trochę przesadzone, aczkolwiek policjant też człowiek. A te filmiki z telefonów też cokolwiek dziwna sprawa, wszak nie spotkałem się z sytuacją żeby policjanci nagrywali telefonami ludzi podczas interwencji.

ocenił(a) film na 8
hubertzn

Film mocny, obrzydliwie realny i bulwersujący. Realia polskiej policji i ogółem skorumpowanej Polski. Nie taki obraz chcemy widzieć, dlatego wmawiamy sobie, że taka Polska nie istnieje. Ale tak jak zawsze są dwie strony medalu, tak i Polska jest podzielona na tą prawą i na tą "zepsutą". Polecam, warto obejrzeć.