PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10040857}
5,4 3,9 tys. ocen
5,4 10 1 3867
4,5 11 krytyków
Drużyna A(A)
powrót do forum filmu Drużyna A(A)

Byłem raz na takiej terapii, straszne gunwo. Ogólnie na podwójnych diagnozach bo mam uzależnienie krzyżowe i zaburzenia i na różnych ogólnie. Wczoraj odebrałem wypis z terapii i miałem trzecia falę behawioryzmu, normalnie dramat a są tylko takie dwie w Polsce i ludzie prywatnie kupę klasy dają. Druga fala jest super bo wszystko proste a na tej 3 fali czułem się jakby ktoś mi tłumaczył matematykę po chińsku. Niedługo 9 lat bez alko będzie i samo się zrobiło, nie dzięki terapii. Przestałem pić po "próbie s" wódka + leki. Miałem przemyślenia na szpitalce. Behawioralno poznawcza terapia najlepsza, ale tylko druga fala, a z tej najlepsza terapia schematów dla borderline. Sam nie mam bordera ale wiem i tak że najlepsza. Mam psycho z nurtu psycho dymanicznego i typ jest mega, on robi jakiś odłam nurtu. Typ ma skrajnie inne poglądy: lewica, nie kocha kościoła a ja konfiarz z tym ze anty katol i super nam się robi tematy. Przyjął nawet moje określenia słowne. Jak mu zadałem pytanie czy myśli że jestem ksenofobem, rasistą, homofobem i coś tam to stwierdził że nie, a byłem kieś w knajpach LPG zeby zobaczyć jak jest i nawet na festiwalu kultury zydowskiej i mam zdjecie w wyborczej a mieszkałem z czarnym ziomem z afryki, pakolem - muzułman i ukraińcem. Terminy do typa są chyba 3 lata jak nie dłużej a nie wiem czy pracuje prytwatnie bo ma 3 fukcje