Narzekacie że Drużyna A jest skopana bo :
-stara obsada powinna zagrać hahah goście to już staruszki już to widzę jak pomykają na polu bitwy z karabinami o laskach, pierwotny Hanibal już nie żyje a Mr.T nie miał roli od 2001 a poza tym widziałem go w jakimś tvshopie gdzie robił z siebie idiotę .
-nie podoba się że weterani wojny w Iraku z racji tego iż akcja dzieje się współcześnie nie mogli być to żołnierze z Wietnamu bo musieli by mieć ok 50 i młodszego widza nie zainteresowała by gromada starych tetrykó.
Poczekajcie oceną do premiery a nie narzekajcie że to zły film jeżeli go nie widzieliście.
Nie twierdze że Drużyna A(stara )nie była dobrym serialem ale dajcie im odejść i przygotujcie się na coś nowego.
Pozdro
Pierwszy argument jak najbardziej trafny,
a drugi argument zupelnie nie trafiony.
Asterix i Obelix : Misja Kleopatra tez powinien zostac odegrany w czasach wspolczesnych zeby byl fajniejszy i trafil do mlodszego widza ? a co ze Shrekiem ? :P Film spokojnie mogl byc w konwencji lat 80 i ze zdobyczami techniki na tamtym poziomie, to zreszta bylo bardzo fajne bo np. nie mieli telefonow komorkowych :)
Co do "misji Kleopatra" muszę się zgodzić ale shrek dzieje się w świecie fantasy więc to trochę inna bajka(heheh).Młodsze pokolenia nie koniecznie miały sposobność oglądać Drużynę A(serial) i nie wiem czy akcja dziejąca się w tamtych czasach zainteresowała by ich, starsze też nie musi chcieć oglądać tego samego. Uwspółcześnienie to popularny zabieg na to żeby film odróżniał się od pierwowzoru. Czasami wychodzi to lepiej czasami gorzej więc poczekajmy do premiery.
Pozdrawiam :)
Indiana Jones 65 lat ma a jakoś pomyka i skacze jak młody, Rambo tak samo więc nie gadaj mi tu że o laskach by kuśtykali, tak starzy to aż nie są, a na 100% film zrobiłby większą furorę gdyby zagrali w nim starzy i dobrzy Mr.T, Dirk Benedict i Dwight Schultz
-Skaczą i biegają za niego kaskaderzy (Indi się skończył mogli poprzestać na ostatniej krucjacie tak by było lepiej dla całej sagi)to pierwsze.
-Ten twój Mr.t nie grał od 2001 roku i jak już powiedziałem robi z siebie idiotę w tvshopie tak to by było całkowite drewno(niestety), reszty też już dawno nigdzie nie widziałem to drugie.
-Jak możesz oceniać film którego nie widziałeś może nowa okaże się o niebo lepsza to trzecie.
-Jak już by mieli angażować starą ekipę to całą niestety Hanibal nie żyje(RIP)a dodanie nowego to już nie to samo to czwarte.
-Furory więc by nie było :/
Prawda jest taka ze teraz twórcy kinowi nie maja pomysłów na nowe filmy wiec odgrzewaja stare. Ale czasami starego poprostu nie da sie odgrzać. Mlode pokolenie prawdopodobnie w ogole nie pojdzie do kina na jakaś Druzynę A bo pewnei nie ma pojęcia o tym serialu. Pojda za to Ci którzy sie na tym wychowali i którym nikt nie zastapi Pepparda w roli Hannibala itd. Nie tylko aktorzy sa to wazni ale równiez specyficzna konwencja poczucie humoru itp które moga byc dziś anachroniczne mimo wspólczesnego umiejscowienia akcji. Zwyczajnie uwazam ze nurt seriali fantastyczno przygodowych nalezał do lat 80 (w Polsce do polowy 90) i zwyczajnie nie ma sensu wracania do niego. Uwazam ze sa filmy i seriale których nie nalezy na siłę odgrzewać i juz. Zbyt uwspołcześniony film z kolei z druzyna A bedzie łaczył jedynie tytuł u nazwiska postaci coś jak Pan i Pani Smith z 1941 i 2005. Moim zdaniem to troche tak jakby probowac malowania obrazów Caravaggia albo Canaletta od nowa we współczesnej konwencji jakby nie były dobre takie jakie są!
ee tam zaraz mlodzi nie pojda. Ogladna sobie trailera w necie i pojda nawet nie znajac serialu. Co za roznica znasz czy nie? Malo bylo filmow odgrzewanych o ktorych pewnie nawet pojecia nie miales ze sa wtorne? Jak ktos chce robic odgrzewane kotlety i daje na to kase to niech se robi. Czasami to wychodzi dobrze czasami zle. Czy psuje odbieranie oryginalu? Mnie nie. To jak z piosenkami. Czasami przezywaja "druga mlodosc" i masz ochote siegnac po oryginal, przypomniec sobie jak lecial. Nie ma co biadolic - pozyjemy zobaczymy :P
Dirk Benedict - ur. 1945r obecnie 65 lat
Mr T - ur. 1952r obecnie 58 lat
George Peppard (Hannibal) - ur. 1928 zmarł 1994 obecnie by miał 82 lata
Dwight Schultz - ur. 1947 obecnie 63 lata
średnia wieku 67 lat. Faktycznie oddział jak się patrzy.
Jestem fanem serialu ale chętnie zobaczę nową odsłonę.
To, że nową wersję ze starą "drużyną A" będzie łączył tylko tytuł jest bardzo prawdopodobny, ale miejmy nadzieję, że będzie inaczej.
w dzisiejszych czasach widzowie głównie patrzą na efekty specjalne, "dobrego filmu nie da się bez tego zrobić" (jest to zdanie STATYSTYCZNEGO widza). Czy wyobrażacie sobie nowy amerykański film z wartką (albo nie wartką)akcją, pościgami i wybuchami, który nie będzie przeładowany sfx?? raczej nie... Uważam więc, że odgrzewanie starych kotletów nie jest do końca fajne, bo oddanie specyficznego klimatu lat 80 nie jest zadaniem łatwym. Poza tym tego typu produkcje (również McGywer, czy inne) posiadały dosyć infantylne i banalne rozwiązania, co w dzisiejszych czasach będzie potraktowane za "totalną bzdurę" , a z drugiej strony jak tego zabraknie to widz na filmwebie napisze, że tamta wersja posiadała czar a ta tego nie ma :)