PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190290}

Drużyna A

The A-Team
2010
6,9 97 tys. ocen
6,9 10 1 96907
6,0 25 krytyków
Drużyna A
powrót do forum filmu Drużyna A

Bez dyskusji 10/10
Dużo akcji, mało gadania!
I o to chodzi!
A serial to dla moherów.

KapitanOrzech

Boicie się prawdy?

ocenił(a) film na 8
KapitanOrzech

co do filmu się zgadzam całkowicie z tym że dałem 9/10 a nie całą "dychę" bo parę niedoróbek jest :) ale serial jak na tamte lata niezły a jestem w trakcie oglądania...

assassin47

Zaiste :)

assassin47

''jak na tamte lata niezły''

W tamtych latach kręcono znacznie więcej dobrych filmów niż dziś...

ocenił(a) film na 5
KapitanOrzech

Dużo akcji?Mało gadania?Sto razy lepszy od serialu?Ile masz lat?8?Pewnie nawet nie widziales serialu wiec nawet go nie porownuj do tego filmu.

ocenił(a) film na 6
Seico

Nie zwracaj uwagi na autora, kretynek robi to zawodowo, w ilościach przemysłowych i na przekór wszelkiej rzeczywistości. Takie powołanie odczuł widać.

bokser_Ken_Wywietrznik

To ty orzeszkujesz?

ocenił(a) film na 8
KapitanOrzech

Serial dla moherów? Mam nadzieję że to była nieudana ironia, bo jeśli nie, to kolego skompromitowałeś się na całej linii.. Przyznaję film świetny, dałem 9 ale serial? To niepodważalny kanon!

un_law

a jednak można coś zrobić dobrego :) obejrzałem film i jestem pod wrażeniem i akcja i humor i efekty specjalne wszystko co potrzebne by odprężyć się po pracy. Oczywiście do serialu tego porównać się nie da bo to wg mnie dwa różne "światy" ale z chęcią wracam do starej dobrej drużyny A . duży plus dla filmu

Karington_2

Film świetny.

ocenił(a) film na 5
KapitanOrzech

Co najwyżej taki sobie. Ciągła akcja + przewidywalna banalna fabuła + "oczywiste oczywistości" np. główny bohater jest niezniszczalny, nieśmiertelny, nieosiągalny i banalny = nudy. Kilka razy podchodziłem do tego "dzieła" pierwsze 2x ten pasjonujący film przegrał ze snem. Powalające na kolana sceny wybuchów, strzelanin i latających słoni nie robią na mnie wrażenia od dłuższego czasu...
Drużyna A nie robi wrażenia, nie wnosi nic nowego, powtarza stare banalne schematy amerykańskiego kina akcji {które logiką nie grzeszy}. Najlepiej film ten ilustruje postać z serialu sprzed lat mianowicie "BA Baracus " reklamujący gary w TV Markecie... tak samo widzę przyszłość kinowej ekranizacji "Drużyny A" dzieci będą usatysfakcjonowane {film na poziomie 12 latka}, starsi skuszeni trailerami pełnymi efektów specjalnych niezbyt zachwycą się tym filmem i skończy on jak BA na śmietniku / głębokim marginesie kinematografii.

Gdybym miał oglądać kino akcji to wolałbym już "Johnego Rambo" {moim zdaniem jedna z lepszych o ile nie najlepsza część z serii "Rambo"} lub na "Taken"/"Uprowadzona"
W Johnym Rambo nie ma cukierkowej otoczki jakiej pełno w Drużynie A, opłaca się obejrzeć ze względu na ambitną scenę w której Rambo obsługuje działko Cal.50 / strzelanie z łuku bloczkowego + realia konfliktów i życia w krajach 3go świata znajdujących się w Azji {scena z piratami}.
Uprowadzona - może mam sentyment do filmów o mścicielach ... ale ciekawy scenariusz i solidne wykonanie tego filmu i trzymająca w napięciu akcja sprawia, że bije na głowę przereklamowane odmóżdżone "arcydzieło" o drużynie superbohaterów z Telezakupów.

ocenił(a) film na 5
JeffStruecker

Kto to jest "Johny Rambo"?

ocenił(a) film na 5
mrozikos667

Taki jeden... :)

ocenił(a) film na 8
KapitanOrzech

Film dla mnie na równi z serialem. Było to dla mnie miłą niespodzianką :D

KapitanOrzech

Dla Bradleya mozna sie poświęcić i obejrzeć nawet taki film.