PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190290}

Drużyna A

The A-Team
2010
6,9 97 tys. ocen
6,9 10 1 96907
6,0 25 krytyków
Drużyna A
powrót do forum filmu Drużyna A

odmóżdżający film akcji. Bzdura na resorach. chociażby scena z czołgiem.... każdy wie że to
bzdet do potęgi, ale jakże wspaniale się to ogląda... do tego jeszcze fajna dawka humoru i
filmik całkiem przyzwoity, tylko trzeba pamiętać że prawa fizyki w nim nie obowiązują.

użytkownik usunięty
impaler1

Tak samo myślę, mi najbardziej w oczy rzuciła się scena z poduszkami powietrznymi. Wcale nie chodzi mi o ich ilość, a o fakt jak działają poduszki powietrzne. Mianowicie samochodowa poduszka powietrzna napełnia się powietrzem do oporu i od razu zaczyna spuszczać to powietrze - inaczej osoba w aucie po wypadku nie była by w stanie wysiąść. Na filmie poduszki działają zupełnie inaczej. Tutaj widać wszystko dokładnie http://www.youtube.com/watch?v=A2fAgW_1nD0 poduszka się napełnia i po prawej stronie widać jak ucieka powietrze przez specjalne dziury w poduszce. Rozumiem, że to nie jest film dokumentalny, ale takie tworzenie świata przedstawionego z pomijaniem praw fizyki trochę mnie denerwuje.

impaler1

Identycznie jak z MacGyverem. Co tam fizyka i prawdopodobieństwo, przecież tu chodzi o to, żeby nasi bohaterowie dokopali "złym" :)

ocenił(a) film na 8
impaler1

Ej tam fizyką się będziemy przejmować! Film dobry, aktorzy zagrali poprawnie, dobry humor przy oglądaniu mnie nie opuszczał i przecież to w końcu jest związane z cudownym serialem. Prawa fizyki są łamane wszędzie, w Bondzie, w Terminatorze, w Batmanie, w każdym jednym filmie, a o Die Hard 4.0 nie wspomnę. A i tak wszyscy te filmy oglądamy i obejrzelibyśmy jeszcze nie raz. Ja tam ze zniecierpliwieniem czekam na Die Hard 5.

choch18

Akurat w przypadku tego filmu wybaczam absurdy. Film został stworzony dla czystej rozrywki i z niej się wywiązuje BDB.

ocenił(a) film na 8
impaler1

Zgadzam się w 100%.