PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=912}

Dzieci niebios

Bacheha-Ye aseman
1997
8,0 9,9 tys. ocen
8,0 10 1 9917
8,2 11 krytyków
Dzieci niebios
powrót do forum filmu Dzieci niebios

film ten nagrałam sobie rok temu, gdy szedł w TVP1 i następnego dnia obejrzałam z moją czteroletnią wówczas siostrzyczką, która szczerze się nim zachwyciła, choć może nie do końca zrozumiała. Ale nie o tym chcę pisać - powiedzcie mi, dlaczego takie filmy emitowane są w telewizji po północy? Jest to przecież kino, z którego nawet małe dzieci mogą wiele wynieść, a o takiej porze wszystkie dawno śpią, za to w porze obiadu karmione są tanią amerykańską papką. Rozumiem, że dobre filmy pokroju von Triera czy Almodovara można (a nawet trzeba) pokazywać późno, ale czasami należałoby zrobić wyjątek, by kino niekomercyjne i ambitne, a przy tym delikatne zaprezentować szerszej widowni. Tylko jak do tego przekonać telewizję....?

ocenił(a) film na 9
gingeraska

Telewizja pokazuje to, co ludzie chcą oglądać. Niestety większość woli komercyjne produkcje niż filmy takie jak ten.

ocenił(a) film na 10
gingeraska

Poza tym czas antenowy to pieniądz i w 'normalnych' godzinach nie ma już miejsca na mądre kino.

ocenił(a) film na 9
gingeraska

Zadaję sobie to pytanie od ho ho~~ Póki co pozostaje nagrywanie, ściąganie i kombinowanie.

gingeraska

A jest w sieci w wersji z lektorem ??

ocenił(a) film na 9
gingeraska

ten prosty plebs i masy sa poukrywane w domach przed telewizorami, tepo wgapionymi w odbiorniki, bez zbytniego namyslu przelaczajacy kanaly, popijajacymi tania żółtą kawę tchibo i zachwycajacymi sie niezwykle ambitnymi tekstami z 'Faktu' czy tez "SuperExpresu'... przykry obraz polskiego stanu spoleczenstwa....