Uwielbiam filmy takie jak ten, w fascynujący sposób opowiadające o niezwykłych rzeczach i
ludziach. Oglądałem już takie jak: Incepcja (2010), Prestiż (2006). Znacie filmy podobne do tych?
Witaj
Jeśli interesuje cię tematyka ktoa (czasoskoki) zapraszam do zapoznania się z - bodajże najnowszym - wpisem na moim blogu, a także, skoro szukasz tytułów filmów, z tematem "znacie podobne" na forum filmu "Deja Vu" z - bodajże - 2006 roku. Tam z pewnością znajdziesz godne uwagi odpowiedzi.
Pozdrawiam
On mówi o filmie "Deja Vu", a ocena wyświetla się do filmu pod jakim został założony wątek. Polecam czytanie ze zrozumieniem. Poza tym jak ktoś mówi, że film był bardzo dobry to niekoniecznie ma od razu na myśli: 8/10...
Mr. Nobody z Leto ;> Bardzo podobna tematyka, a sam film o niebo lepszy !!!;) pozdrawiam.
Dokladnie - "Frequency" - obejrzalem ponad 10 lat temu, a pamietam ten film do dzis.
Nie wiem czy bedzie się wam podobał "Prorok"
Nie jest to film o tej tematyce, ale dobry, do obejrzenia.
Oprócz zaproponowanego już "Mr. Nobody" polecam filmy "Dom nad Jeziorem" oraz "Vanilla Sky". Jest jeszcze "Atlas Chmur", który obejrzę wkrótce. Z niepewnością tego co rzeczywiste jest także "Total Recall" (2012) - ale to bardziej SF z jedną linią czasu i przedstawiony chronologicznie.
Dla mnie "Total Recall" z Arnoldem, to świetny film (choć po latach efekty specjalne nie robią takiego wrażenia jak kiedyś, nadal uważam, że jest b. dobry ) natomiast druga wersja... szkoda klikać. Z nieco podobnych filmów (główny motyw - pętla czasowa) - polecam "Dzień świstaka".
Tu macie tytuły filmów w podobnym klimacie godne polecenia : Next (2007), Deja Vu (2006) Wiecznie młody (1992) ,Mr. Nobody (2009), Jumper (2008), Hancock (2008), Ciekawy przypadek Benjamina Buttona (2008), Kod nieśmiertelności(2011), Memento (2000)
,,kod nieśmiertelności'' - schemat bardzo podobny do ,, efektu motyla'' - o tym jak zmieniać przeszłość z wpływem na przyszłość zapobiegając tragediom
"Donnie Darko" - bardzo podobny, a za razem zupełnie inny.
"Stein's Gate" - podobny, tematyka podróży w czasie i ich konsekwencji, anime.
"Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" - jeżeli podobał ci się "Efekt Motyla" to też powinno przypaść ci do gustu.
Z anime, polecam jeszcze "O dziewczynie skaczącej przez czas" z 2006r.
Oglądałem 3 razy :)
serial nic specjalnego, natomiast książka na której podstawie powstał czyli "Dallas '63" Stephena Kinga genialna
Dokładnie, Polecam tą gre, a nawet jak nie chcesz grać obejrzyj gameplay, ja tak zrobiłem i nie żałuje ;)
Do tego od siebie polecam PREDESTINATION, po obejrzeniu jeszcze tydzień non stop myślałem o nim ;)