PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530613}
6,8 20 tys. ocen
6,8 10 1 19936
7,0 23 krytyków
Erratum
powrót do forum filmu Erratum

można zrobić ciekawy film z dobrą obsadą.
można zrobić film bez ustawicznego chlania.
można zrobić film bez bluzgów co 4 minuty
można zrobić film, który odpowiada na ważne pytania
można zrobić film z panem Kotysem w dobrej roli
można zrobić film bez gołych babek

i to wszystko w Polsce. Niesamowite.

ocenił(a) film na 9
gajoss

Jest wiele bardzo dobrych, mądrych filmów zrobionych w Polsce - dla przykładu `Enen`, `Kret`, Pogoda na jutro`, `Jestem twój, `Drzazgi`, `Komornik` ,`Pręgi`, `Nie ma zmiłuj`, ` Wszystko będzie dobrze`, `Senność` i inne. Ale już tradycją jest narzekanie na polskie kino , zupełnie nie wiem czemu. Wystarczy pokopać głębiej i dokopać się tych perełek, niekoniecznie nachalnie promowanych przez media.

ocenił(a) film na 5
golkas0

tylko czemu wszystkie te perełki to zawsze dramaty, dramaty psychologiczne albo cos podobnego wydźwiękiem?

ocenił(a) film na 9
t_reku

Ja lubie ten gatunek

ocenił(a) film na 5
golkas0

ja też, nie mówię że nie, ale nie zmienia to faktu że chciałbym oglądać też polskie filmy innych gatunków i być z niego zadowolony

ocenił(a) film na 8
t_reku

Podejrzewam, że ogólnie panuje w narodzie przekonanie, że takie filmy traktowane są bardziej jako sztuka wysoka, a twórcy zostaną przez to bardziej docenieni jako artyści. Mi tam pasuje, ale obecnie jest w Polsce podział na "smutne kino artystyczne" i głupie komedie, a nie ukrywam, że chciałbym zobaczyć coś, co będzie i dobre i zapewniało dużo rozrywki.

ocenił(a) film na 5
speiderman

otóż to.

ocenił(a) film na 2
speiderman

"smutne kino artystyczne i głupie komedie" - i dlatego polskie kino obecnie nie ma mi praktycznie nic do zaoferowania

użytkownik usunięty
gajoss

Polski "film bez bluzgów co 4 minuty"? Ależ to perełka! Idę oglądać!

użytkownik usunięty
gajoss

Kunkiewicz pokazała czyczuszki także ostatni punkt odpada, ale generalnie dobre kino.