PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695659}
7,3 154 tys. ocen
7,3 10 1 154051
6,4 33 krytyków
Everest
powrót do forum filmu Everest

niestety..

ocenił(a) film na 7

Poszłam na ten film tylko ze względu na Jake'a Gyllenhaal'a. Film zbyt przegadany, co prawda góry wyglądają pięknie i sam chciałbyś tam być i zobaczyć ten majestat na własne oczy, jednak jak już napisałam, za dużo tematów pobocznych, za dużo bohaterów. W pewnym momencie nie kojarzysz o kim mowa. Jako fanka JG chcę tylko stwierdzić, iż bardzo żałuję, że grał tak krótko w filmie, ponieważ bardzo dużo do niego wniósł. Jego typowy luz i wpasowanie się w każdą możliwą historię totalnie mnie do niego przekonuje. Jako jedyny przekonał mnie, że serio jest tym alpinistą. Jednym słowem powiem, że film wygląda na niedokończony. Z jednej strony siedzisz 2 godziny i czekasz na każdy kolejny ich ruch, czy coś się stanie, czy przeżyją, itp, itp. kilka razy nawet mogą puścić Ci nerwy ze względu na kruchość i nic nie znaczenie naszego życia w takim miejscu, o którym jest mowa. Z drugiej z kolei zwyczajnie się nudzisz. 80% czasu, gdy akurat się nie wspinają, to toczą zawiłe konwersacje, które i tak zbytnio nie obchodzą nas jako widzów, bo i tak ich nie zapamiętamy, a tylko zanudzimy się na śmierć. Takie jest moje zdanie. Polecam film ze względu na JG i Keira'ę Knightley oraz przepiękne widoki, które nie muszą się reklamować, one zwyczajnie są.