PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=712488}

Fúsi

2015
7,4 12 tys. ocen
7,4 10 1 11943
6,6 14 krytyków
Fúsi
powrót do forum filmu Fúsi

w filmie jest też akcent Polski, MAPA POLSKI
zgadniecie gdzie :)
Taki obraz Polski za granicą

ocenił(a) film na 8
Martinho33

też rzuciła mi się w oczy, przy scenie w śmieciarni gdy Fusi siedzi z tymi (chyba) Rosjaninami. :)

ocenił(a) film na 7
neftyda2

aż cofnąłem do tego momentu i faktycznie - kiedy piją wódkę na pożegnanie (po tym jak dostał plastikową palmę w prezencie)

ocenił(a) film na 9
Martinho33

Czym się dziwić... Polacy od kilku już lat są (zdecydowanie!) największą mniejszością narodową na Islandii.

ocenił(a) film na 8
Sqrchybyk

Ale kim oni byli? w jakim języku rozmawiali, bo na pewno nie po polsku. Bardzo ładnie (tak mi się wydaje, nie znam tego języka) mówili w tamtejszym języku, czy to aby nie islandzcy aktorzy udający Polaków? :D Czy naprawdę nie znaleźli 4 polaków na Islandii, którzy za 3 flaszki wódki zagraliby ten bardzo prosty wątek? :)

ocenił(a) film na 9
kondiii93

Wydaje mi się, że słyszałem rosyjski... Cóż, może ta flaga została po poprzednich rezydentach :]

ocenił(a) film na 9
Sqrchybyk

moim zdaniem już bardziej jakiś południowosłowiański (chorwacki, serbski etc), ale nie będę się upierać

ocenił(a) film na 7
zielony_mol

Striptizerkę gra Monika Orlowska (wg bazy IMDb aktorka i scenograf), aktorzy grający kolegów Sjofn z pracy, to Zlatko Krickic Yngri, Ervin Shala (urodzony w Kosowie, od kilkunastu lat mieszkaniec Reykjawiku), Daniel Konieczny.
Zdaje się grają międzynarodową grupę słowiańskich imigrantów zatrudnionych w niepopularnym dla miejscowych miejscu pracy.

ocenił(a) film na 7
Treh

"Stiptizerkę"? Przecież to zwykła tufta!

ocenił(a) film na 7
FILioza

OK, jak będę rozmawiał z reżyserem i scenarzystą w jednej osobie to przekażę mu Twoją cenną uwagę. Że opis postaci w jego filmie jest do dupy, że na jednym polskim forum filmowym jest ktoś, kto wie lepiej jaką postać odgrywa aktorka, którą obsadził w tej roli.

ocenił(a) film na 7
Treh

Oj, tam. To bardziej było w formie żartu. Ale przyznasz, że to była bardziej prostytutka, niż striptizerka. Przecież za kasę miała iść z Fusim do łóżka. A tak swoją drogą, to gdzie wypatrzyłeś ten opis postaci, bo na imdb nie widzę, żeby było podane "striptizerka", ani samego nazwiska "Orlowska"?

ocenił(a) film na 7
FILioza

Po prostu starannie obejrzałem film, od napisów początkowych do napisów końcowych.

ocenił(a) film na 8
FILioza

Weź przeczytaj napisy końcowe. Tam wyraźnie jest napisane "striptizerka"(po islandzku oczywiście), a nie "prostytutka".

zielony_mol

Według mnie to byli Polacy, ponieważ wyraźnie pada zdanie: "zagadniesz do niego?" Nie jest to powód do dumy.

uln

to była jakaś mieszanina słów z jezyków słowiańskich, miedzy innymi padło słowo "cholera" w czasie oglądania meczu w barze

ocenił(a) film na 7
uln

Ludzie, którzy byli wobec niego szczerzy, obdarzyli go tą namiastką koleżeństwa, dopuścili do własnego grona bez uprzedzeń. No masz rację, nie jest to powód do dumy. Secundo - żadna praca nie hańbi.

ocenił(a) film na 7
awesta

Otóż to. Poza nimi chyba tylko sąsiadka była fair wobec niego :)