Wszyscy to wiedzą, media milczą. Niewielu próbuje się przebić dochodzić do prawdy. Obejrzyjcie sobie film "loose change".
PS. Do pajaców co nie oglądali i już chcą się wypowiadać. Od razu mówię. Nie ma to sensu bo przed obejrzeniem zrobisz z siebie jeszcze większego pajaca nie wiedząc na co odpowiadasz.
Jeszcze chciałbym dodać że:
Ten film pokazuje tylko jeden z przekrętów jakie zrobił rząd amerykański by doprowadzić do wojny. O Bushu jest troszkę mało krytycznie. Niektórzy podejrzewają, że nie tylko wiedział o zamachach ale także był ich organizatorem ponieważ pretekst do wywołania wojny był konieczny, a wiadomo że wojna to super interes. Nie chodzi tu o przeciętnych obywateli US. Kasę zarabiają ludzie właśnie tacy jak Bush, jego administracja no i ci co produkują broń. Wiadomo! Ludzie są tylko narzędziami. Fim pokazuje, że nie można nic z tym zrobić. Można sobie krzyczeć i nic. A dlaczego? Bo rządy również mają swoje media. Zobaczyć można w internecie, że FOX news podaje o zawaleniu trzeciej wieży jeszcze przed jej zawaleniem. Mało tego w tle programu widać budynek który się miał zawalić, a do tego jeszcze godzina o której to podają jest wcześniejsza od samego faktu. To nie fotomontaż. Nie tylko robią z ludzi wała ale mogą się z tego śmiać i pluć na pyski. No cóż. Ludzie to plebs, bydło w rękach ludzi bardziej inteligentnych niż wam się wydaje. Nie jesteście też wyjątkiem. Ostatnie wybory pokazują, że media mają kolosalny wpływ na szarych obywateli ;)
No właśnie. Śmieszą mnie ludzie, którzy wierzą, że USA mogły dla zysku zabić prawie 3 tyś własnych obywateli w atakach na WTC. Niektórzy nawet twierdzą, że USA wywołało wojnę z Irakiem, w której zginęło około 10 tyś amerykańskich żołnierzy, tylko dla zysku (ropy). Przecież to absurdalne, żeby jakikolwiek demokratyczne Państwo, dla zysków małej grupy ludzi, poświęcało życie innych.
A co jeśli te zyski to forsa o której nawet nie śniłeś? Pomyśl jaką miałbyś władzę i ile by znaczyło dla ciebie ludzkie życie, skoro na ulicy w US codziennie ginie jakiś murzyn za 20 dolarów, nikt o tym nie wspomni. Oni nie mają poszanowania dla ludzkiego życia. Strzelają do cywili i sprawia im to przyjemność bo arab to terrorysta. Każdy teraz tak myśli, bo chcą żebyś tak myślał. Zyski z ropy ma sam Bush... Tak po cichu ci powiem, żebyś poszukał jaki ma związek George Bush i firma BP ;-)
Przecież Busz, był prezydentem wybranym w demokratycznych wyborach, co oznacza, że był uczciwy i na pewno nie działał w interesie własnym tylko całego narodu.
Wybory wygrał ale nie większością głosów. Też radziłbym Ci się w tym nieco zorientować. Aha! Zobacz kto liczył wtedy głosy. Jego brat!
@ast
w jakim ty świecie żyjesz, zastanawiam się i mam jednocześnie nadzieję że to co piszesz wyżej jest ironią, jeśli nie to nie wiem czy czy ci gratulować czy współczuć naiwności
Tak samo jak Tony Blair, który oficjalnie przyznał się do tego, że kwestia broni w Iraku była tylko prowokacją. Mało tego powiedział również, że działał w interesie narodu i gdyby miał podjąć decyzję o ataku jeszcze raz, postąpiłby identycznie. Zresztą podobnie ma się kwestia pacyfikacji w Libii przez Francję.
>Przecież Busz, był prezydentem wybranym w demokratycznych wyborach, co oznacza, że był uczciwy
>i na pewno nie działał w interesie własnym tylko całego narodu.
To "i na pewno" mnie maksymalnie rozwaliło. ;) Masz 12, 13, 15 lat? ;)
A co to jest 3 tyś. ludzi. Stalin zagłodził kilka milionów na Ukrainie. Ile obywateli uśmiercił reżim w Korei Północnej? Husajn też miał setki tysięcy na sumieniu. Pewnie nigdy się nie dowiemy jaka jest prawda związana z WTC, ale pewne jest jedno, największe mocarstwo na świecie, jakim ciągle jest USA ma wielkie możliwości. I na pewno dla władzy pozbycie się 3 tyś. to nic by można było kontrolować i wyzyskiwać 320mln. Mam nadzieję, że twoja wypowiedź było ironiczna, bo chyba nie wierzysz w dobrego wujka dżordża w. busza :)
No wlasnie takie jak USA :) co to jest 10tys ludzi, powiedz?.. Widze ze jeszcze niektorzy mysla ze zyjemy w kolorowym swiecie...
To jeszcze mało wiesz o prawdziwym świecie władzy i pieniędzy oraz dóbr naturalnych... Ale może to i lepiej, bo większa wiedza w tym zakresie akurat na niewiele się przydaje w życiu codziennym ;/
>Wiem na ten temat bardzo dużo i wiem też coś czego ty nie wiesz :)
G*wno wiesz. Przeprowadzenie takiej akcji na kilka celów jednocześnie wymaga wsparcia nie samobójców - terrorystów, ale profesjonalistów z najwyższej półki.
Na kilku lotniskach na pokłady kilku samolotów wchodzą spokojnie arabscy terroryści, terroryzują załogi i pasażerów, przeprowadzają zamachy i luzik. Nie ma kontroli, armia USA, CIA, FBI i cała reszta mimo wcześniejszego powiadomienia śpi smacznie, samoloty wojskowe mimo że mogą startują z opóźnieniem itd.
Tak masz rację, to wszystko zrobili ci brudni Arabowie. hihi ;)
Przeczytaj jeszcze raz dokładnie wszystkie moje wpisy, ale najpierw zapoznaj się z definicją ironii.
Wydaje ci się, że wiesz więcej od innych, a tak naprawdę to ty zostałeś zmanipulowany przez zwolenników teorii spiskowych, którzy trzepią niezłą kasę wciskając ludziom ściemę. Filmów o rzekomym udziale USA w zamachu na WTC było już wiele, zmusiłem się do oglądnięcia kilku i za każdym razem nie mogłem się nadziwić, że można wymyślić takie bzdury, rzucać oskarżenia tylko po to, by zarobić na naiwniakach co to oglądają. Podajesz śmieszne przykłady jak ten o zawaleniu trzeciej wieży przed jej zawaleniem. Wydaje ci się, że przy katastrofie, w której giną tysiące ludzi wszystko będzie chodzić jak w zegarku? Prawdą jest, że telewizje czasem dopuszczają się manipulacji (zwłaszcza w USA) lub raczej przemilczają pewne fakty, jak protestu Oburzonych w Stanach. Ale teza o tym, że światowe media spiskują z rządem USA w sprawie zamachów na WTC jest śmieszna i do tego do obalenia w 5 minut.
Nieprawdopodobne. Uwierzę w to jeśli mi powiesz, ile zapłaciłeś za obejrzenie tego filmiku... Co za neokid...
Chyba nie wierzysz w to, że WTC zawaliło się od uderzenia samolotu (zwłaszcza, że inne stare budynki wytrzymały takie uderzenia i WTC też miało je znieść) i to dokładnie w sposób jak w kontrolowanym wyburzeniu? USA to kraj krętaczy, manipulacji, korporacji i banków. Tam człowiek nie ma nic do gadania
Witcher1990, w które "inne stare budynki" uderzyły jeszcze boeingi wypełnione paliwem lotniczym? :)
Kto mówi o Boeingach? Poczytaj choćby o Empire State Building. Uderzył w niego bombowiec z dużą siłą a budynek stoi do tej pory.
No fakt - średni bombowiec B-25 lecący wolno we mgle uderzający niemal w dach wieżowca który na tej wysokości jest dosyć "chudy" jest porównywalny z uderzeniem wypełnionego paliwem i rozpędzonego 767 który uderza z całej siły 15 - 30 pięter poniżej szczytu wieżowca który na szczycie jest tak samo szeroki jak na parterze.
Zupełnie "podobny" przypadek...
Dlaczego miałbym za niego płacić? Nazywasz mnie dzieckiem neo, ale to ty czerpiesz wiadomości z manipulatorskich filmów, nie ja.
Wątpię, żeby ktoś kto interesował się dokładnie tą tematyką szukał wiadomości tylko z jednego źródła. Z kolei z TV wiesz tyle, że zrobił to jakiś arab, kropka, a dowodów nie pamiętam. Podobno miały to być dokumenty pilotów które się nie zniszczyły po walnięciu w budynek, za to skutecznie wyjarała się stal budynku, to jest dopiero cyrk.
To nie jest pierwszy wpis Twojego autorstwa, który mnie maksymalnie ubawił. Masz niemalże patent na wypisywanie głupot. ;)
Powtórzę jeszcze raz.
Na kilku lotniskach, na pokłady kilku samolotów wchodzą spokojnie w tym samym czasie arabscy terroryści, terroryzują załogi i pasażerów, przeprowadzają zamachy i luzik. Nie ma kontroli, armia USA, CIA, FBI i cała reszta mimo wcześniejszego powiadomienia śpi smacznie, samoloty wojskowe mimo że mogą startują z opóźnieniem itd.
Tak masz rację, to wszystko zrobili ci brudni Arabowie. hihi ;)
Możesz się śmiać i negować, ale najlepiej jakbyś udowodnił swoje racje. Tego nie zrobisz.
Całkowicie się z Tobą zgadzam, aż musiałem stworzyć konto by móc poprzeć Twoją wypowiedź... Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co się dzieję na świecie, bądź nie chcą, bądź są za głupi i wielbią skorumpowane rządy.... " jak nie wiesz o co chodzi to chodzi o (?) ... to jasne jak słońce, dlatego oni kłamią ". Ale i tak najgorsze jest to, że my możemy jedynie o tym gadać, ktoś musi wywołać iskrę by ruszyła machina obalająca władze w tym chorym świecie... A Polska ? Pomyślcie proszę logicznie, dlaczego to ACTA, dlaczego akurat m.in. internet ? Czy to nie jest najlepsze miejsce by przekazać prawdę ? Nie ogarniają tego i nie zdążają likwidować stron, które mają na celu przedstawienie naszego kraju w prawdziwym świetle. Co dzień powstają takie portale. A co do Marihuany - Korwin Mikke powiedział " Miliardy złotych płaci polska mafia rządowi by nie legalizować ", resztę sobie dopowiedzcie. Ode mnie dla Was tylko tyle byście zdjęli różowe okulary, przetarli oczyska i zauważyli w końcu wyraźnie wtf :)
Do tego zauważ co się dzieje z ludźmi, którzy mają chęć ujawniania prawd czy faktów albo nawet tak twardych dowodów jak filmy (w które ludzie i tak nie wierzą). Koleś z wikileaks - oskarżony o pedofilię. Charlie Cheen - Miał wątpliwości co do ataków na WTC. Nagonka prasowa doszła do takiego absurdu, że Olejnik może sobie pomarzyć o takim poziomie manipulacji. W sądach niczego nie udowodniono ale opinia baranów publicznych i tak skreśliła aktora więc wylądował sobie u psychiatryka dla świętego spokoju za naradą pewnie adwokata. Nie wiem co teraz się z nim dzieje ale to nie są przypadki. A najbardziej w ACTA podoba mi się to, że ludzie w końcu dostrzegają manipulacje. TVN o ACTA było czystym przykładem zmądrzenia ludzi. Albo to młode "NASZE" pokolenie wytłucze niedorozwojów z rządu. OBY! Nie myślę tu o młodzieży wszechpolskiej.
Zgadzam się z tobą, i tak jak ty trąbiłem o tym każdemu, myślałem że to słuszne. Zrozumiałem jednak, że nie warto tracić czasu na tłumaczenie ćwokom, że czarne jest czarne bo choćbyś im podał milion dowodów na tacy, oni i tak powiedzą że to teorie spiskowe i że jesteś idiotą. Tak samo jest z religią. Niektórzy będą do końca życia płacić na tace za odpuszczenie grzechów, i za nic nie przekonasz ich że to idiotyzm. Jestem przeciętniakiem i nie uważam się za jakiegoś guru, ale robić w ch*ja się nie dam. I ty też się nie daj. Pie*dol tępe strzały.
Też się zgadzam z tą wypowiedzią.Oglądałam wiele filmów dokumentalnych na temat zamachu z 11 września i pewne dowody są niezbite...Dodatkowe ładunki wybuchowe, przepiłowane elementy konstrukcji tak aby doszło do zawalenia wieży itp Stany manipulują opinią publiczną w mistrzowski sposób.Terroryzm był tylko pretekstem do wywołania wojny.
Dla mnie to wszystko jest oczywiste.Dlatego dziwię się wypowiedziom na tym wątku,że to bajki.
Ludzie obudźcie się i zacznijcie sami szukać prawdy a nie słuchać tego co mówią wam w wiadomościach.
To chyba "specjaliści", którzy zbierali "dowody" na potrzeby tych filmów musieli się cofnąć w czasie, by ocenić czy elementy konstrukcji zostały przepiłowane i czy zamontowano dodatkowe ładunki. Bo efekty specjalne, kiedy budynek wybucha przed uderzeniem samolotu, robione na potrzeby takich manipulatorskich filmów to ja widziałem już w "Gwiezdnych Wojnach". Gdyby nawet USA same zorganizowały zamach na WTC, to przecież nie dałoby się tego ukryć. No chyba, że ktoś wierzy, że większość dziennikarzy, przywódców czy naukowców w większości państw świata jest uwikłana w ten spisek i tylko w internecie podają prawdę. Takie coś nazywa się paranoją i wymaga specjalistycznego leczenia. Mogę powiedzieć to samo co wy, że nie warto podawać argumentów drugiej stronie, bo co by się nie napisało to i tak nie uwierzy. Tyle, że wiele z tych teorii spiskowych próbowano udowodnić w sądach czy np. badając szczątki i zostały one obalone. Aha, zapomniałem, wszystkie te sądy i wszyscy ci niezależni naukowcy zapewne także uczestniczyli w spisku.
Jakie ty bzdury piszesz skalp_el. Jacy specjaliści ? Zainteresuj się tym tematem a potem staraj się coś powiedzieć. Dowody ciężko było zdobyć ponieważ po zawaleniu się całej konstrukcji szczątki zostały jak najszybciej wywiezione i przetopione pseudo "symbolicznie" do budowy lotniskowca. Nieliczne stalowe belki które się zachowały były "przepiłowane" bardzo precyzyjnie. Wielu ekspertów zajmujących się kontrolowanym wyburzaniem budynków potwierdziło że tak właśnie wyglądają szczątki po kontrowanym wyburzeniu. Nie chce mi się pisać tu wszystkich wywodów bo jest ich masa. Gdzie podziały się szczątki boinga który uderzył w pentagon ?? 1 silnik a reszta wyparowała WTF ? wierzycie w takie bzdury. Doświadczeni piloci wypowiadali się w tej kwestii. Manewr który trzeba było wykonać by trafić w pentagon był mistrzowski. Rolls-royce oświadczył że taki silnik należy do mniejszej jednostki. Do tego przy WTC zawaliły się kilkupiętrowe, bodajże siedziby CIA (bodajże) ... na 2 miesiące przed "atakiem terrorystycznym" ubezpieczono oba budynki na niebotyczne kwoty. Itp... dużo wyliczać. I wierzysz że to wszystko to zbieg okoliczności. Co za ciemna masa z Ciebie... idealny parobek którego można kontrolować. Jaki z Ciebie naiwniak...
Specjaliści- to była ironia. Dodaj, że te wszystke informacje zaczerpnąłeś z youtube i tego typu podobnych stron. Niech będzie, że teoretycznie USA zorganizowało zamach na WTC. Na początek: podłożono w budynkach ładunki wybuchowe i przepiłowano stalowe belki. Musiałoby się to wiązać z zamknięciem całego WTC na dość długi czas, częściową rozbiórką budynku i zaprzęgnięciem do tej roboty zapewne setek osób. Terroryści, którzy byliby zatrudnieni przez CIA do porwania samolotów (to też jedna z teorii spiskowych, dużo ich dość) musieliby współpracować z amerykańskimi służbami, a więc cała Al-Kaida a przynajmnięj część z Bin Ladenem na czele musiałaby wiedzieć o tym spisku. To kolejne setki czy tysiące osób. O samolocie, który uderzył w Pentagon to słyszałem nawet, że to rakieta była :) Druga sprawa: ukrycie dowodów i sabotowanie późniejszego śledztwa to kolejne setki osób. Sprawa trzecia: CIA nie była w staniestanie zatuszować faktu torturowania więźniów oraz posiadania tajnych więzień w Europie, a udało się zorganizować kontrolowane wysadzenie wież tak, by nikt się nie zorientował? To znowu wymagałoby wielkich nakładów finansowych i ludzkich. Czyli mamy ogromny spisek zorganizowany potężnym nakładem środków ludzkich i finansowych no bo przyznasz, że inaczej się raczej nie da? Mam więc jedno pytanie. Jak to się stało, że żadna z tych osób nie pisnęła ani słowa przez ponad 10 lat, zwyczajnie nikogo nie ruszyło sumienie?
"Niech będzie, że teoretycznie USA zorganizowało zamach na WTC."
Nie USA tylko bliżej nieokreślone specsłużby - być może CIA a być może jeszcze inne. Kto to wie? Na pewno nie teoretycy od spisków, oni nic nie wiedzą tak naprawdę. Ja też nic nie wiem. Wiem jedno - Bush był za głupi i za uczciwy na taką "akcję", on święcie wierzył, że terroryści atakują USA i że Irak ma broń chemiczną... Przecież to amerykański establishment namaścił Busha na prezydenta (tak, tak przecież to nie ludzie wybierają prezydenta w USA ale elity... zresztą tak samo jest w Polsce, podsuwa się ludziom 2 kandydatów i ten z najlepiej sfinansowaną kampanią wygrywa wybory - a kto finansuje kampanie i pociąga za różne sznurki wyciągając różne "brudy" w trakcie kampanii? no właśnie... btw. w USA ostatnim "niepokornym" elitom prezydentem był Kennedy i jak skończył każdy chyba wie). A nie po to tak mało bystry i prostolinijny człowiek został "wsadzony" na fotel prezytenta by "kombinował". Bush miał swoją rolę i ją spełniał, czy świadomie czy nie. Zresztą Obama też teraz swoją rolę dobrze odgrywa... Na zachętę dostał nawet Nobla choć nikt nie wie za co :)
Tak czy siak podejrzewam, że większość ludzi u władzy w USA nie wiedziało o zamachu i dopiero później do części z nich mogło dotrzeć, że coś tu nie gra - ale raczej nikt nie próbuje teraz tutaj wychodzić z inicjatywą ponownego otworzenia śledztwa bo każdy wie, że to może skończyć się nieciekawie - w najlepszym wypadku banicją z polityki. Lepiej siedzieć cicho, taka prawda...
"Na początek: podłożono w budynkach ładunki wybuchowe i przepiłowano stalowe belki. Musiałoby się to wiązać z zamknięciem całego WTC na dość długi czas, częściową rozbiórką budynku i zaprzęgnięciem do tej roboty zapewne setek osób."
Budynki wyburza się bez piłowania belek, już samo podłożenie ładunków to spory problem ale i tak wersja z podłożeniem ładunków jest bardziej wiarygodna od tego, że kilkadziesiąt ton lotniczego paliwa stopiło kilkaset ton stali - która dodatkowo nie topi się w temperaturze palącego się lotniczego paliwa! (to jest różnica kilkuset stopni Celcjusza, z inf. jakie wyszukałem na własną rękę paliwo lotnicze pali się przy około 900 stopniach, stal konstrukcyjna ok. 1400 stopni choć mogę się mylić bo piszę z pamięci te dane). Ostatecznie prace remontowe wykonuje się w takich budynkach codziennie więc kilku monterów z torbami mogło sobie buszować po WTC kilka dni wcześniej bez podejrzeń. Ale tutaj możliwości jest sporo.
"Terroryści, którzy byliby zatrudnieni przez CIA do porwania samolotów (to też jedna z teorii spiskowych, dużo ich dość) musieliby współpracować z amerykańskimi służbami, a więc cała Al-Kaida a przynajmnięj część z Bin Ladenem na czele musiałaby wiedzieć o tym spisku."
Ale przecież żadnych terrorystów nie musiało być... Nie ma absolutnie żadnych dowodów na to, że ludzie związani z Al-Kaidą porwali samoloty... Nigdy nie udowodniono, że Usama ibn Ladin organizował te zamachy... I co dziwne z reguły tuż po zamachach organizacje terrorystyczne przyznają się do ich wykonania a w WTC nikt się nie przyznał... po 3 latach (czemu tak późno?) ibn Ladin przyznał się na filmiku, którego wiarygodności nie udowodniono do dzisiaj... Tutaj naprawdę jest tyle znaków zapytania, że każda inteligentna osoba zaczyna wątpić w "oficjalną wersję"...
"O samolocie, który uderzył w Pentagon to słyszałem nawet, że to rakieta była :)"
Ponoć nie rakieta ale dron. Tak czy siak nikt nigdy nie widział tego samolotu, który uderzył w Pentagon, nie ma żadnych zdjęć, żadnych części samolotu - a pilot-amator wykonał genialną pracę trafiając w budynek w locie prawie poziomym przy samej ziemi - manewr prawie nierealny dla amatora. Dlaczego zniknęły wszystkie zdjęcia z kamer przemysłowych? Pentagon jest jednym z najsilniej strzezonych miejsc, dookoła pewnie cała masa kamer i nie uchowało się żadne zdjęcie nurkującego w samobójczym ataku Boeinga? Nie uważasz, że to dziwnie dużo zbiegów okoliczności?
"Druga sprawa: ukrycie dowodów i sabotowanie późniejszego śledztwa to kolejne setki osób."
Prawdziwego śledztwa nigdy nie było. Sprawy katastrof lotiniczych trwają czasami latami a tutaj szybko wszystko zostało zmiecione pod dywan i śledztwo zamknięte błyskawicznie jak na tak gigantyczną katastrofę. Wnioski ze śledztwa lakoniczne - jakby komisja miała nóż na gardle. I nie potrzeba setek osób - wystarczyło kilka, które "pociągnęły za sznurki". A teraz taktyka to po prostu wyśmiewanie każdego, kto próbuje zadawać pytania. Jak kontrolujesz mainstreamowe media to nie musisz się tak bardzo martwić - ta taktyka działała od lat w wielu krajach i ciągle jest skuteczna.
"Sprawa trzecia: CIA nie była w staniestanie zatuszować faktu torturowania więźniów oraz posiadania tajnych więzień w Europie, a udało się zorganizować kontrolowane wysadzenie wież tak, by nikt się nie zorientował? "
1) O wielu więzieniach i "akcjach" CIA nadal nie wiadomo. W zasadzie pewnie o większości. Czasami coś się wyda przypadkiem lub celowo ale co z tego?
2) Jak to się nikt nie zorientował? Masa ludzi się zorientowała tylko co z tego?
3) Popatrz co robi FSB w Rosji - wyszły niedawno na jaw fakty, że członkowie FSB udający czeczeńskich terrorystów podkładali ładunki wybuchowe w blokach mieszkalnych w Rosji by Rosja miała pretekst do interwencji zbrojnej. Tych "terrorystów" namierzano dłuższy czas z pomocą okoliczynych mieszkańców (wiadomo - jak rozpoczęły się zamachy na bloki mieszkalne to każdy szary człowiek się pilnował by to nie jego blok wysadzono w powietrze) aż milicja złapała owych agentów FSB na gorącym uczynku - podczas instalowania bomby w bloku - i co? I nic. Powiedziano, że to były ćwiczenia (o których nikt nie wiedział!), agentów uwolniono a do opinii publicznej nie dotarło nic. Takie rzeczy tylko w Rosji? No nie za bardzo, każdy kraj ma podobne służby i co kilka lat wychodzą na jaw takie "kwiatki". Kiedyś czytałem i to w oficjalnych polskich mediach reportaż o tym, że szwedzkie specsłużby mogły być umoczone w zatopienie Estonii - i do dzisiaj Szwecja jak lew broni dostępu do wraku Estonii. Poza szwedzką marynarką czy służbami specjalnymi nikt nie ma szans tego wraku dokładnie zbadać. Dziwne? Raczej nie jak człowiek się zagłebi w takie tematy... Potwarzam - służby każdego kraju mają coś na sumieniu, od tego w sumie są... W Polsce też różne FOZZy były ale polskie służby to pikuś przy amerykańskich. Tamci to najmocniejsi gracze na rynku, mogą dosłownie wszystko - rozpoczynają i kończą lokalne wojny, mianują lokalnych dyktatorów po czym ich eliminują... Wystarczy przestudiować historię kilku krajów afrykańskich i włos się na głowie jeży. To co pokazują w filmach nawet tych kinowych - to pewnie wierzchołek góry lodowej...
"Jak to się stało, że żadna z tych osób nie pisnęła ani słowa przez ponad 10 lat, zwyczajnie nikogo nie ruszyło sumienie?"
Bo za piśnięcie słowa jesteś zdrajcą kraju i marny twój los? Patrz Snowden i co się z nim stało... A Snowden tak naprawdę nie miał dostępu do żadnych ważnych danych... Poza tym osoby zamieszane w ewentualny spisek to wcale nie musi być bardzo liczna grupa, raczej odbywa się to na zasadzie, że ktoś coś wie ale tylko ułamek - nikt nie zna całości. Jeden wie, że np. WTC7 to ściema bo samo się nie mogło zawalić i widział, jak tam jego koledzy instalowali materiały ale nie wie nic o reszcie wydarzeń. Domyśla się ale nie ma dowodów - więc nie ma nic. Poza tym pewnie wszyscy "zamieszani" to mniejsi lub więksi patrioci i uważąja, że robią to dla dobra ich kraju. Tak jak agenci FSB podkładający bomby pod rosyjskimi blokami...
Jak mnie zapytasz co się stało 11 września 2001 to Ci nie odpowiem. Bo nie wiem. Ale wiem, że oficjalna wersja nie trzyma się kupy i potrzeba dokładnego, wieloletniego i niezależnego śledztwa by cokolwiek ustalić. Np. dlaczego zawaliła się WTC7 choć nic w nią nie uderzyło ani nie miała się jak zapalić (oficjalnie zawaliła się od pożaru ale nikt nigdy nie wyjaśnił jakim cudem jest to możliwe w ogóle).
PS
Żeby nie było,że jestem jakimś spiskowym maniakiem - w zamachy smoleńskie nie wierzę bo to bujda na resorach. Jestem inżynierem i fanem lotnictwa i interesuję się katastrofami. Nie wierzę w każdą teorię spiskową i nie wierzę w jakieś wszechmocne, tajne rządy masonów - ale czasami po prostu jest tyle znaków zapytania jak w przypadku WTC, promu Estonii i wielu innych afer - że nie można przejść obok tego obojętnie i powiedzieć "wszystko jest jasne, sprawa oczywista".
Popieram Cię.
Dla mnie - BEZ CIENIA WATPLIWOŚCI, ATAKI NA WTC TO "INSIDE JOB".
Obejrzałam w ciągu miesiąca wszystkie filmy dostępne na YT, i te prywatne i ze stacji telewizyjnych. Polecam włoski film naukowców - zdobywców nagrody Nobla. Czysta fizyka, żadnych domysłów. Wnioski są pozostawione dla oglądających.
Smutne jest to, że poświęcili tylu ludzi, ale historia zna bardziej liczne w ofiary, sytuacje wyrzynania własnych obywateli.
Na szczęście już znakomita część Amerykanów orientuje się w Prawdzie - jeszcze tylko nie wiedzą co z tym zrobić..
A żeby coś się zadziało, musi być przekroczona masa krytyczna.
Może przyjdzie nam jeszcze trochę poczekać, ale ja wierzę w ludzi...
Pozdrawiam
Ocena filmu na poziomie siódemki,nie ma co się oszukiwać,że jest to arcydzieło kinematografii. Cieszy, i to niezmiernie,że temat jest podejmowany,dzięki czemu trudno będzie zapomnieć o wierutnych kłamstwach białego domu.Moim zdaniem nie ma co podejmować dyskusji w tak wrażliwej kwestii,zwłaszcza,że film opiera się na faktach. Wojna w Iraku była potrzebna imperialistyczny amerykanom.!!
No synu jeszcze masz takie filmy jak niewygodna prawda, zeitgeist, chciwość tam masz dokładnie pokazana kto stał za atakami i dalej stoi więc nie ma co się sprzeczać
Dałem jeden tytuł dla przykładu, wątpię żeby ludzie zechcieli to oglądać. Zaufanie do tego kraju i do mediów jest zbyt duże.