Znakomita gra aktorska każdej postaci, która wręcz wymusza na widzu psychoanalizę postaci....świetnie wprowadzający w klimat tamtych lat, film o prawdziwym życiu (oparty na faktach) dynamiczny a czasami naprawdę wzruszający. Dla mnie mógłby być nawet dłuższy, na ostatnim 007 trochę się wynudziłem, ale ten obraz wywarł na mnie mocne wrażenie, dawno nie oglądałem tak dobrego filmu. Film na pewno poruszy ludzi którzy cenią przyjaźń, zasady, honor.
POLECAM
Film zrobił na mnie wielkie wrażenie, reżyser sprawnie operuje nastrojami widza niektóre sceny wzbudzały we mnie autentyczny lęk albo obrzydzenie. Gra aktorska trzyma poziom co prawda postać grana przez Shile LeBeuf została zjedzona na dzień dobry przez Toma Hardyego - postać wykreowana bardzo charakterystycznie z przysłowiowym "pazurem". Shilla mimo że nie za bardzo lubię go jako aktora zagrał poprawnie ale nic ponad to. Lawless to w mojej opinii jeden z najlepiej zrealizowanych filmów gangsterskich, cieszę się że tematyka Prohibicji lat 20 XX w została wreszcie zauważona w Hollywood i po Zakazanym Imperium mamy kolejny świetny obraz ukazujący tamte realia. Ode mnie za film mocna 9. POLECAM!!!