PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=834}

Ghost Dog: Droga samuraja

Ghost Dog: The Way of the Samurai
1999
7,3 41 tys. ocen
7,3 10 1 41469
7,4 30 krytyków
Ghost Dog: Droga samuraja
powrót do forum filmu Ghost Dog: Droga samuraja

To mój ulubiony amerykański film!
Jednocześnie to jedyne dzieło przeciętnego reżysera J Jarmuscha które da się oglądać.
Nie zgadzam się z tymi co psioczą na ten film, widać że wychowaliście się na muzyce białych i nic nie wiecie o życiu Afroamerykanów czy np. imigrantów z Haiti.
Jarmuż świetnie tu wyśmiał skostniałą włoską mafię, dziadygów którzy już się błaźnili w rozmaitych ojcach chrzestnych czy sopranach. Wiadomo, że w Stanach rządzą czarne i katynoskie gangi a nie jakieś włoskie wapniaki.
Daję 10 na 10, nie ma bata!

ocenił(a) film na 10
Diallo

dodaje drugie 10/10. choć o jarmushu mogłabym polemizować za "Poza prawem" - mój z kolei ulubiony film:)

ocenił(a) film na 9
Diallo

bój sie boga!! jakiego przecietnego reżysera!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
Diallo

"Kawa i Papierosy" to też świetny film, razem z Ghostdogiem to już 2 świetne filmy. Jak na przeciętnego reżysera to dużo:) ale spoko to twoja opinia, jak dla mnie koleś ma przebłyski geniuszu, ale też niektóre jego filmy to porażki.

ocenił(a) film na 9
lechu1017

Broken Flowers, truposz....widzisz ja widziałam 4 jego swietne filmy...dla mnie to nie jest przecietny reżyser, tylko swietny reżyser.

LaraNotsil

trudno mi ocenic czy jarmush jest dobrym rezyserem , nie widzialam zbyt wielu jego filmow .Ale na pewno Ghost Dog to film ciekawy , o niezwyklym klimacie ,no i ten wspanialy koncept - amerykanski samuraj :)