8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792361
7,6 74 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

Oglądałem go już dosyć dawno temu. Dycha jak nic! Za muzykę, obsadę, aktorstwo, fabułę! Prawie płakałem na tym filmie.

medykydem

Łatwo się wzruszasz.

Siber

Wcale nie. Ten film jest po prostu zajebisty ;)

medykydem

Tak, film jest genialny pod każdym względem. Nigdy jednak nie wybaczę tym kretynom z Akademii, że nie przyznali Joaquinowi Oscara za rolę Commodusa. Przecież to jest jawna kpina! W czym del Toro był lepszy od Phoenixa? No nie wiem, może ktoś mi przedstawi swoją teorię?

ocenił(a) film na 9
LadyKrueger

Dokładnie! On był genialny!To jest mój naj-ulubiony film:pppp

ocenił(a) film na 7
medykydem

Ciekawa historia opowiedziana w dosyć nudnawy sposób. Doskonała gra aktorska i bardo dobra muzyka, ale nie można nie zwrócić uwagi na słaby żeby nie powiedzieć katastrofalny montaż. Suma Sumarum 8-/10!

Madridista1902

Chyba na odwrót dość nudna i niespecjalnie ciekawa historia opowiedziana tak że ludzie stawiają temu filmowi niemalże pomniki.Dobra gra aktorska,efekty specjalne,niezłe kostiumy i oprawa muzyczna zaś scenariusz i fabuła tylko przeciętne,takich historii już było dużo i to dużo lepszych,choć nie zawsze tak ładnie opakowanych z tak znanymi nazwiskami.Dla mnie 7/10.

szarit

Gra aktorska świetna (czego można się było spodziewać po obsadzie ról pierwszoplanowych), zarówno kostiumy (i oczywiście ogólna scenografia) i oprawa muzyczna - tutaj się zgadzam. Co do historii (wzruszającej jakby nie patrzeć), uważam, że jednak można ja ocenić trochę wyżej niż na przeciętną. Poza tym wielkie brawa dla reżysera i aktorów za tak udane przedstawienie systemu wartości. Za honor ojczyzny :) 9/10

wiktorynaa

Problem w tym że za dużo już takich historii widziałam i czytałam by miała na mnie zrobić lepsze wrażenie jak dla mnie za nudna i zbyt schematyczna mimo fikcji historycznej no i ten na siłę wyciskacz łez.Oceniam raczej świetnego Joaquina Phoenixa najlepszy aktor na planie z całym szacunkiem dla Crowe'a.Za dużo już takich widowisk widziałam stąd pewnie dla tego wrażenia już na mnie nie robi.Pozostałe elementy ładnie zrobione i dopracowane ale obejrzałam go 3 razy i oceny nie zmienię 7/10.

ocenił(a) film na 10
medykydem

Zgadzam się, wspaniały film. Jest na liście tych które TRZEBA obejrzeć. Bez wątpienia muzyka utrzymywała klimat, genialna gra aktorów. Czego chcieć więcej? Gdyby dało radę postawiłbym ocenę 11/10.