8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792523
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

9-/10

ocenił(a) film na 8

Najbardziej śmieszy mnie, że masa osób porównuje ten film z przeciętną "Troją". Do cholery jasnej, przecież "Gladiator" jest tysiąc razy lepszy! Film oglądałem kilka lat temu, ale z tego co pamiętam zabił mnie swym klimatem, zdjęciami oraz muzyką - tutaj Zimmer spisał się na medal, zresztą jak zwykle. Dobrą rolę miał Russel Crowe, tutaj nic mu zarzucić nie mogę. Jednak dużo lepszym aktorem okazał się Jacquin Phoenix, geniusz! Świetnie zrobione zostały sceny w koloseum, zrobione niechaotycznie i bardzo dobrze. Denerwuje jedynie czasami melodramatyczność oraz sentymentalizm, ale o chyba jedyny zarzut jaki mogę tutaj przytoczyć. 9-/10

ocenił(a) film na 10
HerrFaustus

Nie martw się:) Porównują z Troją, bo nie mają co robić. Tak jakby porównywać kupę gnoju do koloseum. To mój ulubiony film i żadna nawet najbardziej płaczliwa i sentymentalna scena nie zmieni mojego zdania. 10/10

ocenił(a) film na 10
HerrFaustus

Nie martw się:) Porównują z Troją, bo nie mają co robić. Tak jakby porównywać kupę gnoju do koloseum. To mój ulubiony film i żadna nawet najbardziej płaczliwa i sentymentalna scena nie zmieni mojego zdania. 10/10

HerrFaustus

klimat filmu jest fenomenalny, nie powiedziałabym że jest sentymentalny, to nie Przeminęło z wiatrem, daje 10/10, i ta muzyka...

ocenił(a) film na 8
HerrFaustus

Ta... muzyka, kwestie, Russel Crowe, fajny klimat, fajne zdjęcia i świetny motyw Maximusa w polu... 10/10

ocenił(a) film na 9
HerrFaustus

Muzyka... tak nie wiem czy przypadkiem nie była z całego filmu najlepsza, ale jeśli już, to wyprzedziła resztę aspektów jedynie o włos. A może to jedynie moja słabość do muzyki sprawia, że zwracam na nią tak szczególną uwagę w filmach, tak to pewnie ta moja słabość.