8,1 793 tys. ocen
8,1 10 1 792523
7,6 76 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

SUPER

ocenił(a) film na 10

Dla mnie ten film to jedno wielkie SUPER ;-)! Historia super, muzyka super, walki super itd. Jeden z nielicznych filmów o których mogę powiedzieć Arcydzieło! Zakochałem się w tym filmie :-). Podejrzewam, że nie wszyscy podzielą moje zdanie, no ale cóż. O gustach się nie dyskutuje! Szczerze polecam!!! Kto nie widział, niech żałuje ;-). Ave Maximus! Ave Imperium Romanum!

Verdan

szczerze to zawsze uważałam takie filmy za tandete. Ale kiedy obejrzałam Gladiatora zrozumiałam, że nie wtao wydawać opinii, zanim się ni obejrzy:D

NA końcu napisałaęś "Ave Maximus" więc może to zoanaczać, ze spodobała ci się rola maximusa, a nie cały film;]

ocenił(a) film na 10
Lagi

Napisałaś, że nie warto wydawać opinii na temat czegoś, czego się nie wiedziało. I tu się mocno z Tobą zgadzam. Dobrze by było gdyby wszyscy kinomaniacy i nie tylko kierowali się na co dzień tą zasadą.
Wracając do ?Ave Maximus?. Rzeczywiście rola Maximusa bardzo mi się spodobała, ale od razu zaznaczam, że nie tylko on ale i cały film bardzo, ale to bardzo mi się podoba ;-) ? czego dowodem może być dalsza wypowiedź ?Ave Imperium Romanum? (oznacza ona moje zachwycenie nie tylko filmem ale całym okresem starożytnego Rzymu ? swoją drogą kocham serial ?Rzym?, który jest również dla mnie istnym arcydziełem).