8,1 798 tys. ocen
8,1 10 1 798057
7,5 85 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

ocenił(a) film na 10

Dla mnie ten film to jedno wielkie SUPER ;-)! Historia super, muzyka super, walki super itd. Jeden z nielicznych filmów o których mogę powiedzieć Arcydzieło! Zakochałem się w tym filmie :-). Podejrzewam, że nie wszyscy podzielą moje zdanie, no ale cóż. O gustach się nie dyskutuje! Szczerze polecam!!! Kto nie widział, niech żałuje ;-). Ave Maximus! Ave Imperium Romanum!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Verdan

szczerze to zawsze uważałam takie filmy za tandete. Ale kiedy obejrzałam Gladiatora zrozumiałam, że nie wtao wydawać opinii, zanim się ni obejrzy:D

NA końcu napisałaęś "Ave Maximus" więc może to zoanaczać, ze spodobała ci się rola maximusa, a nie cały film;]

ocenił(a) film na 10
Lagi

Napisałaś, że nie warto wydawać opinii na temat czegoś, czego się nie wiedziało. I tu się mocno z Tobą zgadzam. Dobrze by było gdyby wszyscy kinomaniacy i nie tylko kierowali się na co dzień tą zasadą.
Wracając do ?Ave Maximus?. Rzeczywiście rola Maximusa bardzo mi się spodobała, ale od razu zaznaczam, że nie tylko on ale i cały film bardzo, ale to bardzo mi się podoba ;-) ? czego dowodem może być dalsza wypowiedź ?Ave Imperium Romanum? (oznacza ona moje zachwycenie nie tylko filmem ale całym okresem starożytnego Rzymu ? swoją drogą kocham serial ?Rzym?, który jest również dla mnie istnym arcydziełem).