8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792466
7,6 75 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

TVP.

ocenił(a) film na 1

Nie od dziś wiadomo jakie filmy mogą liczyć na emisję w najlepszym czasie antenowym. W przypadku tego "dzieła" kanały nawet się nim wymieniają.

_Andrzej_

Polityka TVP nieustannie mnie zachwyca. Zastanawia mnie dlaczego "arcydzieło" Scotta nie poleci o 1:00 w nocy? Widać, że jednak są filmy równe i równiejsze.

użytkownik usunięty
La_Pier

Heh powinien lecieć nad ranem.

Ja nawet pójdę znacznie dalej - "Gladiator" powinien być w TVP dostępny tylko i wyłącznie na życzenie. Tzn. oglądasz jak zapłacisz. Wyślesz sms-a i wówczas możesz obejrzeć prywatnie w domu, a w tym czasie w TVP poleci coś lepszego, dostępnego dla szerokiej widowni.

I znów będzie można zobaczyć jak Maximus umiera, bo żona mu umarła. A później będzie się przystawiał do Lucilli. Taki z niego był wierny mąż i ojciec.

La_Pier

A ja jeszcze dalej - jak dla mnie to "arcydzieło" jest tak wyśmienite, że powinno mieć własny kanał, 24/24, oczywiście płatny. Ludzie by tam przychodzili i rozmawiali o nim próbując dociec jakże to rozbudowaną emocjonalnie postacią jest główny bohater. Robiono by specjalne reportaże o filmie z udziałem "gwiazd" z wyższej półki a także prostymi ludźmi na ulicy. Na dole ekranu powinny być zaś pokazywane smsy od fanów. A także powinien powstać program w którym wszyscy by tworzyli tysiące kont na filmwebie tylko po to aby dać temu filmowi 10 + ulubione.

ocenił(a) film na 8
6hojrak

A ja pójdę jeszcze dalej. Reality show realizowane w całości w Koloseum i wierne inscenizacje walk gladiatorów. Widz z każdego zakątka świata mógłby na własne oczy patrzeć jak masy cofają się w rozwoju i upodlają dla sławy i pieniędzy.

Rodion_

Tak, a na przekąskę hamburger i coca-cola.

La_Pier

Widzę, że się spotkała wielka grupa największych antyfanów i ciągłe docinki w stylu "arcydzieło" i "gwiazdy". Słyszałem, że niektórzy krytykują Scotta, bo według nich owija g**no w złote opakowania. Mam całkiem inne zdanie, no ale widzę, że to, co przeczytałem, się sprawdza.
W sumie co racja, to racja, film był już dość często. A pewnie i tak bym oglądał, jakbym nie miał szerszej listy kanałów.