8,1 799 tys. ocen
8,1 10 1 799169
7,5 86   krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

użytkownik usunięty

kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie na temat obejrzanego filmu, jednak nikt nie ma prawa mowic ze film "Gladiator" jest chalowy!!! ludzie czego wy szukacie w kinie!? jesli idziecie do kina zeby obejrzec film tzw. ambitny to nie wybierajcie sie na produkcje spod znaku sukcesu kasowego. taka jest prawda, kino to rozrywka, a rozrywka to obraz, muzyka i nieskomplikowana tresc (nie naleze do osob ktore w celu odprezenia sie siegaja po testy na inteligencje). czytam komentarze niektorych osob i az mi sie robi ich szkoda. najbardziej rozsmieszyla mnie uwaga niejakiego <kiepa> :"Na dodatek wszystkie kontury i kolory są obrzydliwie wyraźne" - chodzi o sceny walk, to tak jakby matrixowi zarzucic ze czasami aktorzy zastygaja w bezruchu zupelnie bez przyczyny (flow mo). dla mnie taka technika filmowania dynamicznych ujec jest odkrywcza na rowni ze wspomnianym flow mo z matrixa. moje zdanie jest nastepujace: film jest przewspanialy, rzym piekny (to co ze zbyt piekny, czy w kinie aktorki tez wygladaja tak jak kobiety chodzace po naszych ulicach?), ja ide do kina zeby obejrzec piekno, zeby pograzyc sie w swiecie wykreowanym przez artyste, zeby przez chwile zapomniec o klopotach zycia codziennego - i zapewniam ten film potrafi doprowadzic do niesamowitego stanu kompletnego "zapomnienia". dolaczam sie do wszystkich pochwal jakie padly na tym forum, co do wad to gina one w blasku triumfu GLADIATORA!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa