8,1 792 tys. ocen
8,1 10 1 792466
7,6 75 krytyków
Gladiator
powrót do forum filmu Gladiator

wspaniały.

ocenił(a) film na 8

dobry film to ten, który mimo swoich wad [tak tak!] posiada choc 1 prawdziwą zaletę. Gladiator, scena śmierci - najpiękniejsza jaką widziałam.

b_eatrycze

Wersja rozszerzona daje filmowi nowy wydźwięk. Jak w każdym filmie z gatunku rodzi się fikcja i przeinaczenie historycznych faktów, jednak skoro ktoś ocenia ten film negatywnie to nie bardzo wiem dlaczego pod nim jest aż 1000 wpisów?

b_eatrycze

Mi ten film strasznie się spodobał raz nawet łezka mi się puściła i rzeczywiście scena śmierci lepszej sceny nie widziałem

ocenił(a) film na 7
b_eatrycze

Ja film oceniam dobrze - jesli wezmimy pod uwage ze miał przede wszystkim dawać fun i tyle - nie jest to film historyczny ale film akcji i swoje zadanie spełnia.
Sceny walki swietne choć mogłobybyć wiecej, poczatek i starcie z barbarzyńskimi plemionami świetnie oddaje konteast miedzy morkiem i prymitownoscia tamtych rejonów od cywilizacji rzymskiej - , muzyka wpada w ucho ,głowny bohater jest twardy chłop potrafiacy skopać tylki frajerom którzy zniszczyli mu zycie i tak ma być...
7/10
Poza tym zawze to jakaś nowośc widzieć czasy Rzymu od areny a nie na polach bitew - co jest najeczsiej filmowane.

ocenił(a) film na 9
b_eatrycze

Dla mnie wraz z "requiem for a dream" jeden z najlepszych filmów ostatnich 10 lat
Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na muzykę:)

b_eatrycze

Zgadzam się, wspominałam tą scenę jeszcze długo po tym jak widziałam film, a Crowe wypadł po prostu bosko w tym filmie a i jeszcze jedno muzyka z filmu coś pięknego.