Miliony móch nie moze sie mylic i tyle tytulem komentarza odnosnie do tego filmu.
$93,205,000 dobry wynik, a niektórzy wstawiają ocenę 1 ... :o Ja nie mam pojęcia o co tym ludziom chodzi ?
panowie wejdzicie na forac nawet ojca chrzestnego tam jest gorzej wystawi frajerzyna z nudow filmowi 1 i potem w rankignu spada wiem wiem je.. ranking ale serio powinna być taka funkcja że jak ktoś daje 1 to admin osobiście powinien do delikwenta przesyłać wiadomosć albo podasz argumenty czemu dałeś 1 albo blokada konta i skończylby sie pie... dzień dobroci dla zwierząt( gimbów)
Zgadzam się. Stary Robocop arcydzieło tamtych lat i jaka ma ocenę? :/ Bo efekty złe itd. Same dzieci to chyba oceniają wychowane po 1999 roku.
To nie to samo. Żeby wystawić 1, musisz obejrzeć totalnie denny film, o którym nie będziesz chciał więcej pamiętać. A przecież do kina nie chodzi się na takie filmy i w ogóle nawet w TV patrzy się na opis. Nie ma w takim razie opcji żeby obejrzeć film, który w naszym mniemaniu zasługuje na najgorszą notę. Więc ci, co wystawiają 1, to trolle.
Przykładowo, chcesz iść na Godzillę. Naprawdę nie wiesz, czego się można po tym filmie spodziewać? Ocenę 1 można wystawić chyba tylko wtedy jeżeli ktoś myślał, że idzie na komedię romantyczną albo na film dokumentalny. Tylko że musiałby być wtedy niezłym debilem z IQ na poziomie zerowym chyba skoro ani opis filmu ani plakaty go wcześniej nie uświadomiły. Nie mówiąc o tym, że słowo Godzilla raczej na 80% musiało mu się obić wcześniej o uszy. Nie ma takiej opcji że jak idziesz np. na film akcji to on cię aż tak rozczaruje, że wystawisz mu 1. To jest niemożliwe.
Nie zgodze się z Tobą. Żeby wiedzieć czy film będzie dla nas gmiotem, trzeba go obejrzeć (no chyba że oceniamy film bez oglądania, ale to nie jest sprawiedliwe). To że np. Lubie stara godzille nie oznacza, że ta nowa nie będzie gmiotem (nie mówię że nim jest). I tak, jeżeli ktoś lubi komedię to nie znaczy że nie spodoba mu się np. Najnowszy Rambo. Jednak, tak jak już pisałam, bez obejrzenia danego filmu nie da się stwierdzić że to film nie dla nas. To z czym się zgodze: każda wypowiedź musi być poparta argumentami, jednak moje zdanie dotyczy każdej oceny (tak więc 8 .lub 10 jak najbardziej także)
Skomentowal ludzik oceniajacy batmany, avengersy itp. na ARCYDZIELA.. nie osmieszaj sie.
Nie będę się z takim jak ty wdawał w dyskusje. Żałosny jesteś. I mucha na pewno pisze się przez "ó", jak najbardziej.
"mócha" to takie stworzenie zarowno w kontekscie mentalnym jak i jezykowym wpisujaca sie - przez pryzmat owczesnej mlodziezowej kultury - w ramy ludzkow oceniajacych tego pokroju filmy na 10.
Po 1) Mroczny Rycerz wpisał się już w klasykę kina, więc twój tekst jest śmieszny.
Po 2) Avengers to arcydzieło w swoim gatunku.
Po 3) Nie pajacuj z farmazonami o "móchach" tylko pisz normalnie.
Po 4) Czepianie się czyichś ocen, tylko dlatego, że ty masz (pewno skrajnie) inne, jest żałosne. Są różne gusta gatunkowe, nie ma wśród nich lepszych czy gorszych, a ty widać, że się wywyższasz. Ty ukrywasz swoje oceny, widać, że się czegoś wstydzisz. No widzisz, a ja nie. Uwielbiam filmy epickie, z rozmachem, zapewniające świetną, ale też i inteligentną rozrywkę. Godzilla się pod to podpisuje, więc do kina poszedłem. Wyszedłem bardzo zadowolony, może nie jakiś zachwycony, ale na pewno kupię na DVD. Zresztą jaki jest sens chodzić na filmy, o których z góry wiesz, że ci się nie spodobają?
Po 5) Jedyny zarzut, jaki można postawić Godzilli 2014, to fakt, że było w niej mało tytułowego potwora, a walki przerywano i ich fragmenty pokazywano w TV. Też mnie to trochę irytowało, dlatego 8, a nie 9. Jednak rekompensował mi to świetny, mroczny klimat. I oby tak dalej.
Po 6) Jak ktoś oceni Ojca Chrzestnego czy Władcę Pierścieni na 10 i inny użytkownik mu powie, że się ośmiesza takim ocenianiem, to co ma niby zrobić ten ktoś? Załamać się, przeprosić i zmienić ocenę? Czy raczej olać tamtego i nie dyskutować z trollami? Myślę, że każdy wybierze tę drugą opcję.
Odnosnie do p-kt 1-go.. ech, o ile dwa pierwsze batmany sa calkiem ok - przechodzac obok z przymrozeniem oka na bezmiar idiotyzmow poczawszy od fizyki a skonczywszy na logice - to mimo wszystko przyznaje, dobrze sie to oglada i jest klimat, ale sory stary..., ostatni czlowiek z gumowymi uszami jest obraza rozumu a w polaczeniu z mialkim antagonista, ktory w tego typu filmach jest jednym z kluczowych elementow stawia ten film na polce "przecietniaki za pierdyliadry dolcow".
p-kt 2 O rany.. odpuszczam polemike nad tym w mojej ocenie "arcydzielem". nie dam rady.. to tak jak z transformersami. Sadze, ze to kwesta dojrzalosci i zostawmy to prosze.
ad 3. Nigdy, powtarzam, NIGDY nie popelnilbym takiego bledu nieswiadomie i to tez juz zostawmy. Danke.
ad 4. "Robisz" za jakiegos filmwebowego psychologa, wybacz, ale ocenianie mnie po trzech wersach jest ciut na wyrost, nie sadzisz? "Zalosne" to chyba ciut za mocny przymiotnik, ale zakladam, ze jest to twoj merytoryczny argument. Heh, nawet nie wiedzialem, ze ukrywam swoje filmowe oceny, postaram sie to niechybnie naprawic i tutaj dziekuje za informacje.
5. To nie jest jedyny zarzut. Aktorstwo lezalo, kwiczalo i babralo sie w blocku - pretensjonalne i syntetyczna. Glupota bohaterow oslepia i jest wymiernym dowodem okreslajacym target filmu. Poza tym byl mowiac niewysublimowanie NUDNY i juz po 20 min nie moglem doczekac sie konca, ale to juz moja subiektywna ocena. Byly tez plusy - popcorn w sumie byl niezly, no i potworki. Tyle.
6. Wolna wola i zupelnie nie rozuemiem twojej frustracji tym powodowanej.
A tak juz zupelnie na marginesie - slownictwo/kultura rodem z kloaki u co poniektorych. Czytajac, a wlasciwie starajac sie z nieukrywanym bolem przebrnac przez proby przelania mysli na forum, mozna odniesc wrazenie obcowania z mentalnymi prowincjuszami w gumowcach upapranych przysmakiem kaprofagow.
ziom wejdz na forum obcego 4 jak przeczytałem obiekwytwizm specjalisty od filmu ejdnego cepa dał 1 bo nierealne jest że takie potwory istnieja no to ku.. cłopie patrzy w gatunek dzięcioł s-f a on daje 1 bo nierealne są potwory czy dźwięk w kosmosie no i weż człowieku sie wkur... także ja sram na trolee nawet tu ;)
:lol:
Ja już czasami tego nie czytam, bo można się nadziać na takie wypociny, że aż nie wiadomo czy płakać, czy śmiać się z tych ludzi. Najbardziej mnie rozpier... ocena "DNO" tak po prostu "DNO" bez żadnych argumentów.
Niestety, ale debili nie sieją, sami się rodzą. Musimy to wytrzymać i dalej cieszyć się świetnym widowiskiem.
Jak patrzę na pomysły ME i ich podręczniki pisane na kolanie, krytykowane przez ekspertów, to mam poważne obawy, że za inteligentne to nie będzie.
e tam to jeszcze nic nie wiem czy widziałeś filmik ja amerykanie są pytani o wiedze na świecie najlepsze było z francją myślałem, że sie załamie wstawiali flagi francji na australie jezu chryste...
Wiedza przeciętnych Amerykanów o świecie jest znikoma. Właściwie nawet nie przeciętnych, tylko wszystkich bo nawet Obama ma z tym problemy. Oni na historii, czy geografii uczą się chyba tylko historii Ameryki PN i o Pearl Harbor.
Nie tylko Amerykanie są niedouczeni, obejrzyj choćby "Matura to bzdura", tam jest polska młodzież i także pokazuje swoją niewiedze.
bo się upodobniają do tej zasranej ameryki we wszystkim, ruskie złe a usa dobre żenada i tyle!
Kolejny raz mnie zaczepiasz i prowokujesz. Kolejny raz udowadniasz że jesteś zwykłym trollem, wtórnym, złośliwym, śmiesznym.
Seriously? Patrząc na datę założenia twojego konta oraz wypowiedzi każdy potrafiący czytać zauważy iż to ty jesteś trollem i prowokatorem.
Patrząc na twoje wypowiedzi, oraz ocenione filmy każdy zauważy że jesteś zakompleksionym trollem. Seriously!!!
Patrząc na moje wypowiedzi i ocenione filmy każdy zauważy, że nie należę do szarych mas podążającymi za głupimi trendami (trolling, hejting ,zakładanie konta specjalnie aby prowokować innych użytkowników i zniechęcać ludzi do dobrego filmu) tylko mam własny wypracowany gust. Nie zapominając, że w przeciwieństwie co do niektórych oceniam filmy i udostępniam oceny innym oraz posiadam grono znajomych. Tylko przygłup nazwałby mnie trollem.
Patrząc na twój post, jestem przekonany że piszę ze zwykłym trollem. Podziwiam twoją buntowniczą naturę i chęć podążania własnymi ścieżkami, oraz liczne gono na fw, WOW!!!.
Zarzucasz mi bycie trollem, ale zauważ że to ty mnie zaczepiasz i prowokujesz w kilku tematach, oto przykłady:
http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-2014-565162/discussion/S%C5%82aby+%2C+nudna+ jak+flaki+z+olejem.,2449084#post_12128150
http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-2014-565162/discussion/Box+Office+vs+IQ,2448 658#post_12128938
http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-2014-565162/discussion/SYF+szkoda+kasy+na+ki no+tfu!,2450122?page=2#post_12111803
Poza tym nie tylko ty oceniasz filmy na tym portalu(na prawdę), robię to ja, i wszyscy użytkownicy, więc nie jesteś wyjątkowy.
Ps, tylko przygłup pisałby takie bzdury jak ty.
Jakby spojrzeć na ciebie:
http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-2014-565162/discussion/Ledwie+pierwszy+Weeke nd+mija+dopiero+i+ju%C5%BC+196+milion%C3%B3w+dolar%C3%B3w+zarobionych%21,2448691
http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-2014-565162/discussion/Kr%C3%B3l+powr%C3%B3c i%C5%82+w+wielkim+stylu,2450239
http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-2014-565162/discussion/SYF+szkoda+kasy+na+ki no+tfu%21,2450122
http://www.filmweb.pl/film/Godzilla-2014-565162/discussion/S%C5%82aby+%2C+nudna+ jak+flaki+z+olejem.,2449084
http://www.filmweb.pl/film/Stra%C5%BCnicy+Galaktyki-2014-594357/discussion/Za+du %C5%BCo+tych+film%C3%B3w+spod+znaku+Marvell.+Mo%C5%BCna+si%C4%99+troch%C4%99+pog ubi%C4%87.,2386485
http://www.filmweb.pl/film/Star+Wars%3A+Episode+VII-2015-671051/discussion/Star+ Wars+to+tylko+epizody+od+4+do+6,2350615
A ty nie oceniłeś żadnego filmu a podane przykłady mają ze mną jako trollem tyle wspólnego co szansa na jakikolwiek puchar naszej piłkarskiej reprezentacji w imprezach międzynarodowych.
Oceniłem wiele filmów, tylko są one widoczne dla znajomych i gustopodobnych(nie dla trolli). Tak trudno to zrozumieć, umiesz czytać ze zrozumieniem???
Podane przykłady pokazują że zaczepiasz innych i ich prowokujesz jak rasowy troll, prawda w oczy kole???
ale to przecież sukces kasowy nie jest wyznacznikiem jakości ;] mimo iz sie ciesze ze film zarobił krocie i kontynuacja niemal pewna, jako fan G zgadzam sie ze obraz nie zasługuje na1, mimo iz jeszcze filmu nie widziałem ;] co zmieni sie na dniach ;]
Nie chodzi mi o kasę czy jak bardzo hiciarski No 1' jest ten film,ale jakie wywarł na mnie wrażenie.To moja ocena i nie przeżywajcie jej przez dziesiątki lat bo i tak nic nie wskóracie.