Grace

2009
4,4 1,0 tys. ocen
4,4 10 1 1016
Grace
powrót do forum filmu Grace

Widziełm Hostela, Piły, Eden Lake, Ciemność, mnóstwo horrorów i thrillerów ale oglądając ten film przychodziło mi na myśl tylko jedno: ten film jest zryty! Co za chory umysł miał pomysł na taki film. Martwy płod rodzi się żywy i żywi się krwią i mięsem z piersi własnej matki... Halo czy to jest normalne? Wątpie. Lekka przesada z tym pomysłem nawet na horror. Dodam jeszcze, że film ma mega ślamazarne tempo ale mimo wszystko budzi niepokuj. Nie wiem jaki był sens zrobienia tego filmu

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 6
KaeM_4

To prawda, ten film jest zryty i jest to jedno wielkie spaczenie. Do tego rzeczywiście ma ślamazarne tempo. Ale mnie wiele do szczęścia nie potrzeba i jak dla mnie nawet ujdzie. ;)

KaeM_4

:) a piła to niby lepsza? hmmm sam nie wiem.

swireek

Jak dla mnie pierwsza i druga część Piły to było coś świetnego, coś nowego, trzymającego w napięciu i zaskakującego. Oczywiście piszę tu w kategoriach horrorów i thrilerów no bo np Gran Torino też mi się bardzo podoba ale jakości tych filmów nie porównuję ;]

KaeM_4

jaki horrory thrillery byś polecił?. Mi się podobały np: Przebudzenie, Udręczeni, Wrota do piekieł, Nienarodzony, Sierociniec, Skazani na strach, Efekt motyla, Czarna skrzynka, Częstotiwość, Itp

BanyBany10

A Efekt Motyla i Częstotliwośc to thriller? ;)
Ze starszych i nowszych mogę polecić:

28 Dni Później / 28 Days Later - DVD 67
28 Tygodni Później / 28 Weeks Later
30 Dni Mroku / 30 Days of Night
Azyl / Panic Room
Cela / The Cell
Ciemność / Darkness
Co Kryje Prawda / What Lies Beneath
Dark Water (Japoński)
Dolina Cieni / Death Watch
Domek Na Nawiedzonym Wzgórzu / House On Haunted Hill
Dom Woskowych Ciał / House of Wax
Dziewiąte Wrota / Ninth Gate, The
Eden Lake
Głosy / White Noise
Gothika
Gra / The Game
House of D
Inni / The Others
Jaskinia / The Cave
Kula / Sphere
Lęk / Creep
Malevolence
Malevolence
Niepokój / Disturbia
Obcy: Decydujące Starcie / Aliens
Obłęd / Jacket, The
Odkupienie / Resurrection
Piekielna Głębia / Deep Blue Sea
Przepowiednia / The Mothman Prophecies
Prześladowca / Joy Ride
Resident Evil
Ring, The
Sesja 9 / Session 9
Szósty Zmysł / Sixth Sense, The
Świt Żywych Trupów / Down Of The Dead
Tożsamość / Identity
Turistas
Ukryty Wymiar / Event Horizon
Zabójczy szept / Whisper
Zejście / Descent, The
Ziemia Żywych Trupów / Land of the Dead
Z Piekła Rodem / From Hell
Znaki / Signs
Znamię / Dragon Fly

Nirktóre z tych to naprawdę dzieła gatunku. Aż strach się bać ;)

KaeM_4

Niezłą liste tu masz.Ogłądałem jakąś 1/3 z tych filmów i w wiekszości bardzo mi sie podobały.Najlepsze: GOTHIKA, RING, ZEJŚCIE i INNI - ta ostatnia pozycja głównie ze względu na zakończenie.Choć w SZÓSTYM ZMYŚLE zakonczenie równie zaskakujące to jednak na Twoim miejscu usunął bym ten film z listy ;) Jak dla mnie to był nudny... Osobiście jako najlepszy film uważam EFEKT MOTYLA - rewelacja

użytkownik usunięty
KaeM_4

widzialem wszystkie te filmiki (musze pododawac do mojej listy na filmwebie;) - jest w niej pare naprawde swietnych filmow (28 dni pozniej - moj ulubiony:)
z tych, ktore ostatnio ogladalem to dodalbym thriller 'Ostatni dom na lewo' (chodzi mi o remake).
a z bardziej psychologicznych thrillerkow to 'Funny Games' (tez remake - jest krecony klatka w klatke jak starsza wersja, ale sa lepsi aktorzy:) - ten film zryl mi rowno banie - moze nie jest brutalny, ale psychika moze sie niektorym, ze tak powiem, zrestartowac - naprawde polecam. ;]

swireek

Piłę - pierwszą część obejrzałem dopiero 2 tygodnie temu.Czekałem z tym "rodzynkiem" i sie zawiodłem.Może być,ale żadnych rewelacji.Już nie wspomnę o mnóstwie niedokładności błędów technicznych przy jej kręceniu...