PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31881}
2,1 31 tys. ocen
2,1 10 1 30910
1,0 19 krytyków
Gulczas, a jak myślisz?
powrót do forum filmu Gulczas, a jak myślisz?

GULCZAS JEST WYPAS !!!!!

użytkownik usunięty

wiara pisze na internecie ze ten film to syf,takie kozaki ciekawe co by gadali jagby ze 2razy dostali bombe w ryj.to nie prawda ze gólczas jest gupi!To jes wypasiony film z moijmi ulobionymi bohaterami z Bigbrothera.Jak poszlem z moim lachonem do kina to sie normalnie az w gacie zeszczała jak ich zobaczyla.normalnie kurna jak kiedys zagłosowala zeby gulczas wylecial to az jej łomot spuścilem.tak naprwade to on jest cool ziomal!Wszystkim kumplom tez sie film podobal. Na siłce wiara gadala tylko o tym.nawet jeden kolo muwił ze jak przypakuje to se kupi taki wypasiony motor jak ma golczas bo juz mu sie jego bejca znudzila.przynajmiej to jest taki zyciowy film.to tylko takim daunom sie niepodoba co oglodaja jakis syf w którym niewiadomo o co chodzi.

ocenił(a) film na 2

wypas yeaah ! ale film nie jest taki zly xd

ocenił(a) film na 1

Przez chwilę miałam wrażenie ,że czytam wpis osoby, która osiągnęła najwyższy szczyt niedorozwoju umysłowego...

"wiara pisze na internecie ze ten film to syf,takie kozaki ciekawe co by gadali jagby ze 2razy dostali bombe w ryj." Czyli według Ciebie krytyka to od razu "kozactwo" ? Cóż , ale niby od kogo ta bomba w ryj? Od gulczasa czy jak mu tam , czy od ciebie ? Mam rozumieć ,że za to ,że się film nie spodobał ? No normalnie strach się bać :)Dawno nie czytałam tak żałosnej wypowiedzi...

"Jak poszlem z moim lachonem do kina to sie normalnie az w gacie zeszczała jak ich zobaczyla.normalnie kurna jak kiedys zagłosowala zeby gulczas wylecial to az jej łomot spuścilem." Nie skomentuje tego bo płakać mi się chce ze śmiechu ...

Swoją drogą poćwicz nad pisownią... Chyba taki wiesniak jak ten gulczas moze byc jedynie idolem dla kogos tak pustego jak ty :)

użytkownik usunięty
tou

[quote=Tou]"Przez chwilę miałam wrażenie ,że czytam wpis osoby, która osiągnęła najwyższy szczyt niedorozwoju umysłowego..."[/quote]

O ja pie... Bez komentarza. Na szczęście od września zaczynają się zajęcia w gimnazjum, więc może Tou i inne dzieci nie będą miały czasu na wypisywanie na Filmwebie swoich mądrości :D

Tip for Tou (tzn. podpowiedź, nie tipsy :) ): obok avatara jest taki mały, biały kwadracik "szukaj innych wypowiedzi użytkownika na forum".

Pozdro dla pełnoletnich

ocenił(a) film na 1

Lepiej już nic nie pisz bo tylko się ośmieszasz a twoja kolejna wypowiedź jest jeszcze bardziej żałosna :)
Niestety za moich czasów gimnazjum jeszcze nie było tylko 8 lat szkoły podstawowej a potem 4 szkoły średniej ,ale i tak chętnie bym się do tych czasów cofnęła, więc dzięki :)

"O ja pie... Bez komentarza. Na szczęście od września zaczynają się zajęcia w gimnazjum, więc może Tou i inne dzieci nie będą miały czasu na wypisywanie na Filmwebie swoich mądrości :D"

No to trochę dziwne, bo na początku piszesz "bez komentarza" po czym i tak komentujesz. Rozdwojenie jaźni ?

Ciekawe ,że wspominasz o gimnazjum bo twoja poprzednia wypowiedź obfituje w błędy ortograficzne na etapie podstawówki :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 1
tou

A swoją drogą tak gloryfikujesz tego guldżazza, w czasie gdy to zwykły wieśniak, obok którego przeszłabym obojętnie i nawet bym splunąć nie chciała ( co dopiero prosić o autograf taką pseudogwiazdę ).
Wybił się udziałem w takim programiku jakim był BB, po czym zauważył ,że już nie wzbudza żadnego zainteresowania to koniecznie musiał wystąpić w kolejnej edycji bb gdzie lizał dupę niejakiej Joli Rutowicz, nie wiele mądrzejszej od niego,z tego względu ,że ona była na topie a on już niee ( tylko o czym to świadczy ? )Dla niego występ w takim BB , którego już nikt nie ogląda bo moda na ten program przeminęła w 2003 roku, to szczyt możliwości. Nikt nigdzie indziej go nie będzie chciał...
W sumie podobny jesteś do swojego idola :) Oboje jesteście żałośni :)

użytkownik usunięty
tou

Nie dostrzegasz, dziecko drogie, ironii w moim pierwszym poście..? Jak myślisz, po co były:
- błędy ortograficzne,
- dresiarski język,
- poprzestawiane litery,
- błędy stylistyczne,
- bezład wypowiedzi?

Jak myślisz, dlaczego ten film otrzymał ode mnie ocenę tylko 1/10 ??? Jak myślisz, dlaczego pisałem o "ziomalach na siłce" i "lachonach" w kinie? Jak myślisz, po co w wypowiedzi były groźby o "bombach w ryj" i te fragmenty o "bejcach ziomali"...? Dlaczego gloryfikuję Gulczasa akurat w poście napisanym w tym stylu? Nawiasem mówiąc, chciałem wzbogacić ją jeszcze o elementy erotyczno-genitalne, ale bałem się, że jakiś nadgorliwy admin wyrzuci mnie z forum.

A w jaki niby sposób miałem skomentować taki film jak "Gulczas..."? Napisać, że to skandal, gniot, nędza, target dwunastolatków? Akurat takich postów na forum było już ze sto.

Szczerze mówiąc kompletnie nie spodziewałem się takich odpowiedzi, tylko raczej żartobliwych komentarzy w podobnym tonie. A tu taki bulwers... Czytając Twoje odpowiedzi na mój post to ja z kolei nieźle się uśmiałem... :D

Boże, co za ciężko myślący umysł. Podałem Ci ten patent ze sprawdzaniem poprzednich wypowiedzi, żebyś mogła zobaczyć co piszę w innych postach na temat tego gniota:
=> na forum Gulczasa: "Po prostu genialny!!! Szczególnie dogłębnie poruszyła mię świetna rola, wybitnego aktora, Piotra Gulczyńskiego. Takiej finezji i yntyligencji inaczej nie posiada żaden polski aktor! Oskara mu !!!".
=> na forum "Hakera": "(...) jest to NAJGORSZY FILM OD CZASU "GULCZAS A JAK MYŚLISZ" czy "Yyyrka" (...)".

Myślałem, że masz ok. 13 lat. Masz pewnie ze dwadzieścia parę. Dziecko po podstawówce w lot zrozumiałoby o co biega. Tobie niestety ta sztuka się nie udała. Serdecznie współczuję, ale na pocieszenie powiem Ci, że masz jeszcze dużo czasu przed sobą - człowiek uczy się całe życie. Pozdrawiam i życzę zdecydowanie więcej dystansu. :)

użytkownik usunięty

...tym bardziej się zdziwiłem, kiedy przeczytałem, że w Twoich "ulubionych filmach" znajdują się takie pozyje, jak "Ojciec Chrzestny", "Seven" czy wersterny Sergia Leone. Spodziewałem się zobaczyć tam raczej produkcje typu "High School Musical".

tou

ależ się dałaś wmanewrować :) rispekt dla Adamo :))

ocenił(a) film na 1
tou

Jeżeli ktoś nie dostrzega w tej wypowiedzi sarkazmu i ironii to jest
niedorozwojem umysłowym:) Dżast laik ju bejbe

ocenił(a) film na 3

Ja tam dałem 3 bo 2 za film i +1 za Rewińskiego :)

ocenił(a) film na 1

czytam, śmieje się bo dobry dowcip, a dalej patrzę ktoś wziął to na poważnie, chociaż patrząc na niektórych filmwebowiczów taka wypowiedź jest możliwa jako "poważna" (czyli są osoby o tym poziomie umysłowym, najczęściej robią burdel na tematach dotyczących porządnych filmów pisząc że Transformers jest lepsze) ale jednak tak przerysowanej wypowiedzi nie był by w stanie żaden z tamtych idiotów skonstruować, jak widać w Polsce zrozumienie ironii nie jest aż takie proste.

Posmarkałem się ze śmiechu szkoda, że ktoś wziął to na poważnie, jesteś spoko gość.

ocenił(a) film na 5
StrasznySkrzat

Twoja ironia genialna odrazu znac reke mistrza cietej riposty i przesmiewcy ktory swa stylizacja jezykowa wyraza pogarde i odraze do wszelkich przjeawow generacji bialych butow. CZYYYTAAC PIIISAC PRAACOWAC - MOTTO NA DZIS JUTRO I NA ROK 2010 moze pomoze :)

VicVega

Tou nabierze się po prostu na wszystko. Jak powiesz jej, że na końcu tęczy jest taki mały, zielony skrzat z kociołkiem pełnym forsy, to poleci w stronę tęczy, mówię wam!

ocenił(a) film na 6
MR_ciachciach

Nie rozumiem tego ataku na ten film jest cała sterta milion razy gorszych filmów. Ja ten film traktuje jako komedie i tutaj swoja rolę spełnił. Jest kilka bardzo śmiesznych sytuacji i tekstów i ode mnie film otrzymał notę 6/10

ocenił(a) film na 1
Zetnakatel

o kurde co tu się dzieje , haha ;d
wybaczcie ale mając dzieci człowiek nie ma czasu siedzieć ciągle na filmwebie :)
No dobra , doje*ałeś mi po całośćiii :) Usatysfakcjonowany i podjarany :)??? Ale mam teraz dojechaną psychikę. Boję się ,że ta wpadka na filmwebie wpłynie teraz na moje całe życie... Jeszce mnie mąż zostawi ;O hehehe.

A tak serio :) Ok , dałam się złapać tylko, że w naszej Polsce gdzie na premiera wybiera się Tusk a wcześniej Kaczyńskiego, niestety nie brakuje idiotów , którzy mogli by tak napisać naprawdę, więc nie jest to wykluczone :)

Swoją drogę kiedyś spotkałam na filmwebie też podobnego gościa , który chciał "zabłysnąć" :) swoją ironią i pojechał "obcego" i to też był tylko żart :) ! Tyle ,że tam go od razu sprowadzili na ziemię sugerując ,że chciał być za bardzo mądry :)

Dużo też pisałeś o tym ,żebym weszła na twoje inne opinie dotyczące filmów i sprawdziła ocenę jaką wystawiłeś temu filmowi. Pytanie tylko czy naprawdę ci się wydaje ,że każdy będzie takim zapalonym filmwebowcem ,że od razu będzie sprawdzać i będą go obchodzić twoje inne opinie i oceny ? Wybacz ale nie chciało mi się i miałam inne zajęcia :) No tak , ty na moje ulubione wszedłeś od razu ... hehe :)

Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
tou

To ja przepraszam Tou za ocierające się o chamstwo posty, ale trochę się zdenerwowałem. Czasem zdarza mi się zagalopować w internecie i potem tego żałuję, a na takim filmwebie nie mam możliwości edycji tego co wcześniej napisałem!

"Swoją drogę kiedyś spotkałam na filmwebie też PODOBNEGO gościa , który chciał "zabłysnąć" :) swoją ironią i pojechał "obcego" i to też był tylko żart :) ! Tyle ,że tam go od razu sprowadzili na ziemię sugerując ,że chciał być za bardzo mądry :)"

Sam nie mam nic wobec prowokacji, jeśli tylko nie jest chamska, dotyczy nędznego filmu i jest w miarę inteligentnie napisana. Prowokatorzy objeżdżający takiego "Obcego" czy "Ojca Chrzestnego" to już czarna legenda- jak czytam na forum delikwenta, który twierdzi, że Ojciec jest jednym z najgorszych filmów, tragicznie wyreżyserowany, nędznie zagrany i ze słabą fabułą to już na kilometr śmierdzi prowokacją, niemniej lubię czytać zbulwersowane posty poniżej, choć objeżdżanie Wielkich Filmów to już przesada. :D niestety prowokacja nt. Obcego o której mówisz, to był przypuszczalnie zwykły trolling, gdzie autor chciał się podjarać ilością zbulwersowanych postów pod spodem. Ja nie stosuję praktyk tego rodzaju (i na nie nie odpowiadam), dlatego do robienia sobie jaj wybieram filmy pokroju "Gulczasa" :D

Natomiast co do sprawdzania czyichś ocen to była ciekawa sprawa. Był to swego czasu jeden z ulubionych argumentów w filmwebowych kłótniach, kiedy to jeden z adwersarzy przybijał drugiego stwierdzeniem typu "a Iksiński ocenił Yyyrka na 10/10" albo "nie będę dyskutował z gościem, który ocenił LaStradę na 1". Teraz z tego co widzę, możliwość sprawdzania czyichś ocen została na Filmwebie zlikwidowana.

Zresztą w ogóle ja zaczynam ostatnio podejrzewać, że to Gruza zrobił z nas wszystkich baranów :)) Niedawno obejrzałem sobie to dzieło ponownie na youtubie (Yyyrka niestety tam nie ma) i doszedłem do wniosku, że nakręcił te filmy dla:
- jaj,
- zarobku (było oczywiste, że tłumy 14-letnich fanów BB będą szturmować kina).

Jestem prawie pewien, że reżyser, który nakręcił "Czterdziestolatka", nie jest wielkim fanem BB, a już poprzez samo zaangażowanie tych delikwentów do filmu pokazał ich pustkę intelektualną i zerowe zdolności aktorskie. A przy okazji pewnie zarobił kupę kasy.
Moim zdaniem Gruza nakręcił "Gulczasa" i "Yyyrka" z pełną świadomością odwalania totalnej fuszerki (a przy okazji zarobił kasę), podobnie jak to wygląda w przypadku takiego Stachurskiego, który wyznał szczerze w jednym z wywiadów, że swoją "twórczość" traktuje głównie jako środek do "trzepania kapuchy" :D a że znajdą się barany które to kupią...
Na tej samej zasadzie nie rozumiem bulwersu dotyczącego gazety "Fakt". Nie odbiera ona nikomu czytelników, bo ludzie, którzy ją kupią to typowi wyborcy Samoobrony, którzy i tak nigdy nie sięgnęliby po nic innego (no może po Super Express). Mało tego, lubię się czasem pośmiać z idiotycznych (czasami ewidentnie jajcarskich) artykułów typu "UFO mnie oszukało" czy że "morderczy czajnik atakuje". Niektóre wręcz ocierają się o autoironię. Widać że pracują tam ludzie inteligentni, chociaż sama gazeta adresowana jest do hmmm mniej inteligentnych (cóż, widać że redakcja zna swój "target" :D ). Na tej samej zasadzie oceniam "Gulczasa". Film jest reżyserowany przez faceta, który z pełną świadomością "trzepie kapuchę" na 14-latkach biorąc BigBrotherową elitę intelektualną do filmu i pisząc scenariusz na kolanie (fabuła jest tu zresztą nieistotna; tu respekt dla Gruzy, bo chyba celowo sprawił, żeby była jak najgłupsza; przynajmniej ta z Yyyrka powaliła mnie na kolana).
A najbardziej to się śmieje Gruza z fanów BB, którzy poszli na jego film.

Jeśli ktoś jest tu winien to TVN, gdzie do programu który na 100% będzie miał dużą oglądalność zaangażował (castingi z udziałem psychologów!) towarzystwo ze średnim współczynnikiem IQ poniżej temperatury pokojowej. Ale- gdyby wpuścili tam samych Lemów i Einsteinów, to program miałby w Polsce zerową oglądalność (choć kto wie, może któraś telewizja zorganizuje kiedyś program, w którym zamknie np. filozofów i profesorów uniwersyteckich, coś w rodzaju BB
Science? Ich dyskusje byłyby na pewno ciekawsze niż bełkot jakichś przygłupów albo kłamstwa polityków nadawane przez 24 godziny na dobę).

użytkownik usunięty

aha, skoro napisałem o Stachurskym czy Marcinie Millerze z zespołu Boys, którzy mają dystans do samych siebie i do swojej twórczości, to podam odwrotny przykład: Michał Wiśniewki z Ich Troje, którzy traktuje swoje wypociny śmiertelnie poważnie i dlatego pół Polski się z niego nabija :D BUAHAHAHAHA.

Podobnie jest z filmami: są filmy nakręcone ewidentnie źle z właśnie takim zamysłem (autoironia) i są to filmy w pewien sposób ciekawe i są niestety filmy nakręcone bardzo źle ale niestety z odwrotnym zamysłem (tych drugich jest dużo dużo więcej). I jedne i drugie lubię katować na forach, choć zdarzają się prawdziwe perełki zapomniane i wyklęte przez autora i scenarzystę (swoją drogą jeden z moich ulubionych reżyserów, Tarantino, jest wielkim fanem filmów klasy Z) :D

Gulczas moim zdaniem został nakręcony z pełną świadomością kręcenia totalnego badziewia i z takim nastawieniem należy oglądać towarzystwo które tam "gra". Na tej zasadzie lubię słuchać "Boysów" po alkoholu :D

ocenił(a) film na 1

No to tou dostala po dupie, biedne głupie dziewczę dało się wmanipulować w
banalną prowokację

ocenił(a) film na 1
renegatt

Do regenatt

ahahah , weź ciołku przeczytaj całe forum (mój przed ostatni post) i może zajarzysz ;p Zresztą to już było pisane dawnooo temu a ty teraz się obudziłeś z wypisywaniem...Ojeeejjj ale po dupiee dostałam. O Boże , mąż mnie przez to zostawił ! Normalnie ta wpadka na filmwebie zaważyła na całym moim życiu buhaahah. My z adamo to teraz przyjaciele jesteśmy ;D Jesteś nie na czasie ! >:)

I morda w kubeł z tymi wyzwiskami bo tak odnosić możesz się do swojej mamuśki. Że jesteś anonimowy w internecie to cie nie upoważnia do odnoszenia się w ten sposób...Jak chcesz się wymądrzać na forum to proponuje na jakieś aktualne bo to już jest stare...

ps: a swoją drogą naprawdę uważasz,że w dzisiejszej kulturze gdzie ludzie wypisują ,że "High School Musical" to dzieło nie znalazł by się idiota , który by uznał ,że gulczas jest fajny i super ;p :> ? Uwierz mi ,że takich nie brakuje...

Więc jak to mówi mój syn "Idź sprawdź czy cię jeszcze w domu nie ma i przeciągnij skórę ;) " by ;)

ocenił(a) film na 1

a ty przypadkiem nie jeździsz zagazowaną calibrą??

Dubi25

qrwa ludzie ale jestescie glupi, autor tematu ironizowal, czemu wy macie takie zaklute paly, to wy jestescie debilami i macie klapki na oczach a nie on...

użytkownik usunięty
Les_Grossman

Już prawie mnie wrobiłeś Adamie :)
Jednka fragment o "siłce" oraz "spuszczeniu łomotu lachonowi" wydał mi się
aż za bardzo dresiarski.
Co do twojej opinii na temat filmu to się zgadzam, warto czasami obejrzeć
coś aż tak głupiego że aż śmiesznego.

ocenił(a) film na 1
Les_Grossman

w porównaniu do ciebie i twojego starego to bardzo mądrzy. Przecież ja to napisałem dla bkei tak jak on ;p