nudny, kiepksi dubbing, marna pusta fabuła , plastikowe postacie. nuuuuda
Jednka była tak marna że nie wytrwałam do końca, jak mogli nakręcic druga częśc tego badziewia? Czy dzieciom nie wystarczą smerfy muminki gumisie itp po co nakręcać takie denne bajki które niczego nie uczą! Przecież można posadzić dziecko o 19.00 przed telewizorem i obejrzećz nim dobranockę.?
Happy Feet to jedna z najpiękniejszych bajek animowanych jakie widziałam. Mistrzowska animacja, tak realistyczna i szczegółowa, że nie zwraca się większej uwagi na to, że to faktycznie animacja. Postacie nie są płaskie, zwłaszcza główny bohater, którego poznajemy od skorupki i przez całą historię jego charakter się rozwija i zmienia, jak z nieśmiałego, zahukanego i wstydliwego pisklęcia nabiera siły, pewności siebie i humoru. Piękny przekaz, prosty i przejrzysty, podany niemal na tacy, ale w końcu to bajka dla dzieci. Nie oglądałam jeszcze części drugiej, ale na pewno to zrobię.
Walić fabułe, to bajka dla dzieci do 12 roku życia. Efekty 3d w IMAXie, po to się idzie. Pod względem technicznym niezłe :)
Daj mu spokój, to idiota i tyle, dał Star Warsom 1/10, takie poziomu d*bilizmu chyba nie da się przebić.
A co się go czepiasz skoro film mu się nie podobał to mógł dać 1/10 od kiedy to film Star Wars jest wyznacznikiem czy jesteś idiotą czy nie? Puknij się w głowę zanim coś napiszesz.
Gratuluje! Fajnie ze oceniasz ludzi po obejrzanych filmach... Co ci przeszkadza że uważam Mrocznego Rycerza za niewypał bądź film mi sie po prostu nie podobał?
No nie, cóż za niesamowity styl! Jaka klasa wypowiedzi! Ten szyk, delikatna ironia połączona z czystą złośliwością niczym nieskażonej głupoty!
Przestań się ośmieszać, bo nawet mi już szkoda Ci dogryzać.
Czemu krytykujesz jego gust? On tylko wyraził swoją opinie o filmie... nie masz argumentu to od razu obrażasz? Gratulacje!!
Ludzie, to jest film dla dzieci. Pod tym względem trzeba go oceniać. Dzieci też muszą mieć filmy dla siebie.
Film dla dzieci? Proszę Cię! Nawet jeśli, to dla gimnazjalistów! Wydaje mi się, że dzieci w wieku podstawówki nie powinny go oglądać (nie jestem pedagogiem, więc się na tym nie znam dokładnie. Z wykształcenia jestem kulturoznawcą). Myślę, że dzieciaki poprostu nie zrozumieją humoru zawartego w tym filmie. On ewidentnie (podobnie jak dialogi) skierowany jest do starszych... ba! często nawet dorosłych!
Jak czytam twoje wypowiedzi, to mi się banan pojawia na twarzy. Zamiast podać jakieś dobre argumenty obrażasz każdego, kto popadnie. Wiem, że ludzi nie powinno się oceniać po filmach, ale jak patrzę na skalę twoich rekomendacji ( np. ,, Wyjazd...'' 10/10), to myślę że to po prostu nie jest film dal ciebie.