6,1 5,6 tys. ocen
6,1 10 1 5639
7,5 16   krytyków
Hardware
powrót do forum filmu Hardware

ocenił(a) film na 8

Bardzo dobrą stroną filmu są kapitalne zdjęcia utrzymane w czerwonej, charakterystycznej
kolorystyce, które nadają filmowy postapokaliptycznego klimatu. Scenografia i wygląd aktorów
także podtrzymują dobre wrażenie i działają wciągająco na widza. Ze względu na rodzaj
zagrożenia(bojowa maszyna jako przeciwnik) i podobne czasy produkcji oraz atmosferę Hardware
przypomina mi Death Machine, ten jednak wydaje się być mniej widowiskowy i stawia na bardziej
nietypowe, przyozdobione ciekawą muzyką sceny. Ogólnie film robi miłe wrażenie jako
postapokaliptyczne kino z mechanicznym przeciwnikiem w tle. Wszystko to jednak było i w
lepszym wydaniu, nie mam jednak wątpliwości, że fani s-f z charakterem będą zadowoleni z
sięgnięcia po ten ciekawy obraz.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 8
batii20

Tematyka niby wielokrotnie przerabiana, ale maszyna w tym filmie jest tylko pewnym tłem. Poza tym w filmie jest kilka rewelacyjnych scen które po prostu położyły mnie na łopatki.

ocenił(a) film na 4
mlody969

Zboczony spaślak bijący gruche w rękawiczce.
Robocia overtura w zwidach umierającego bohatera.
Akcja ze złamanym bejzbolem.
Tyle.

ocenił(a) film na 7
batii20

Fajny film. Super ujęcia i praca kamery a do tego nastrojowa muzyka i twarda babka która walczy z robotem a nie lalunia w opałach. Szkoda tylko że film miał niski budżet.
Po obejrzeniu czuję nie dosyt. Super wstęp. A potem cała akcja zatrzymana jest w mieszkaniu kobiety. A ja chciałbym więcej. Zobaczyć jak żyją bogaci jak radzą sobie najbiedniejsi. Trwa wojna a kto na tym zyskuje? więcej o historii maszynek i innych modelach. Jak wyglądają? co robią?
Brakuje mi też bardziej rozwiniętych postaci. Jaka jest historia gościa w okularach. Czemu za nimi łazi? Jest kumplem z dzieciństwa, towarzyszem broni, pomocnikiem w zbieraniu złomu?
A największy problem to że w filmie sporo rzeczy nam mówią a nie pokazują.
W.A.R Radio najlepsze :)

ocenił(a) film na 8
cirdant

ech, musieliby serial nakręcić aby rozwinąć te wszystkie wątki :)

ocenił(a) film na 4
batii20

naciągane ale 4/10

użytkownik usunięty
batii20

Naciągane "7" a Twoja ocena 8, czyli...po czasie zmieniłeś zdanie?Film oglądałem podczas pobytu w wojsku w 1991, ale chyba sobie odświeżę, no bo Lemmy (R.I.P. Mistrzu ) i Iggy Pop!