PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33861}
7,2 24 tys. ocen
7,2 10 1 24456
6,5 12 krytyków
Hidalgo - ocean ognia
powrót do forum filmu Hidalgo - ocean ognia

Oglądał ktoś z Was dodatki do Władcy Pierścieni? Mam na myśli te, gdzie mowa jest o przygotowywaniu konia będącego filmowym Brego, do pochylenia się nad nieprzytomnym Aragornem and related. Opisana tam była praca z ziemii Viggo, jego uczucia względem tych zwierząt, wykupienie konia, galopującego pod dumnym imieniem - Asfaloth - dla dublerki Arweny (cwał z Frodem w siodle ku rzece Bruinen). Myślałam więc, że i nasz król Gondoru będzie potrafił przemierzyć pewien dystans dzikim galopem, no ale nie wymagajmy za wiele, i też zastąpić go musiał zaawansowany jeździec. ;]

A tak na marginesie: film warto obejrzeć, także dla jednej z końcowych scen - http://www.republika.pl/tsu/tabun.jpg !

Pozdrawiam ponownie.

ocenił(a) film na 9
minds

Film jeden z moich ulubionych ze względu na KONIE. Ale historia oparta na biografii tez jest ciekawa. Pewnie nie bede obiektywna bo jezeli przez cały film galopowałyby konie to tez byłabym zachwycona, ale ciekawa fabuła, ładne widoki, piękne konie. Film polecam wszystkim.

karolinaa_xD

Oj coś mi się to wydaje nadciągnięte. na stronach o LOTR często mówią że
viggo stracił 2 zęby jeżdżąc na koniu. Nie wydaje mi się żeby to była jazda
kusem (jeśli ktoś nie wie to jest wolny trucht konia) ja sam jeżdże od 2
msc i ani razu nie spadłem.

minds

mnie się zdarzyło zlecieć i to kilka razy, niektóre dosyć poważne;) a dwa miesiące to niedługo, jeszcze zdążysz spaść;D