PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=425673}
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40284
5,8 40 krytyków
Hitchcock
powrót do forum filmu Hitchcock

Na wstępie chciałbym podkreślić że nie jestem anty fanem Scarlett, jednak uważam że za nic nie
pasuje do roli Janet. Leigh była szczuplutka, Scarlett słynie za to z pełnej figury. Zupełnie inny typ
urody.

ocenił(a) film na 7
MikeyS

"fatalny wybór" - tez z początku tak sobie pomyślałem ale trailerach nie wygląda to najgorzej

ApolloCreed_

Ja pomyślałem tak na początku, a trailery jeszcze bardziej utwierdziły mnie w tym przekonaniu.

ocenił(a) film na 7
MikeyS

Dokładnie, ale Jessica Timberlake jako Vera Miles też nie lepsza.

użytkownik usunięty
przemyslav07

Nie rozumiem, jak dwoma kreacjami można tak spieprzyć film z takim potencjałem? No k*****

Profanacja.
Widziałem trailer i poważnie się zastanawiam, czy kiedykolwiek podejdę do tego filmu. Nie chcę sobie popsuć wrażnia. Psychoza to mój ulubiony film, wracam do niego bardzo często i nie chcę w wyobraźni widzieć szpetnej gęby Scarlett za każdym razem, gdy patrzę na Verę.

ocenił(a) film na 7

Oglądałeś już? Aż tak źle?

użytkownik usunięty

miało być "gdy patrzę na Janet*"

Chociaż obsadzenie Biel w roli Very to też kretyznim.

ocenił(a) film na 8

Właśnie jej rola ciekawi mnie najbardziej, a różne role czasem okazują się zaskakująco pozytywnie. Jeśli nawet na pozór dany aktor czy aktorka nie pasuje do przyznanej mu roli. ;)

użytkownik usunięty
peter_dm

Sama obecność jej cielęcej gęby na ekranie niemiłosiernie mnie irytuje. Żadna rola nie pasuje do Scarlett, no chyba że jako ofiara brutalnego seryjnego mordercy. Mógłbym się skusić.

Janet sprawiała wrażenie kobiety niedostępnej, rzekł bym nawet "zimnej". Johanson to typowa, słodka blondynka... Jak wcześniej wspomniałem oglądając trailer mam wrażenie że w filmie Leigh została ukazana jako idiotka, ale z ostateczną opinią wstrzymam się do czasu aż film nie wpadnie w moje ręce