PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=425673}
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40284
5,8 40 krytyków
Hitchcock
powrót do forum filmu Hitchcock

Nie można nastawiać się na, bóg wie, jaki film, ponieważ straszliwie się rozczarujecie. To nie
jest kolejny film Hitchcocka, która ma zaskakiwać i kończyć się z rozmachem. Jest to biografia
wielkiego reżysera, ot co. Przy czym mogę zaznaczyć, że bardzo dobra biografia. Możemy
poznać wiele smaczków z życia tego reżysera, np. jego relacje z żoną, bądź jego zachowanie
wobec aktorów. Przed obejrzeniem filmu przeczytałem wiele negatywnych opinii dot. Hopkinsa
w tytułowej roli. Głównymi zarzutami był brak mimiki, zła charakteryzacja itd. Według mnie
Anthony Hopkins stanął na wysokości zadania i udźwinał tą rolę. Na początku trochę
doskwierała mi ta doklejona broda ale z czasem się przyzwyczaiłem :) Na wielki plus możemy zaliczyć również Hellen Mirren, która mam nadzieje, że uratuje honor tego filmu i zgarnie
jedynego Oscara za ten film. Ogólnie rzecz biorąc film mi się bardzo podobał i z przyjemnością
mogę polecić go dalej. Przy czym zaznaczam, ze jestem wielkim fanem Alfreda Hitchcocka i
moja ocena może nie być do końca subiektywna :)

pablofontp

I to jest własciwe podejscie. Film jest naprawdę dobry. Hitchcock Hopkinsa udany.