PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=425673}
7,0 40 tys. ocen
7,0 10 1 40284
5,8 40 krytyków
Hitchcock
powrót do forum filmu Hitchcock

Oscary

ocenił(a) film na 7

Jeśli scenariusz będzie sprzyjał to zarówno Hopkins jak i Mirren mają szanse na drugiego, zasłużonego Oscara w karierze. Oby się powiodło!

użytkownik usunięty
kacperpiotrkow2

i może, jeśli Akademii film się spodoba, Scarlett wreszcie zdobędzie pierwszą nominację do Oscara!

ale ona przeciez nie jest znowu taką dobrą aktorką...

użytkownik usunięty
Eryniae

wg mnie jest

trzymam kciuki za Scarlett,bardzo dobra aktorka.

użytkownik usunięty
mrs robinson

też bardzo chciałabym, żeby jej się udało. wątpię, żeby od razu dali jej Oscara, ale sama nominacja dla niej to już coś.

Eryniae

Dobra jest, dobra. Johansson, Hopkins, Mirren. Skład wielce obiecujący

Popieram. Też liczę na nominację dla Scarlett.

kacperpiotrkow2

Hellen Mirren dostała oscara i wcle nie tak dawno za Królową

ocenił(a) film na 7
Michal17

Wiem, że dostała Oscara za Królową, ale co to ma do rzeczy?

kacperpiotrkow2

Jeśli zdążą na Oscary 2013 (w co wątpię) to Hopkins będzie mieć niewielkie szanse na statuetkę (niesamowicie silna konkurencja).

woj110

Mam nadzieje ze Scarlett w koncu dostanie Oskara, zasłużyła sobie całokształtem, niech tylko da powód do nominacji w tym filmie.

TakaJedna93

Całokształtem, czyli konkretnie czym? Iron Manem? Avengersami? Kupiliśmy zoo? Wyspą? To niezła aktorka, dobór ról ją jednak zabija...

Bismarck

Johansson za całokształt? Że co?!

Tacy wielcy aktorzy, jak Peter O'Toole czy Ralph Fiennes nie dostali Oscara za całokształt, a Ty mówisz o jakimś dziatku z 'Avengersów'?

SgtPepper1942

To było do mnie? ;)

Bismarck

Pomyłka, przepraszam. Ale kto ma przeczytać, ten przeczyta :)

ocenił(a) film na 10
kacperpiotrkow2

Tu sprawa rozstrzygnie się pomiędzy Day Lewisem za Lincolna i Hopkinsem właśnie za Hitchcocka.

2008einstein2009

Jeszcze jest Phoenix w grze.

ocenił(a) film na 8
kacperpiotrkow2

Nie chcę tu głosić żadnych herezji, wiadomo, że żaden remake nie dorówna Psychozie Hitchcocka, ale wydaje mi się, że gdyby reżyser zamiast kręcić tej biografii chciał nakręcić kolejne wznowienie klasyka Hitchcocka to z taką obsadą byłby na pewno 10 razy lepszy od Psychola ! :) Również zgadzam się z tym, że rola Scarlett może wypaść świetnie bo już zwiastun to zapowiada, podobnie jak kreacje Hitchocka i jego małżonki. Widząc Hopkinsa w zwiastunie również dochodzę do wniosku, że szanse na oscara będzie miał nie małe. Nie wzdrygnąłbym również gdyby otrzymała go właśnie Johansson ! :) Jednak mnie najbardziej ciekawi Jessica Biel w roli Very Miles ! ;)

peter_dm

Film jeszcze nie miał swojej premiery, a Wy już chcecie wręczyć mu Oscara, bądź przynajmniej nominować :D na podstawie... trailera?

ocenił(a) film na 8
kadafix

Na podstawie trailera jedynie pewne przypuszczenia, które miejmy nadzieje okażą się słuszne. I może nie tylko dla samej racji przyznania Oscara, ale z racji miejmy nadzieję naprawdę porządnej kreacji ! ;)

peter_dm

Więc i ja przyłączam się do tych przypuszczeń i szczerze liczę na to, że film nie zawiedzie naszych oczekiwań ;)

kadafix

Meryl Streep za "Żelazną Damę" długo przed premierą "wręczono" Oscara, jak się później okazało - słusznie. :P

kacperpiotrkow2

Hopkins to powinien miec już ze 3 oskary co najmniej-właśnie za milczenie owiec,Okruchy dnia i wichry namiętności

linkin14

Brak nominacji do Złotego Globu dla Hopkinsa. Hellen Mirren nominowana.

ocenił(a) film na 6
kasperkraj

Szczerze mówiąc, to aż się zdziwiłem. Filmu oczywiście nie widziałem, ale byłem pewien, że Hopkins nominację ma w przysłowiowej kieszeni. Jak dla mnie lekki absurd, gdyż w zapowiedziach wydawał mi się w tej roli fenomenalny. No ale cóż, poczekajmy do polskiej premiery. W tedy wydam opinię.

ocenił(a) film na 10
kasperkraj

Hopkins powinien wygrać! fantastyczna rola! 10/10

ocenił(a) film na 7
2008einstein2009

Anthony Hopkins zagrał bardzo dobrze, i daje 7/10 dla jego roli. Fajna też była scena w kinie (pierwszy seans Psychozy) i zakończenie a ptakiem na ramieniu :D. Scarlet wydała mi się dość słaba ( zresztą bardzo dobrą aktorką nie jest) . Zresztą nacisk był na relacje Alfred H i Alma , bo aktorzy grający w psychozie okazali się mało ciekawi, nawet aktor grający Anthonego Perkinsa ( zresztą mało miał do pokazania).

ocenił(a) film na 10
Askol

Jestem od wczoraj fanem filmu Hitchcock ;-) lepszy od Lincolna!

kacperpiotrkow2

Nominacja w jednej kategorii:
Najlepsza charakteryzacja
"Hitchcock" (Julie Hewett, Martin Samuel, Howard Berger)
"Hobbit: Niezwykła podróż" (Peter Swords King, Richard Taylor, Rick Findlater)
"Les Miserables. Nędznicy" (Lisa Westcott)

Hitchcock nie ma szans.

ocenił(a) film na 7
Aagowa

No niestety, zawód na całej linii związany z tym filmem. Nie zmienia to jednak faktu, że dziwi mnie brak nominacji dla Mirren.