Jeśli scenariusz będzie sprzyjał to zarówno Hopkins jak i Mirren mają szanse na drugiego, zasłużonego Oscara w karierze. Oby się powiodło!
i może, jeśli Akademii film się spodoba, Scarlett wreszcie zdobędzie pierwszą nominację do Oscara!
też bardzo chciałabym, żeby jej się udało. wątpię, żeby od razu dali jej Oscara, ale sama nominacja dla niej to już coś.
Jeśli zdążą na Oscary 2013 (w co wątpię) to Hopkins będzie mieć niewielkie szanse na statuetkę (niesamowicie silna konkurencja).
Mam nadzieje ze Scarlett w koncu dostanie Oskara, zasłużyła sobie całokształtem, niech tylko da powód do nominacji w tym filmie.
Całokształtem, czyli konkretnie czym? Iron Manem? Avengersami? Kupiliśmy zoo? Wyspą? To niezła aktorka, dobór ról ją jednak zabija...
Johansson za całokształt? Że co?!
Tacy wielcy aktorzy, jak Peter O'Toole czy Ralph Fiennes nie dostali Oscara za całokształt, a Ty mówisz o jakimś dziatku z 'Avengersów'?
Tu sprawa rozstrzygnie się pomiędzy Day Lewisem za Lincolna i Hopkinsem właśnie za Hitchcocka.
Nie chcę tu głosić żadnych herezji, wiadomo, że żaden remake nie dorówna Psychozie Hitchcocka, ale wydaje mi się, że gdyby reżyser zamiast kręcić tej biografii chciał nakręcić kolejne wznowienie klasyka Hitchcocka to z taką obsadą byłby na pewno 10 razy lepszy od Psychola ! :) Również zgadzam się z tym, że rola Scarlett może wypaść świetnie bo już zwiastun to zapowiada, podobnie jak kreacje Hitchocka i jego małżonki. Widząc Hopkinsa w zwiastunie również dochodzę do wniosku, że szanse na oscara będzie miał nie małe. Nie wzdrygnąłbym również gdyby otrzymała go właśnie Johansson ! :) Jednak mnie najbardziej ciekawi Jessica Biel w roli Very Miles ! ;)
Film jeszcze nie miał swojej premiery, a Wy już chcecie wręczyć mu Oscara, bądź przynajmniej nominować :D na podstawie... trailera?
Na podstawie trailera jedynie pewne przypuszczenia, które miejmy nadzieje okażą się słuszne. I może nie tylko dla samej racji przyznania Oscara, ale z racji miejmy nadzieję naprawdę porządnej kreacji ! ;)
Więc i ja przyłączam się do tych przypuszczeń i szczerze liczę na to, że film nie zawiedzie naszych oczekiwań ;)
Meryl Streep za "Żelazną Damę" długo przed premierą "wręczono" Oscara, jak się później okazało - słusznie. :P
Hopkins to powinien miec już ze 3 oskary co najmniej-właśnie za milczenie owiec,Okruchy dnia i wichry namiętności
Szczerze mówiąc, to aż się zdziwiłem. Filmu oczywiście nie widziałem, ale byłem pewien, że Hopkins nominację ma w przysłowiowej kieszeni. Jak dla mnie lekki absurd, gdyż w zapowiedziach wydawał mi się w tej roli fenomenalny. No ale cóż, poczekajmy do polskiej premiery. W tedy wydam opinię.
Anthony Hopkins zagrał bardzo dobrze, i daje 7/10 dla jego roli. Fajna też była scena w kinie (pierwszy seans Psychozy) i zakończenie a ptakiem na ramieniu :D. Scarlet wydała mi się dość słaba ( zresztą bardzo dobrą aktorką nie jest) . Zresztą nacisk był na relacje Alfred H i Alma , bo aktorzy grający w psychozie okazali się mało ciekawi, nawet aktor grający Anthonego Perkinsa ( zresztą mało miał do pokazania).
Nominacja w jednej kategorii:
Najlepsza charakteryzacja
"Hitchcock" (Julie Hewett, Martin Samuel, Howard Berger)
"Hobbit: Niezwykła podróż" (Peter Swords King, Richard Taylor, Rick Findlater)
"Les Miserables. Nędznicy" (Lisa Westcott)
Hitchcock nie ma szans.