Osobiście jestem pod wielkim wrażeniem. Po pierwsze doboru aktorów i tego jak naśladowali oryginalne postacie. Po drugie samą historią i sposobem w jaki została opowiedziana.
Niemniej w mojej opinii obraz to hołd oddany żonie Hitchcocka - Almie. Wydaje mi się, że wielu fanów reżysera nie zdawało sobie sprawy, jak wielki wkład w jego działa miała żona.
Co myślicie?
Film bardzo dobry, najlepsza scena: premiera Psycho. Również mam wrażenie, że to film oddający hołd i uznanie Almie Reville, tak bardzo niedocenionej i pozostającej w cieniu Hitcha. Polecam książkę P.McGilligana ,,Alfred Hitchcock - Życie w ciemności i pełnym świetle". Niesamowita biografia. Jestem w trakcie czytania tej sowitej książki (1033str.) i gorąco ją polecam.
Dzięki za polecenie. Z pewnością zajrzę o tej książki, bo ja coś dużo czytam ostatnio. :)
Z tą książkę masz duuużo stron do przeczytania i naprawdę wiele ciekawych informacji można się dowiedzieć.:)
Dobrze wiedzieć o tej książce. Postaram się ją gdzieś wyszukać... ;)
Co do filmu, też jestem pod wrażeniem, lecz czegoś mi w nim brakowało, nie umiem niestety powiedzieć czego... ;)
Brakowało typowej,,hitchcockerii" czyli sprośnych żartów, przenikiwej tajemniczośći i bezwględności. Tak jak to było ukazane w,,The Girl".
Bingo, to jest to ;) Słyszałam o ''The Girl'', niestety jeszcze nie widziałam, może być ciekawy. Posiadasz jakieś info, gdzie można zobaczyć ten film? Byłabym wdzięczna ;)
,,The Girl" to produkcja HBO i będzie wkrótce emitowana w telewizji. Więcej informacji znajdziesz pod adresem HBO