PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250022
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
ocenił(a) film na 6
calays

Niestety, ale po tym ile go było we zwiastunie to wnioskuję że w filmie będzie go niestety równie dużo :(

ocenił(a) film na 6
segl55

Eh, co zrobisz jak nic nie zrobisz ;p?

ocenił(a) film na 4
calays

Może w EE Pustkowia Bombur się w końcu odezwie.

ocenił(a) film na 6
Banner

Zapominamy chyba jak ważna w Pustkowiu jest jego rola "królewny śnieżki" ;)

ocenił(a) film na 6
segl55

PJ wychodzi na to że nigdy nie był dobrym scenarzystą ani reżyserem (nie chodzi o warsztat, tylko prowadzenie fabuły i bohaterów).

ocenił(a) film na 6
Kofwit

Nie przesadzaj, bo np. Trylogia LOTRA którą on nakręcił jest według mnie genialna, i do dzisiaj uważam tą trylogię za najlepsze filmy fantasy jakie powstały, a to że Hobbit mu nie wyszedł to inna sprawa, i nie można wszystkiego wrzucać do jednego wora.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
calays

Kolejne śmieszne filmiki :)
https://www.youtube.com/watch?v=EZv9-CANAJg

ocenił(a) film na 7
Winter_is_coming

Drużyna, bo każda postać ma inną, zauważalną osobowość.

ocenił(a) film na 8
Winter_is_coming

A ja lubię tych i tych.

Winter_is_coming

Tu nawet nie ma porównania. Druzyna all the way. Za świetnie rozrysowane postaci, z którymi widz zżywa się dosłownie od pierwszych momentów.

ocenił(a) film na 10
Winter_is_coming

Drużyna, bo, nie dość, że ich uwielbiam, to jeszcze każdy jej członek ma pokazany charakter. Mogę ich odróżnić, pamiętam z imienia. W Kompanii odróżniam jedynie Balina, Thorina, Gandalfa, Bilba, Kiliego, Filiego i Bombura, no może jeszcze Noriego, jeśli to ten w czapce. Pozostałych już nie kojarzę. Poza tym mam słabość do Aragorna, Legolasa i Gilmliego.

ocenił(a) film na 5
Winter_is_coming

Drużyna Pierścienia :)

Winter_is_coming

Wolę Drużynę- i nie będę oryginalna- dlatego, że o każdym z jej członków można coś powiedzieć. A w Kompanii Thorina jest Gandalf, Thorin, Balin, Bilbo i "reszta"...

Winter_is_coming

Porównanie sił
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Niezwyk%C5%82a+podr%C3%B3%C5%BC-2012-343217 /discussion/Dru%C5%BCyna+vs+kompania,2099566

ocenił(a) film na 10
Winter_is_coming

A dziewięciu Nazguli też można wybrać?

ocenił(a) film na 7
Winter_is_coming

Drużyna pierścienia.
Czemu? Bo tam wszystkie postacie są genialne i dodatkowo lepiej przedstawione. Każdy ma swój charakter i wyróżnia się czymś na tle reszty.
A w kompania Thorina po dwóch częściach, nawet nie jestem w stanie zapamiętać który krasnolud to który. Thorin i Kili się wyróżniają, to ich kojarzę, logiczne że Bilbo i Gandalf też... ale co z resztą?
Jak się zapytam widza jaki charakter miał Aragorn, jaki Boromir a jaki Pippin, to każdy mi odpowie.
A jak spytam o Óina czy Glóina to połowa nie będzie wiedziała którzy to, a co tu dopiero o charakterze mówić.
Dodatkowo historia drużyny pierścienia bardziej mnie przekonuje niż kompani Thorina, wolę "Władcę" niż "Hobbita" i wychodzę z założenia że co za dużo krasnoludów to nie zdrowo.

ocenił(a) film na 6
Winter_is_coming

Drużyna bo każdy ma w trylogii swoje pięć minut, a w wersjach rozszerzonych nawet więcej. Po drugie tam przynajmniej każdy coś powie, a tutaj dostajemy niemowę, grubego niemowę i kolejnego niemowę i tak przez dwie części. Przez to prawie nikogo po za Thorinem, Balinem, Dwalinem nie sposób polubić.

ocenił(a) film na 4
Winter_is_coming

Legolas i Gimli;)