1. Beorn dostał prawie 7 minut więcej - z czego się bardzo cieszę, że tego czasu nie dostały elfy, bo jest ich po prostu za dużo w tym filmie, w końcu postać, która była w książce ma tyle czasu ekranowego ile powinna mieć.
2. Wszystkie sceny dodane przypadają na pierwsze 1:45 min. filmu.
3. Największe zmiany dotyczą Dol Guldur, najwięcej nowych ujęć jest właśnie tej lokacji oraz Lake Town
4. Pokazano Elronda we flashbacku
5. W końcu też jest więcej nacisku na tytułowego Hobbita, w tym jego relacji z Thorinem
1. Beorn aż 7 minut - super!
3. Więcej Dol Guldur i Lake Town - rewelacja (oby tylko w Lake Town to były sceny zanim Legolas i Tauriel do niego dotrą)
4. Elrond - ٩(^‿^)۶ (mam nadzieję, że nie będzie to 1 sekunda i jakieś nowe ujęcie a nie stare z pierwszej części albo z WP)
5. Relacja Bilbo - Thorin - też świetnie. Nigdy za dużo Bilba i wreszcie będziemy mieli nakreśloną ich relację :)
Dobrego niusa wstawiłeś, dzięki :)
Z tego co pisali na forum theonering to żadnych scen nowych z elfami nie ma, oprócz właśnie Elronda.
Zrobiłem błąd nie ma Elronda, czytałem na szybko i źle zrozumiałem, z powodu braku dobrej interpunkcji. Zwłoki Witchkinga do trumny wrzucają przypadkowi ludzie. Sam już jestem pod dwukrotnym oglądnięciu rozszerzonej wersji, polecam :) Ale niestety Elronda nie ma. Ale wszystko inne się zgadza.
Domyślam się :(. Fajnie jest mieć kogoś kto lubi tą samą postać tak samo mocno jak ty. Razem się cieszycie i razem płaczecie :).
Wersja extended jest już na przystani :) Niestety jestem w pracy do 22 :( Miłego oglądania !