PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249892
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

http://thorinoakenshield.net/2014/11/21/hobbit-interviews-in-sfx-magazine/

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Bardzo Ci dziękuję za wszystkie te informacje, które nam dajesz. Jesteś świetnym człowiekiem i nie przejmuj się paplaniną innych. Dalej rób swoje a ja z całych sił będę Cię wspierał :-)
Oby ostatnia część Hobbita była najlepszą, najbardziej emocjonującą ze wszystkich. Chociaż dwie poprzednie odsłony są i tak doskonałe w każdym calu. Jestem wielkim fanem twórczości Tolkien'a i Jackson'a. Dopiero teraz mogę to w pełni wyrazić! Jak wszyscy fani Śródziemia zjednoczą swoje siły to wspólnymi siłami odeprzemy atak wstrętnych goblinów i trollów forumowych.
Serdecznie pozdrawiam Ciebie i fanów !

Dziękuję :) Widze, ze jesteś nowym użytkownikiem. Witamy :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Tak. Jestem nowym użytkownikiem ale poczynania na tym forum śledzę od dawna, począwszy od plotek na temat Pustkowia Smaug'a.
Dzięki za miłe przyjęcie. Jesteśmy w mniejszości osób, którym Hobbit bardziej się podobał niż WP. Ale walka między zwolennikami WP a sojusznikami Hobbita jest bardzo głupia. Kochajmy wszystkie te filmy podobną miłością a wszystko będzie ok, przynajmniej tak mi się wydaje.

Ja nie powiedziałem, ze Hobbit podoba mi się bardziej niż Lotr. Stawiam obie trylogie na równi, a podobnie jak Ty uwazam, ze te walki sa głupie. Niestety, te walki zazwyczaj są rozpoczynane przez zagorzałych fanów Lotra, którzy poprzez swoje prowokacje, krytykują Hobbita i wszczynają wojny.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Jeśli tak nie powiedziałeś to wybacz, być może jakieś wypowiedzi źle zrozumiałem. Wiesz, technologia poszła naprzód. Spece z Weta wiedzieli co robią, wiedzieli jak przyciągnąć widzów i troszeczkę zmienić ich spojrzenie na świat Śródziemia, tak żeby stał się dla nich bardziej baśniowy i kolorowy. Ja to kupuję. Kręcenie kamerami 3D też robi swoje. Paleta barw jest żywsza a filmy bardziej dopracowane. Uwielbiam Władcę Pierścieni, zarówno książki jak i filmy, które przeczytałem i obejrzałem niezliczone ilości razy. Człowiek tak się cieszył jak się dowiedział, że powstaje ekranizacja Hobbita. Moje oczekiwania zostały spełnione. Dodając masę elementów od siebie Peter Jackson tchnął w powieść drugie życie a cała historia wydaje się być teraz pełniejsza, bardziej przejrzysta i ciekawa.
EXTENDED - ostateczna, uznawana przeze mnie wersja filmu. Palce lizać ! I pomyśleć, że już niedługo zakończenie opowieści :-)

Dokładnie tak :) Jackson realizując na swój sposób tę ksiażkę i dodajac elementy spoza niej (a równiez z Hobbitem związane) bardzo wzbogacił tę historię.
Hobbit wznosi do Śródziemia bardzo bardzo dużo: nowe postacie, masa nowych lokacji oraz nowe wydarzenia.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Tak, bardzo umiejętne zespala historię z Władcą Pierścieni. W wolnych chwilach odsłuchuje sobie soundtrack z filmów i przeżywam oczyma wyobraźni przygody wraz z bohaterami. Howard Shore odwalił kawał porządnej roboty. Na swój sposób słuchanie tej muzyki daje człowiekowi motywację. Ciekawe jak wypadnie w części trzeciej. Liczę na ten sam poziom, a kto wie, może OST okaże się najlepszy ze wszystkich. Jak myślisz Kamil, tym razem przekroczy granicę miliarda ? ;-)

Trudno powiedziec czy przekroczy. Szansa jest spora, ale żeby nie było, nic nie mówie, bo nie wiem. Niemniej jednak wynik w granicach Pustkowia powinien byc, bo nawet jesli w USA będzie mniej widzów, to Chiny powinny nadrobić.

Również witam nowego użytkownika

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Sorry ale... się mylisz Hobbit: NP jest Niezły(6/10) a PS jest najwyżej bardzo dobry (8/10) . LOTR został wykonany jako 'Arcydzieło' albo "Rewelacyjny" . Niestety Hobbit niedorównuje LOTR'owi. PJ sie już skończył . To co zrobił z LOTR'em jest poprostu arcydziełem a z Hobbitem niestety jest na odwrót.

ocenił(a) film na 10

Ja wolę WP ale Hobbita też lubię czemu miał bym się sprzeczać z tymi którzy wolą co innego. Hobbit jak dla mnie jest bardziej sztuczny to widac.

GandalfTheWhite

A jak dla mnie Lotr jest za mało magiczny i wyblakły. I tyle :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

hahahahahahaha

realowiec

szanujmy swoje zdanie. A jeśli o to chodzi to zgodzę się trochę z kamilem że Hobbit ma ciut więcej magii ale to nie znaczy że to wpływa na jakość. Dla mnie najwięcej magi ma Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

zgadzam się Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia ma najwięcej magi

realowiec

ale Hobbit Niezwykła Podróż też ją ma Rivendell Erebor Shire więc tu czuć tą magię zbliżenia do Lotr a w pustkowiu czułem ją tylko w mrocznej puszczy

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

też ale wyblakły lotr? kiedy on został zrobiony

realowiec

Nie no zależy gdzie się go ogląda nie :) ponoć na dvd jest wyblakły więc może o to kamilowi chodzi no nie skreślajmy jego zdania. Ale z drugiej strony każdy film po jakiś tam latach wygląda wyblakło.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Ty widzisz wogule co piszesz ?

derylepl

ale tym razem ma rację Władca Pierścieni jest bardziej zrobiony pod kontem bitewnych scen jedynie Drużyna Pierścienia i jeszcze dwie wieże miały magię w scenach z Gandalfem szczególnie. bo powrót króla utracił tą magię. A Hobbit ją ma choćby w Rivendell mroczna puszcza Erebor czy tu nie ma magi jest jasne że jest

ocenił(a) film na 8
Gandalf_Szary_2

Hobbit : NP Brak magii tylko piosenki i wkurzający Thorin. Reasumjąc bajka dla dzieci do 14 lat.
Hobbit : PS - Tu znaczny postęp więcej magii. Poważniejszy i znacznie lepszy.
WP: DP - Rivendell,Moria,Bree i co najważniejsze Shire.
WP: DW- Najlepsza zdecydowanie najlepsza część z wszystkich które dzieją się na Ardzie.
WP-PK- tu jest znaczny spadek ale wcale nie jest źle. Nie było t tylu magii ponieważ tu nie było czasu na odpocznek bo musiale zamknąć prawie wszystkie wątki fabularne i na dodatek zrobić dwie bitwy.

derylepl

Hobbit NP brak magii a Rivendell Shire Gandalf wkurzający Thorin hmmm nie jest tak zle

w pustkowiu nie ma magii a jeśli jest to widocznie nie zauważyłem bo postawiono na słabe efekty

Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia zgadzam się z tobą dodam jeszcze Lothorien tu też sporo magii w Lothorien zwłaszcza pieśń żałobna po Gandalfie

Dwie wieże nie uważam jej za najlepszą część bo według mnie najlepsza część to Drużyna Pierścienia

powrót króla tu utracono magię dzięki pociętej kinowej i beznadziejnej rozszerzonej hmmm owszem musieli zamknąć ale mogli dać sceny o wiele magiczne niż Gandalf vs angmar

derylepl

w ogóle* jak już.

ocenił(a) film na 10

Witamy na forum ;)

użytkownik usunięty
GandalfTheWhite

Również witam, witam wszystkich miłośników Tolkien'a i Jackson'a ! Jestem z wami.

ocenił(a) film na 10

Witam

ocenił(a) film na 5

Witam na forum:) Widzę, że nie jestem jedyna, która uważa te wojny, co jest lepsze WP czy Hobbit za bezsensowne. Każdy ma prawo do swojego zdania. Jeśli ktoś uważa, że WP jest lepszy to ma prawo bo to jego opinia, podobnie z Hobbitem. Nie potrafię tylko zrozumieć dlaczego na siłę się narzuca komuś swoje zdania -.-

użytkownik usunięty
zuzka26

Ludzie tak po prostu mają, starają się bronić tego, co uważają za słuszne. Ale żeby narzucać innym swoje zdanie? No cóż, bywa i tak. Ja jak jestem podekscytowany jakimś filmem, który bardzo bardzo mi się spodobał to po prostu wyrażę się na forum w jednym z tematów, napiszę co mi się podobało a co ewentualnie przeszkadzało i tyle. Konstruktywne dyskusje jak najbardziej, hejt i pogarda dla odmienności poglądów - z tym trzeba walczyć.

ocenił(a) film na 5

Też tak uważam. Czasami mam wrażenie, że niektórzy nie rozumieją terminu dyskusja. Zamiast normalnie mówić o tym, co się danej osobie podobało w filmie, a co nie, ludzie obrzucają się błotem i robi się straszny bałagan na forum. No, ale cóż, miejmy nadzieję, że już nie będzie tak źle:)

użytkownik usunięty
zuzka26

No miejmy nadzieję, choć muszę Ci się przyznać, że w to nie wierzę zbytnio. Ale póki co, cieszmy się filmami, oczekiwaniem na Bitwę Pięciu Armii i sobą nawzajem. W ten sposób przyczynimy się nie tylko do własnego szczęścia ale i zadowolenia innych. Bo musimy się wspierać :)

No niestety, przykład idiotyzmu masz od użytkownika realowiec. Jego podówjne "hahahahahahaha" w tym temacie to zwyczajna prowokacja.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Nawet nie ma sensu komentować. Naprawdę nie potrafię tego zrozumieć. Czy ludzie już nie potrafią normalnie ze sobą dyskutować?

zuzka26

Szkoda słów.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

hahahahahahaha

kamilxxx09

Dzięki kamil twoje tematy poprawiły mi dziś nastrój

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

hahahahahahaha