Wiem że temat może być też WP ale tam raczej nikt nie zagląda... :P
Ok piszemy swoje ulubione sceny z Hobbita i WP
WP Drużyna Pierścienia- Bitwa z Barlogiem, wypowiedź Gandalfa na temat golluma, śmierć Boromira i
sceny potem
WP 2 - wymarsz Entów , Ukazanie się Gandalfa jako biały, przybycie Gandalfa z Eomerem na bitwe,
wypowiedź Sama w Osgiliath
WP 3 - Bitwa, Przybycie rohirimów i ich szarża na orki , odpędzenie nazguli przez Białego Jeźdzca
WP-prolog, przejście przez Morię, walka w amon hen i śmierć Boromira
WP2-pogoń za uruk-hai, sceny z gollumem ,
WP3-Monolog Theodena o odsieczy dla Minas Tirith , bitwa na polach pelenoru , Czarna brama
Hobbit1-prolog, zagadki w ciemnościach , pieśń krasnoludów , wspomnienia bitwy o Morię
Hobbit2-sceny ze smokiem i Legolasem , rozmowa Thorina z Thrandilem
WP - urodziny Bilba, narada w Rivendell, sceny z Czarnymi Jeźdźcami, Moria, spotkanie drużyny z Haldirem, sceny w Bree i w Rozbrykanym Kucyku
WP2 - przejście Froda i Sama z Gollumem przez Martwe Bagna, atak entów na Isengard
WP3 - Gimli, Arogorn i Legolas na Ścieżce Umarłych, koronacja Aragorna i oddanie czci dla hobbitów, sceny z oszalałym Theodenem,
H1 - Krasnoludy na kolacji u Bilba, Thranduil w Erebornie, pieśń krasnoludów
H2 - sceny z Beornem, Thranduil przesłuchujący Thorina, Legolas walczący z Bolgiem
Hobbit Pustkowie Smauga :
wszystkie sceny w Dol Guldur w tym Gandalf vs Azog i Sauron rozmowa Azoga i Saurona w Dol Guldur oraz jak Gandalf uwięziony w klatce w Dol Guldur
Gandalf i Radagast w Grobowcach Nazgulli
sceny w mrocznej puszczy
Beorn
nienawidzę sceny politycznej w Hobbit Pustkowie Smauga czyli w Esgarot
i sceny ze Smaugiem
Hobbit Niezwykła Podróż :
oczywiście sceny z Białą radą najlepsza scena z Białą Radą w rozszerzonej dłuższa rozmowa
wszystkie sceny w Rivendell
Galadriela i Gandalf
Gandalf vs Król Goblinów
Radagast w Dol Guldur
Radagast rozmawia z Gandalfem o Dol Guldur
Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia :
w Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia nie mam nic do zarzucenia każda scena w Drużynie Pierścienia jest moją ulubioną
tylko denerwuje mnie pominięcie Toma Bombadila w filmie i upiorów kurhanów
Dwie wieże :
sceny w Rohanie
sceny w Helmowym Jarze
Arwena i Aragorn
sceny z Nazgullem
oczywiście prolog Gandalf vs Balrog wszystkie sceny z Gandalfem w tym końcowa
fangorn
Legolas zabiłem dwóch a ja siedemnastu nie dam się pokonać Elfowi
jak Gimli mówi Aragornowi że ma nim rzucić i ma nie mówić elfowi
i przemowa Sama
powrót króla :
Gandalf vs Czarnoksiężnik z Angmaru
sceny z Arweną z Argagornem
Faramir i Eowyna wątęk miłosny
ścieżka umarłych
A w książce ten czarnoksiężnik mu nie zniszczył różdżki co nie? One się wypowiedział "Stary głupcze teraz twój koniec" Gandalf- " Nie zabijesz mnie" i w tym czasie przybyli rohirimowie i on odleciał. Laski nie złamał z tego co pamiętam oczywiście
Nie wiem wstyd się przyznać ale władce wszystkie 3 części czytałem jakoś 3 lata temu we wrześniu będzie 4 lata a Hobbita nie czytałem 5 lat ale przez wakacje zamierzam wrócić do nałogu czytania
WP1. Większość Shire , pogoń Nazguli za hobbitami , Rivendell , Przejście przez Morię , Lothorien , Bree , Amon Hen , Argonath.
WP2. Pościg za Uruk Hai , Bitwa o Helmowy Jar , Fangorn , Przemowa Sarumana żeby orkowie szli na Helmowy Jar , Odsiedź Gandalfa i Eomera , Osgiliath , Atak Entów na Isengard,
WP3. Mordor , Ścieżka Umarłych , Bitwa na Polach Pellenoru , Obrona Minas Thirith , Bitwa pod Morannonem , Zniszczenie Pierścienia , Koronacja Aragorna , Śmierć Denethora , Szara Przystań .
H1. Pieśń Krasnoludów , Prolog ,
H2. Erebor , Smaug , Krasnoludy w Mieście na Jeziorze , Walka ze Smaugiem , Zakończenie.