zaraz na pewno posypią się komentarze po co,dlaczego a ja mimo że nie oglądałem jeszcze Hobbita już się nie mogę doczekać tych wersji rozszerzonych
http://www.hypable.com/2012/12/08/hobbit-unexpected-journey-extended-edition-run -time/
po co ? dlaczego ? Rezyserska wersja zawsze psuje film !.Poupychaja niepotrzebnymi i najgorszymi scenami i puzniej maniacy Hobbita beda to lykac jak dzieci lizaka.Byle byz wykorzystac i zarobic ;].
przeciez nikt ci niekaze odpisywac na tym forum a w szczegolnosci mi ! odplyn czlowieku z takimi textami.Zaraz kolejny gwniarz bedzie wytykal bledy ort i gram
Nie zgodze sie, że rezyserskie wersje sa gorsze. Dopiero po obejrzeniu reżyserksich wersji Władcy Pierścieni film mi się spodobał.
ale z ciebie ignorant, pomijając to że robisz coś z czego póżniej szydzisz (niezła hipokryzja), to nie masz racji, wręcz przeciwnie, extended cut to nie jest film + resztę scen upchane na siłę. To właśnie kinowa wersja jest oryginalnym filmem okrojonym dla takich jak ty by nie potrafią wysiedzieć w kinie 3h. I spoko nie każdemu musi się podobać na tyle film żeby siedzieć 3-4h, ale właśnie po to są wersje reżyserskie dla tych którzy mają ochotę oglądnąć ORYGINALNY FILM jaki chciał pokazać reżyser.
ja tak samo :) rozszerzone wersje WP są świetne, o wiele lepsze niż kinowe. najlepsze sceny powycinali w kinowych :D
Lotr to najlepsze wydanie rozszerzone w historii kina, więc można być spokojnym o tą wersję.
Dziwią mnie narzekania krytyków pseudoznawców Tolkiena że film jest za długi i wolno się zaczyna. Nie wiedzą czym się delektować. Dla fanów każda minuta jest ważna i to, ze film wolno się rozpoczyna jest zaletą, a nie wadą.To ma być trylogia 9 godzinna, więc trzeba rozpocząć podróż spokojnie. Myślę, że jako całość trylogia będzie arcydziełem.
Świetnie. Tak właśnie czułem, że zapewne wersja reżyserska będzie trwała ponad 3h. I bardzo dobrze, im więcej treści ze Śródziemia, tym lepiej :-) A komu się nie podoba, niech nie ogląda... co za problem? Po co narzekać :-) Nikt nikogo nie zmusza.
Bardzo się cieszę, że będą rozszerzone wersje. Oby jednak te ważniejsze sceny znalazły się w wersji kinowej, a te mniej ważne, że tak to nazwę, w rozszerzonej. Nie jak np. w Powrocie Króla śmierć Sarumana, dość ważna scena, moim zdaniem powinna być w kinowej wersji, ale to już tak na marginesie. ;)